Singapore Property Billionaire verkoopt meer dan de helft van het condo-project tijdens de lancering van het weekend te midden van een huizenhausse

Singapore Property Billionaire verkoopt meer dan de helft van het condo-project tijdens de lancering van het weekend te midden van een huizenhausse

UOL-groep– gecontroleerd door miljardair Wee Cho Yaw – zei dat het meer dan de helft heeft verkocht van een residentieel condominiumproject in het noorden van Singapore dat dit weekend werd gelanceerd, wat een weerspiegeling is van de sterke vraag in een van ’s werelds duurste huizenmarkten.

Ongeveer 60% van de 448-eenheid The Watergardens in Canberra – het eerste particuliere woonproject dat in meer dan zes jaar in het noorden van Singapore werd gelanceerd – werd tijdens de weekendlancering verkocht, zei het bedrijf eind zondag. Er werden eenheden met vier slaapkamers aangeboden voor minder dan S $ 1,8 miljoen ($ 1,3 miljoen), terwijl eenheden met twee slaapkamers werden verkocht voor ongeveer S $ 920.000 en eenheden met drie slaapkamers voor minder dan S $ 1,3 miljoen.

Kopers waren verspreid over alle typen eenheden en werden aangetrokken door de ontwikkeling vanwege de nabijheid van het onlangs geopende MRT-station Canberra en de toekomstige industriële ontwikkeling van de North Coast Innovation Corridor, zei Jesline Goh, chief investment en asset officer van UOL, in een verklaring.

De prijzen van woningen stegen met 7,1% tot recordhoogten in het tweede kwartaal van het voorgaande jaar, regering gegevens toonde. Kopers hebben eigendommen opgekocht in de verwachting dat de economie van Singapore zich geleidelijk zal herstellen naarmate de regering de door pandemie veroorzaakte beperkingen versoepelt, waarbij ongeveer 80% van de inwoners van het land al volledig is gevaccineerd.

Om aan de stijgende vraag te voldoen, plannen ontwikkelaars de komende maanden nieuwe woningbouwprojecten. City Developments – gecontroleerd door miljardair Kwek Leng Beng – zei vorige maand dat het van plan is later dit jaar en volgend jaar vier woonprojecten te lanceren, bestaande uit bijna 2.000 woningen.

In samenwerking met CapitaLand zal City Developments in het vierde kwartaal Canninghill Piers lanceren, een project met 696 eenheden in Clark Quay aan de overkant van het financiële district Raffles Place. Het project langs de Singapore River maakt deel uit van de herontwikkeling van de voormalige locatie van het winkelcomplex Liang Court tot een gemengd woon-, handels- en hotelcomplex.

In 2022 zei City Developments dat het de residentiële component van het herontwikkelingsproject Fuji Xerox Towers in Tanjong Pagar, aan de rand van het centrale zakendistrict Raffles Place, zal lanceren. Het zal volgend jaar ook twee andere residentiële projecten in de voorsteden lanceren in het westen en het centrum van Singapore.

GuocoLand – gecontroleerd door de neef van Kwek, de Maleisische miljardair Quek Leng Chan – is ook van plan om tegen de tweede helft van 2022 een residentieel condominium in de voorsteden van 600 eenheden in het noorden van Singapore te lanceren. gemengd commercieel, kantoor- en woonproject in het Bugis-gebied aan de rand van het CBD.

Afgezien van hoogbouw woonflats, lanceren ontwikkelaars ook grondgebonden eigendommen te midden van de toenemende vraag van rijke technopreneurs wiens fortuin het afgelopen jaar is gegroeid toen de pandemie voedselleveringen, online winkelen en mobiele betalingen stimuleerde.

“Profiterend van de levendige woningmarkt in Singapore, is de groep begonnen met de verkoop van haar appartementen in Sentosa Cove met enig succes”, zei miljardair Chua Thian Poh, voorzitter en CEO van Ho Bee Land, in een verklaring bij de aankondiging van de resultaten over het eerste halfjaar. op 12 augustus.

Source link

Zakelijk