Shutterstock onder de small- en midcap-effecten van deze week

Shutterstock onder de small- en midcap-effecten van deze week

Elke week geeft Q.ai je een voorproefje van verschillende thematische schermen, met dank aan Forbes AI Investor. Van large-caps tot small-caps tot industrials, we bundelen de beste en slimste aandelen om u een glimp te geven van de verschillende buckets die mogelijk uw volgende grote diversificatiestap kunnen zijn.

Deze week richten we ons op ‘SMID’-aandelen, ofwel small-to-mid-cap effecten. Deze bedrijven hebben marktkapitalisaties tussen $ 300 miljoen en $ 10 miljard en bieden beleggers minder macro-economische risico’s dan hun grote internationale tegenhangers.

Dat gezegd hebbende, ondanks hun cruciale rol voor de economie (en de kortetermijngroeiprestaties van veel portefeuilles), zijn ze ook minder liquide, volatiliteit en inherent riskanter dan veel andere aandelen op de markt. Om die reden beperken sommige beleggers hun blootstelling – of omzeilen ze SMID-caps bijna volledig – en richten ze zich in plaats daarvan op de grootste namen in het spel, terwijl anderen zich uitsluitend richten op risicovolle groeimogelijkheden om hun winst te vergroten.

Hoewel beide methoden voor de juiste belegger zijn voordelen kunnen hebben, pleiten we niet voor een algemene benadering. In plaats daarvan zijn wij van mening dat u met de juiste toewijzing aan uw investeringsbehoeften kunt voldoen en tegelijkertijd aan uw risicotolerantie kunt voldoen. En een beetje (of een stortvloed aan) SMID-capaandelen is misschien precies wat u wilt om uw doelen te bereiken.

Q.ai voert dagelijkse factormodellen uit om de meest actuele informatie over aandelen en ETF’s te krijgen. Onze diepgaande algoritmen gebruiken kunstmatige intelligentie (AI)-technologie om een ​​diepgaande, op intelligentie gebaseerde kijk op een bedrijf te geven, zodat u niet zelf hoeft te graven.

Meld u aan voor de gratis Forbes AI Investor-nieuwsbrief hier om lid te worden van een exclusieve AI-beleggingsgemeenschap en premium investeringsideeën op te doen voordat de markten opengaan.

Shutterstock, Inc (SSTK)

Shutterstock, Inc steeg vrijdag met 2,7% naar $ 106,11 per aandeel en eindigde de dag met 155.000 transacties op de rol. Het aandeel handelt rond de $ 2 over het 22-daagse gemiddelde en is 48% gestegen voor het jaar tegen 37,6x de toekomstige winst.

Shutterstock is een wereldwijde leverancier van stockfoto’s, muziek en bewerkingstools voor zowel artiesten, bedrijven als ondernemers. Hun enorme bibliotheek met royaltyvrije inhoud werd vooral populair tijdens de pandemie toen de wereld online ging, en hun aandelenkoersen bleven profiteren van hun populariteit.

Het bedrijf haalde onlangs de krantenkoppen toen het aangekondigd een API-integratie met OpenText, die Shutterstock Enterprise- en OpenText-klanten directe toegang geeft tot meer dan 380 miljoen afbeeldingen van hoge kwaliteit. De integratie is slechts een van de weinige strategische partnerschappen en zakelijke afspraken die het bedrijf de afgelopen 12 maanden heeft gemaakt om te profiteren van zijn hernieuwde populariteit.

In de afgelopen jaren is de omzet van Shutterstock met 15,4% gestegen tot $ 666,7 miljoen in het meest recente fiscale jaar, vergeleken met $ 623,3 miljoen drie jaar geleden. In dezelfde periode schoot het bedrijfsresultaat met 268% omhoog, van $ 35,6 miljoen naar $ 90,7 miljoen, terwijl de winst per aandeel met 87,8% veranderde van $ 1,54 naar $ 1,97.

Momenteel wordt verwacht dat Shutterstock de komende 12 maanden een omzetgroei van ongeveer 3,8% zal realiseren. Onze AI beoordeelt het mediabedrijf over het algemeen als een positieve investering, met As in Technicals, Growth en Low Volatility Momentum – hoewel het een F verdiende in Quality Value.

Tegna, Inc (TGNA)

Tegna, Inc daalde vrijdag 1,1% tot $ 17,34 per aandeel en sloot bij de bel met 661k transacties op zijn naam. Het aandeel handelt 20 cent onder het 22-daagse prijsgemiddelde, hoewel het dit jaar 24,3% stijgt. Momenteel wordt Tegna verhandeld tegen 7,7x de toekomstige winst.

Tegna is een bedrijf voor uitzend-, digitale media- en marketingdiensten met het hoofdkantoor in Virginia. Dit aandeel met SMID-cap is het product van een bedrijf dat in 2015 is gesplitst toen de Gannett Company

GCI.I
opgesplitst in twee beursgenoteerde entiteiten.

Momenteel exploiteert Tegna 64 televisiestations en twee radiostations in 51 geografische markten in de Verenigde Staten, met elke maand 75 miljoen volwassen kijkers op haar digitale platforms. Tegna is ook eigenaar van zowel het True Crime Network als Quest, met door advertenties ondersteunde programma’s zoals true-crime, onderzoek, wetenschap en adventure-reality-programmering.

Tegna heeft onlangs zijn Winst tweede kwartaal 2021, wat een omzetgroei van 27% YOY betekent tot $ 733 miljoen. Het bedrijf behaalde een nettowinst van $ 107 miljoen en eindigde met $ 3,5 miljard aan schulden.

In de afgelopen drie fiscale jaren is de omzet van Tegna met 42% gestegen van $ 2,2 miljard naar $ 2,94 miljard. In dezelfde periode van drie jaar steeg het bedrijfsresultaat met 48,3% tot $ 895 miljoen, vergeleken met $ 691 miljoen. Bovendien steeg de winst per aandeel met 44% tot $ 2,19 vergeleken met $ 1,87, hoewel het rendement op het eigen vermogen aanzienlijk daalde van 34,4% tot 23,4%.

Op dit moment wordt verwacht dat Tegna het komende jaar een omzetgroei van ongeveer 4,6% zal zien. Onze AI beoordeelt Tegna als een allegaartje: A in Technicals and Growth en F in Low Volatility Momentum en Quality Value.

Hawaiian Electric Industries, Inc (HE)

Hawaiian Electric Industries, Inc stootte vrijdag 0,5% omhoog en sloot de week af op $ 44,72 per aandeel met 691k transacties op de rol. Het aandeel is dit jaar met 26,4% gestegen en wordt momenteel verhandeld tegen 23,4x de toekomstige winst.

Hawaiian Electric Industries, of HEI, is de grootste leverancier van elektriciteit in de staat Hawaï (hoewel het, ongebruikelijk, ook eigenaar is van een financiële instelling – American Savings Bank). Het bedrijf drijft 95% van de bevolking van Hawaï aan via zijn dochterondernemingen, en biedt werk aan ongeveer 2.000 mensen. Momenteel is Kauai het enige Hawaiiaanse eiland dat niet wordt aangedreven door HEI.

HEI haalde vorige week de krantenkoppen toen het bedrijf aankondigde dat het zou klanten betalen om batterijopslag toe te voegen aan nieuwe of bestaande zonnesystemen op het dak. Deze eenmalige geldelijke stimulans maakt deel uit van het plan van het bedrijf om zijn doelstellingen voor schone energie van 100% hernieuwbare en schone elektriciteit tegen het jaar 2045 te promoten. prevalentie van systeembrede black-outs.

In de loop van de afgelopen drie jaar is de omzet van Hawaiian Electric licht gekrompen van $ 2,86 miljard naar $ 2,58 miljard, terwijl het bedrijfsresultaat is gedaald tot $ 308 miljoen, vergeleken met $ 327,4 miljoen. In dezelfde periode daalde de winst per aandeel met vier cent tot $ 1,81, terwijl het rendement op eigen vermogen daalde van 9,3% naar 8,4%.

Alles bij elkaar genomen zal dit elektriciteitsbedrijf naar verwachting het komende jaar een omzetgroei van ongeveer 3,2% doormaken. Onze AI beoordeelt Hawaiian Electric als een over het algemeen waardevolle investering, met As in Technicals, Growth en Quality Value – hoewel het wel een F verdiende in Low Volatility Momentum.

Gates Industrial Corporation plc (GTE)

Gates Industrial Corporation plc won vrijdag 0,6% tot $ 16,70, waarbij 5 miljoen aandelen werden verhandeld tegen een uiteindelijke prijs die voor het hele jaar met 30,9% is gestegen. Gates Industrial noteert tegen 11,6x de toekomstige winst.

Gates is een wereldwijde fabrikant van producten voor krachtoverbrenging en vloeistofstroom. Het bedrijf produceert een breed scala aan originele en gespecificeerde componenten voor eindmarkten zoals landbouw, bouw, energie en productie. Gates produceert ook krachtvloeistoffen voor een aantal commerciële en consumententoepassingen, zoals printers, stofzuigers, hogedrukreinigers en natuurlijk transport. Dit SMID-capaandeel heeft een enorm internationaal bereik van 128 markten in vier commerciële regio’s.

Op 9 augustus meldde Gates zijn… Winst tweede kwartaal 2021 resultaten, met een netto-omzet van $ 915 miljoen en een aangepast netto van $ 125,6 miljoen. Het bedrijf rapporteerde ook $ 0,42 per verwaterd aandeel en een aangepaste EBITDA van $ 216 miljoen. Gates merkte op dat het kwartaal “behoorlijk uitdagend” was voor het bedrijf, met problemen als schaarste aan grondstoffen, arbeid en vrachtbeschikbaarheid.

Maar in de afgelopen drie fiscale jaren is de omzet van Gates geslonken van $ 3,35 miljard naar $ 2,79 miljard, terwijl het bedrijfsresultaat bijna gehalveerd is van $ 516 miljoen naar $ 271,6 miljoen. In dezelfde periode daalde de winst per aandeel tot 27 cent, vergeleken met 84 cent. Ook het rendement op het eigen vermogen daalde de afgelopen drie jaar van 14,4% naar 2,9%.

Alles bij elkaar genomen, verwacht Gates Industrial Corporation het komende jaar een omzetgroei van ongeveer 3,2%. Onze AI beoordeelt dit SMID-capaandeel op dit moment als een positieve belegging, met As in Technicals, Growth en Quality Value, en een F in Low Volatility Momentum.

TrueBlue, Inc (TBI)

TrueBlue, Inc daalde vrijdag 0,5% tot $ 26,22 en eindigde de handelssessie met 77,3k aandelen die van eigenaar wisselden. Het aandeel is dit jaar met 40,3% gestegen en wordt momenteel verhandeld tegen 14x de toekomstige winst.

TrueBlue helpt andere industrieën om hun personeel te bemannen. De personeels-, wervings- en managementondernemingen van het bedrijf bedienen niches zoals financiële dienstverlening, farmaceutica, de transportsector en bouw- en energiebedrijven. TrueBlue biedt bedrijven toegang tot “algemene en bekwame vakmensen” in 300 markten over de hele wereld via drie bedrijven: PeopleReady, PeopleManagement en PeopleScout. In 2020 beweert het bedrijf 490.000 mensen te hebben geplaatst en in totaal 99.000 klanten te hebben bediend.

TrueBlue kwam eind juli in het nieuws toen het zijn . aankondigde Winst tweede kwartaal 2021 resultaten. Het bedrijf rapporteerde een totale omzet van $ 516 miljoen, of 44% verandering op jaarbasis, met een netto-inkomen van $ 16 miljoen of 45 cent per verwaterd aandeel. PeopleReady van het bedrijf behaalde de grootste omzet van $ 299 miljoen voor het kwartaal, waarbij PeopleManagement $ 152 miljoen opleverde en PeopleScout $ 64 miljoen binnenhaalde.

In de afgelopen drie fiscale jaren kromp de omzet van TrueBlue van $ 2,5 miljard naar $ 1,85 miljard, terwijl het bedrijfsresultaat daalde van $ 76,6 miljoen naar een verschrikkelijke $ 0,61 miljoen. Dankzij een aandeleninkoopprogramma in het eerste kwartaal van 2021 steeg de winst per aandeel van het bedrijf echter van $ 1,63 drie jaar geleden naar $ 4,01 in het meest recente fiscale jaar, terwijl het rendement op het eigen vermogen meer dan verdubbelde van 11,5% naar 26,7%.

Op dit moment wordt verwacht dat TrueBlue het komende jaar een omzetgroei van ongeveer 4,1% zal zien. Onze AI beoordeelt dit bedrijf als een allegaartje van een investering met As in Technicals and Quality Value en Fs in Growth and Low Volatility Momentum.

Vond je het leuk wat je las? Meld u aan voor onze gratis Forbes AI Investor-nieuwsbrief hier om wekelijks AI-gedreven investeringsideeën te krijgen. Voor een beperkte tijd kunnen abonnees lid worden van een exclusieve slappe groep om deze ideeën op te doen voordat de markten opengaan.

Source link

Zakelijk