Soho China stort 35% op onzekere toekomst nadat de overname van Blackstone van $ 3 miljard verdampt

Soho China stort 35% op onzekere toekomst nadat de overname van Blackstone van $ 3 miljard verdampt

Aandelen in Soho China, een van China’s grootste en bekendste commerciële vastgoedontwikkelaars, daalden vanmorgen met 35% in de handel in Hong Kong na het bericht dat de gesprekken waren beëindigd waaronder Blackstone Group het bedrijf met hoofdkantoor in Peking zou hebben gekocht in een transactie ter waarde van $ 3 miljard.

De twee, die in juni een voorlopig akkoord aankondigden, noemden “een gebrek aan vooruitgang” in de beslissing, volgens een aanvraag op vrijdag.

De aandelen daalden met 34,9% in de eerste ochtendsessie na de aankondiging en eindigden halverwege de dag op HK$ 2,28.

De deal kwam op het moment dat de Chinese economie zich herstelde van de Covid-19-pandemie, en een signaal was van Blackstocks vertrouwen in de vooruitzichten op langere termijn van het land, zelfs te midden van een zwakke vraag naar Chinees commercieel vastgoed, een periode van geopolitieke spanningen tussen China en de Verenigde Staten, en een bocht naar links in de binnenlandse politiek van China. Blackstone bood HK$ 5 per aandeel.

De nettowinst van Soho China in de eerste zes maanden van het jaar steeg met 67% tot 340 miljoen yuan, of $ 53 miljoen (of 0,07 yuan per aandeel); de omzet daalde met meer dan 40% tot 804 miljoen yuan.

Soho China, opgericht in 1995 en gecontroleerd door het miljardairspaar Pan Shiyi en Zhang Xin, bezit ongeveer 1,3 miljoen vierkante meter onroerend goed, grotendeels in Shanghai en Peking. Onderscheidende projecten met architect Zaha Hadid, die in 2016 stierf, hielpen het paar en Zhang op de wereldwijde vastgoedkaart te zetten en de drie te veranderen in lievelingen op sociale media in China.

Pan en Zhang waren samen begin vanmiddag ongeveer $ 2,7 miljard waard, op basis van schattingen van Forbes.

Blackstone had op 31 maart $ 196 miljard aan investeringen in onroerend goed. Het bedrijf wordt geleid door de Amerikaanse miljardair Stephen Schwarzman, de zoon van een eigenaar van een droge goederenwinkel wiens filantropie een school in Beijing, Schwarzman College, omvat. De in New York verhandelde aandelen in Blackstone Group verloren vrijdag 0,5% en sloten op $ 128,74. In andere recente investeringen in China kocht Blackstone afgelopen november een belang van 70% in een stedelijk logistiek park in de Zuid-Chinese stad Guangzhou voor $ 1,1 miljard van R&F Group, waardoor de Chinese logistieke portefeuille van Blackstone met ongeveer een derde werd uitgebreid.

China, ’s werelds op een na grootste economie, is de thuisbasis van het op een na grootste aantal miljardairs na de Verenigde Staten.

Zie gerelateerde berichten:

Miljardairspaar opent nieuwste Zaha Hadid-gebouw in Beijing

Miljardair koppel in Soho China opent Zaha Hadid-gebouw in Shanghai

Proost! China’s nieuwste miljardair is oprichter van zijn grootste taverneketen

@rflannerychina

Source link

Zakelijk