Singapore Tycoon John Lim’s ARA LOGOS, ESR REIT gaan fuseren in een deal van $ 1 miljard te midden van e-commerce boom

Singapore Tycoon John Lim’s ARA LOGOS, ESR REIT gaan fuseren in een deal van $ 1 miljard te midden van e-commerce boom

ARA LOGOS Logistiek vertrouwen-gesteund door tycoon John Lim en miljardair Chew Gek Khim’s Straits Trading – kwamen vrijdag overeen om te fuseren met ESR REIT in een deal ter waarde van S $ 1,4 miljard ($ 1 miljard) die tot doel heeft de bloeiende e-commerce vraag naar magazijnen en logistieke faciliteiten over de Azië-Pacific.

De transactie, die volgt op de fusie tussen ESR REIT’s in Hong Kong genoteerde moedermaatschappij ESR Cayman en ARA LOGOS’ moedermaatschappij ARA Asset Management, versterkt de samenwerking tussen ARA-medeoprichter John Lim en ESR. Het samenvoegen van de twee op logistiek vastgoed gerichte REIT’s zou de gecombineerde entiteit helpen om meer waarde voor aandeelhouders te creëren, zei ESR in antwoord op vragen van Forbes Azië.

De ouders van de REIT’s – ARA Asset en ESR Cayman – kwamen afzonderlijk overeen om in augustus te fuseren om ’s werelds op twee na grootste vastgoedbeleggingsbeheerder te creëren met een gecombineerd beheerd vermogen van $ 131 miljard.

“Met de overname van ARA en haar interne logistieke dochteronderneming LOGOS, zijn we van mening dat we de uitgebreide REIT verder kunnen transformeren in de bij uitstek nieuwe economie Singapore REIT in de Azië-Pacific”, zei ESR-voorzitter Jeffrey Perlman in een verklaring. “Dit is slechts een van de verschillende waardeverhogende stappen voor de brede groep die we van plan zijn te nemen als onderdeel van de ARA-acquisitie.”

De groep bezit momenteel voor $ 50 miljard aan activa in de nieuwe economie onder beheer in de hele regio, met nog eens $ 10 miljard aan logistieke faciliteiten in ontwikkeling.

“We zijn getuige van een verandering die eens in de generatie plaatsvindt in onroerend goed, gedreven door de snelle opkomst van e-commerce en digitale transformatie”, aldus Perlman. “Als de grootste vastgoedbeheerder en de grootste sponsor van REIT’s in de Azië-Pacific na de geplande overname van ARA, bevindt de ESR Group zich in een unieke positie om deze megatrends en sterk overtuigde seculaire groeimogelijkheden te benutten.”

Met de combinatie van ESR REIT en LOGOS zullen de in Singapore genoteerde REIT’s een gecombineerde portefeuille bezitten van 87 activa in de nieuwe economie met een totale netto verhuurbare oppervlakte van 2,2 miljoen vierkante meter. Deze omvatten magazijnen, logistieke faciliteiten, bedrijventerreinen en industriële eigendommen in Singapore en Australië.

Onder de deal betaalt ESR REIT de aandeelhouders van LOGOS S $ 0,95 contant en 1,68 ESR REIT-aandelen voor elk LOGOS-aandeel. Na afronding van de deal, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022, zal ESR REIT een belang van 10,9% hebben in de gecombineerde entiteit die ESR-LOGOS REIT zal gaan heten.

De fusie “verbetert onze financiële capaciteit en flexibiliteit om grotere en omvangrijkere groeimogelijkheden na te streven”, aldus Karen Lee, CEO van de manager van LOGOS.

LOGOS is een van de 11 beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde REIT’s die worden beheerd door ARA Asset Management in Azië-Pacific, volgens de website van de vastgoedbeleggingsbeheerder. ARA Asset, dat naar verwachting eind dit jaar of begin 2022 zal fuseren met ESR Cayman in een deal ter waarde van $ 5,2 miljard, werd in 2002 mede opgericht door Lim, 65, met de steun van de rijkste man van Hong Kong, Li Ka-shing. Met een nettowaarde van $ 950 miljoen, stond Lim op nummer 46 in de lijst van Singapore’s 50 rijkste die in augustus werd gepubliceerd.

Straits Trading – gecontroleerd door miljardair Chew en haar familie – is de op een na grootste aandeelhouder van ARA Asset. Met een nettowaarde van $ 1,65 miljard, stond Chew, 60, op nummer 27 in de lijst van de 50 rijkste van Singapore.

Chew, al jarenlang een zakenpartner van Lim, investeerde voor het eerst in ARA Asset in 2013. Eerder deze week hebben Lim’s JL Family Office en Straits Real Estate – de vastgoedbeleggingstak van Chew’s Straits Trading –betrokken om te investeren in Savills Investment Management’s UK retail park investeringsfonds dat tot doel heeft 360 miljoen pond ($ 494 miljoen) aan kapitaal op te halen.

Source link

Zakelijk