Singapore Tycoon John Lim’s ARA verkoopt Singapore Office Tower voor $ 314 miljoen als de eetlust van investeerders terugkeert

Singapore Tycoon John Lim’s ARA verkoopt Singapore Office Tower voor $ 314 miljoen als de eetlust van investeerders terugkeert

ARA Vermogensbeheer– gedeeltelijk eigendom van tycoon John Lim – heeft ingestemd met de verkoop van een kantoortoren in het centrale zakendistrict van Singapore voor S $ 422 miljoen ($ 314 miljoen), wat bijdraagt ​​​​aan tekenen dat de belangstelling van investeerders terugkeert ondanks de aanhoudende impact van de pandemie.

61 Robinson, een kantoortoren van 20 verdiepingen, wordt door ARA Private Funds verkocht aan: Rivulets-investeringen, een in Singapore gevestigde private equity-onderneming die in 2018 mede werd opgericht door Chin Chiang Lian, voormalig directeur van de lokale vermogensbeheerder One Tree Partners, en zijn collega Michael Sidaway. De deal, die maandag voor het eerst werd gemeld door de Business Times, werd bevestigd door een vertegenwoordiger van ARA.

De vermogensbeheerder voltooide onlangs de renovatie van de kantoortoren, waardoor het netto verhuurbare oppervlak toenam tot 141.958 vierkante voet (13.188 vierkante meter) van 133.221 vierkante voet eerder, volgens het rapport. De accommodatie bevindt zich op loopafstand van de MRT-stations Tanjong Pagar en Telok Ayer.

De vraag naar onroerend goed in Singapore blijft sterk, ondersteund door de status van veilige haven van het land, pro-zakelijke omgeving en robuust economisch herstel, zei vastgoedadviseur Colliers in een onderzoeksnota in juli. De vastgoedinvesteringstransacties stegen met 171% tot S $ 9,6 miljard in de stadstaat in de eerste helft van juni, aldus het rapport.

De desinvestering van 61 Robinson komt op de hielen van ESR’s overname van ARA voor $5,2 miljard in contanten en aandelen, in een transactie die ’s werelds nummer 3 beursgenoteerde vastgoedbeheermaatschappij zal creëren. De deal zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar of begin volgend jaar worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

ARA – dat wordt ondersteund door Warburg Pincus en het in Singapore genoteerde Straits Trading – kocht naar verluidt het gebouw, voorheen Robinson Center genaamd, voor S $ 340 miljoen van de Taiwanese miljardair Tsai Tseng-yu in 2017.

Het bedrijf, dat eind juni $ 95 miljard aan activa onder beheer had, werd in 2002 mede opgericht door John Lim met de steun van de Hongkongse miljardair Li Ka-shing.

Met een nettowaarde van $ 950 miljoen, stond Lim op nummer 46 in de lijst van Singapore’s 50 rijkste die vorige maand werd gepubliceerd. Hij zal een belang van ongeveer 4% in ESR houden en zal toetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf zodra de overname van ARA is voltooid.

Source link

Zakelijk