Schumer stelt tijdlijn vast voor confrontatie met schuldenplafond terwijl wetgevers zich inspannen om ‘economische catastrofe’ af te wenden

Schumer stelt tijdlijn vast voor confrontatie met schuldenplafond terwijl wetgevers zich inspannen om ‘economische catastrofe’ af te wenden

bovenlijn

Meerderheidsleider Chuck Schumer (DN.Y.) van de senaat kondigde donderdagochtend aan dat de Senaat volgende week zou doorgaan met een poging om de schuldlimiet te verhogen of op te schorten, waardoor de urgentie om het eerste faillissement van de Verenigde Staten in geschiedenis terwijl de Republikeinen blijven volhouden dat ze de maatregel zullen verwerpen.

Belangrijkste feiten

Donderdagochtend zei Schumer op de Senaatsvloer dat de kamer zou stemmen over een door het Huis aangenomen wetsvoorstel om het schuldenplafond tot half december van volgend jaar op te schorten, hoewel hij ook erkende dat het een onzeker lot tegemoet gaat gezien de belofte van de Republikeinen om ertegen te stemmen.

Na een opsomming te hebben gegeven van de meervoudige schuldenplafondmaatregelen die de Republikeinen deze week hebben geblokkeerd, waarschuwde Schumer de GOP het risico “onherstelbare schade” aan de economie van het land te veroorzaken, elke dag dat ze “hun cynische obstructie voortzetten”.

Hij herinnerde de wetgevers ook aan de gevolgen “de laatste keer dat Republikeinen games speelden met het volledige vertrouwen en krediet van de Verenigde Staten”, verwijzend naar de 2011 debacle dat leidde ertoe dat kredietagentschap Standard & Poor’s de rating van de staatsschuld van het land verlaagde en de S&P 500 met 13% deed dalen.

Onder verwijzing naar bezorgdheid over verspillende uitgaven en verhoogde inflatie, zei minderheidsleider Mitch McConnell (R-Ky.) zei Dinsdag is er “geen kans” dat de Republikeinen de Democraten zullen helpen om de schuldlimiet te handhaven, en in plaats daarvan er bij hen op aandringen om een ​​speciale begrotingsprocedure, verzoening genaamd, te gebruiken om de maatregel langs eenpartijlijnen door te voeren.

Schumer heeft echter herhaaldelijk volgehouden dat verzoening uitgesloten is, en zei donderdag dat het “langgerekte, onvoorspelbare proces” te lang dreigde te duren en “de stabiliteit van ons land nodeloos in gevaar zou brengen”.

Op dinsdag, minister van Financiën Janet Yellen, wie is… genaamd de mogelijke wanbetaling een “economische catastrofe”, zei het ministerie voorspelt dat het zijn vermogen om de rekeningen van het land te betalen tegen 18 oktober zal uitputten, hoewel ze ook waarschuwde dat onzekerheid over toekomstige financiën de deadline zou kunnen opdrijven.

Cruciaal citaat

“Ik vraag de Republikeinen om met ons te stemmen om de schuldencrisis die ze hebben veroorzaakt op te lossen”, zei Schumer donderdag voordat hij zei dat hij zou doorgaan met een stemming met of zonder GOP-steun. “Indien [Republicans] zich tegen deze maatregel willen verzetten en ons dichter bij een financiële ramp willen brengen, kunnen ze hun naam in de geschiedenisboeken schrijven als de senatoren die het land voor de eerste keer ooit failliet hebben laten gaan.”

Verrassend feit

Republikeinen stemden drie keer om de schuldlimiet op te schorten onder voormalig president Donald Trump, meest recentelijk in 2019 met een overweldigende tweeledig stemmen.

Sleutelachtergrond

Volgens de schatkist, heeft het Congres de definitie van de schuldlimiet 78 keer verhoogd, uitgebreid of herzien sinds 1960, en het heeft nooit nagelaten om op de schuldlimiet te reageren wanneer dat nodig was. Toch waarschuwde Goldman Sachs deze week in een nota aan klanten dat de onzekerheid in Washington “risicovoller lijkt dan normaal”, en begint te lijken op de crisis van 2011 die een marktcorrectie veroorzaakte. Als de VS in gebreke blijven, zouden federaal gefinancierde programma’s – inclusief inspanningen voor rampenbestrijding, Medicaid en infrastructuurfinanciering – allemaal kunnen worden stopgezet, schreef het Witte Huis vorige week in een brief. “Het bereiken van het schuldenplafond kan een recessie veroorzaken”, zeiden functionarissen, terwijl de economische groei zou haperen, de werkloosheid zou stijgen en de arbeidsmarkt miljoenen banen zou kunnen verliezen als de federale overheid de financiering van staats- en lokale overheden stopzet, waardoor ze gedwongen worden om begrotingen vast te stellen bezuinigingen om gelijke tred te houden met de kosten van onderwijs en gezondheidszorg.

Raaklijn

In een getuigenis van het Congres donderdag zei Yellen dat ze het “van cruciaal belang” vond dat de schuldlimiet op een tweeledige basis werd verhoogd, hoewel ze ook haar steun uitsprak om de schuldlimiet helemaal af te schaffen, en merkte op dat het wetgevers dwingt om op te treden met fondsen die reeds toegeëigend door de bestaande wetgeving.

hoofdcriticus

“Er is geen kans, geen kans dat de Republikeinse conferentie alles in het werk zal stellen om de Democraten te helpen hun tijd en energie te sparen, zodat ze zo snel mogelijk door het partijdige socialisme kunnen rammen”, zei McConnell. zei Dinsdag na het afwijzen van Schumer’s bod om een ​​schuldplafondmaatregel aan te nemen zonder steun van de Republikeinen.

Verder lezen

Republikeinen blokkeren democratische inspanningen om het schuldenplafond te verhogen, aangezien ambtenaren waarschuwen voor economische catastrofe (Forbes)

Yellen waarschuwt dat de schatkist op 18 oktober geen geld meer heeft, wat ‘ernstige schade’ toebrengt aan het bedrijfsleven (Forbes)

Source link

Zakelijk