Singapore Billionaire Brothers winnen site voor gemengd gebruik met bod van $ 766 miljoen terwijl de huizenmarkt opwarmt

Singapore Billionaire Brothers winnen site voor gemengd gebruik met bod van $ 766 miljoen terwijl de huizenmarkt opwarmt

Verre Oosten Organisatie en Chinese groep-beide gecontroleerd door de miljardairbroers Robert en Philip Ng – won de veiling voor een fel omstreden commercieel en residentieel terrein voor gemengd gebruik in het westen van Singapore.

De Urban Redevelopment Authority zei maandag dat het de 99-jarige erfpachtsite in Jalan Anak Bukit in de eersteklas woonwijk van Bukit Timah had gegund aan de particuliere Far East Organization en haar in Hong Kong genoteerde zusterbedrijf Sino Group.

De partners dienden drie verschillende voorstellen in en het hoogste bod van S$ 1,03 miljard ($ 766 miljoen) voor het landperceel van 3,22 hectare (32.200 vierkante meter), waarmee ze nipt het op één na hoogste bod van S$ 1,01 miljard versloegen dat werd aangeboden door tycoon Cheng Wai Keung’s Wing Tai Holdings en haar partner Mercatus Commercial Trust. Allgreen Properties en Kerry Properties, beide onder zeggenschap van de rijkste man van Maleisië, Robert Kuok, hebben een bod van S$808,99 miljoen uitgebracht.

Ontwikkelaars hebben agressief geboden op woonlocaties in heel Singapore om hun landbank aan te vullen en tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar woningen, te midden van de verwachting dat de economie van Singapore zich geleidelijk zal herstellen naarmate de overheid de door pandemie veroorzaakte beperkingen versoepelt nu 80% van de bevolking volledig is gevaccineerd. De totale verkoop van particuliere woningen in de Lion City steeg in de eerste helft met 139% tot 16.549 eenheden in vergelijking met het voorgaande jaar, zo blijkt uit overheidsgegevens.

Afgezien van de aanbestedingsprijs, zei de URA dat het de door de bieders voorgestelde ontwikkelingsconcepten evalueerde. Het voorstel van Far East Organization en Sino Group “getoont een goed doordachte ontwerpstrategie in zijn royaal uit elkaar geplaatste bouwstenen met een weloverwogen tropisch ontwerp”, zei de URA in een verklaring.

De site die direct naast het Beauty World MRT-station ligt, kan worden ontwikkeld tot een commercieel en residentieel complex met een maximale bruto vloeroppervlakte van 96.555 vierkante meter en ongeveer 845 appartementseenheden. Het zal een geïntegreerd vervoersknooppunt en busknooppunt op niveau 2 hebben met openbare en commerciële ruimte op de eerste drie verdiepingen van de ontwikkeling voor gemengd gebruik.

“Een centraal atrium dat zich in het hart van de ontwikkeling bevindt, zal een aantrekkelijke, natuurlijk geventileerde beschutte openbare ruimte zijn die plaats biedt aan een verscheidenheid aan seizoensprogrammering en community-based evenementen”, zei URA. “De ‘Bostuinen’ op de derde verdieping bestaan ​​uit gemeenschappelijke tuinen die publiek toegankelijk zijn en zullen bijdragen aan de sterke aanwezigheid van groen zichtbaar vanaf het straatniveau.”

De broers Robert en Philip Ng zijn de controlerende aandeelhouders van Far East Organization, de grootste particuliere verhuurder en projectontwikkelaar van Singapore. Oudere broer Robert houdt toezicht op hun belangen in Hongkong die worden gehouden via de Sino Group, terwijl Philip de zaken in Singapore behartigt. Met een nettowaarde van $ 14,2 miljard stonden de broers en zussen op nummer 6 in de lijst van Singapores 50 Richest die eerder deze maand werd gepubliceerd. De groep werd opgericht door hun vader Ng Teng Fong, die in 1934 van China naar Singapore verhuisde en bekend werd als ‘The King of Orchard Road’.

Source link

Zakelijk