SEC brengt Crypto Execs in rekening voor vermeend frauduleus aanbod van $ 30 miljoen in eerste zaak tegen deze bloeiende ruimte van $ 100 miljard

SEC brengt Crypto Execs in rekening voor vermeend frauduleus aanbod van $ 30 miljoen in eerste zaak tegen deze bloeiende ruimte van $ 100 miljard

bovenlijn

Na deze week te hebben gewaarschuwd voor strenger toezicht door de regelgevende instanties, heeft de Securities and Exchange Commission op vrijdag haar eerste kosten geheven in de bloeiende gedecentraliseerde financiële ruimte, waarbij ze twee mannen uit Florida en hun bedrijf op de Kaaimaneilanden in rekening brachten voor het naar verluidt verkopen van meer dan $ 30 miljoen aan effecten aan investeerders in niet-geregistreerde aanbiedingen in de loop van een jaar.

Belangrijkste feiten

Het bureau beweert dat tussen februari 2020 en februari 2021 twee leidinggevenden van Blockchain Credit Partners slimme contracten op de Ethereum-blockchain hebben gebruikt om twee soorten cryptocurrencies te verkopen, terwijl ze investeerders misleidden over de activiteiten en winstgevendheid van hun bedrijf.

Volgens de vrijdag bestellen, stond het bedrijf investeerders toe een van de cryptocurrencies te kopen met behulp van populaire digitale activa zoals ether en beloofde het de houders bijna 6,3% rente te betalen, bewerend dat beleggersfondsen zouden worden gebruikt om “echte” activa te kopen, zoals autoleningen, die inkomsten genereerden .

In plaats daarvan beweert de SEC dat het onmogelijk was voor het bedrijf om te werken zoals beloofd, omdat de echte activa niet genoeg inkomsten konden genereren om de stijgende waarde van investeringen in tokens zoals ether terug te betalen.

Leidinggevenden verzuimden investeerders op de hoogte te stellen van de wegversperring, beweert de SEC, en gebruikten in plaats daarvan persoonlijke fondsen en fondsen van een ander bedrijf dat zij controleerden om hoofdsom- en rentebetalingen aan investeerders te doen.

Blockchain Credit Partners en leidinggevenden Gregory Keough en Derek Acree hebben de bevindingen van de SEC niet toegegeven of ontkend, maar kwamen overeen om meer dan $ 12,8 miljoen terug te betalen aan degorgements en boetes van $ 125.000 elk.

Cruciaal citaat

“De federale effectenwetten zijn met gelijke kracht van toepassing op eeuwenoude fraude verpakt in de nieuwste technologie van vandaag”, zei Daniel Michael, hoofd van de afdeling handhaving van de SEC, in een verklaring van vrijdag. “Hier hebben de etikettering van het aanbod als gedecentraliseerd en de effecten als governance-tokens ons er niet van weerhouden ervoor te zorgen dat [the lending marketplace] onmiddellijk werd stilgelegd en dat investeerders werden terugbetaald.”

Sleutelachtergrond

Slechts enkele dagen voor de aanklacht zei SEC-voorzitter Gary Gensler dat bloeiende gedecentraliseerde financiële platforms, ook bekend als DeFi, een van de facetten van de cryptocurrency-industrie waren die meer toezicht door de overheid rechtvaardigden. De platforms omzeilen grotendeels traditionele tussenpersonen zoals centrale banken en beurzen voor financiële diensten en vertrouwen in plaats daarvan op blockchains – en vaak hun eigen cryptocurrencies – om transacties te verwerken. Op dinsdag, Gensler zei Dinsdag kunnen dergelijke praktijken niet alleen effectenwetten impliceren, maar ook grondstoffen- en bankwetten. “Vergis je niet: voor zover er effecten op deze handelsplatforms staan, moeten ze zich volgens onze wetten bij de Commissie registreren, tenzij ze voldoen aan een vrijstelling”, waarschuwde hij, eraan toevoegend: “Vergis je niet: als een uitleenplatform aanbiedingen effecten, valt het ook onder de jurisdictie van de SEC.” Ondertussen zijn institutionele beleggers grotendeels opgewarmd voor de ruimte: Goldman Sachs vorige week ingediend om zijn eigen op de beurs verhandelde fonds te creëren dat in DeFi investeert.

Groot aantal

$ 101 miljard. Dat is de huidige marktwaarde van DeFi, volgens crypto-data website MuntGecko. De ruimte schoot voor de eerste keer ooit voorbij een waardering van $ 100 miljard en piekte in mei op ongeveer $ 150 miljard voordat de bredere cryptomarkt met bijna 50% crashte.

Verder lezen

Ethereum piekt na nieuwe upgrade omdat de dominantie van de cryptomarkt een voorsprong op Bitcoin krijgt (Forbes)

Source link

Zakelijk