Schuldenplafond en een groeiende lijst van problemen in China blijven wegen op investeerders

Schuldenplafond en een groeiende lijst van problemen in China blijven wegen op investeerders

Belangrijkste leerpunten:

  • Kijken naar de nieuwe maand en het nieuwe kwartaal
  • Meer slecht nieuws voor China na lager dan verwacht productierapport
  • Aziatische centrale banken kopen staatsobligaties en compliceren portefeuillediversificatie

Het nieuwe kwartaal lijkt iets hoger te beginnen, aangezien de futures wijzen op een positieve opening. Voorraden worden geholpen door het geneesmiddelenbedrijf Merck

MRK
(MRK) en Ridgeback Biotherapeutics die samenwerken aan een experimentele COVID-19-pil die nieuwe gegevens heeft waaruit blijkt dat het succesvol is om mensen met een hoog risico te helpen ernstige ziekte en overlijden te voorkomen. Merck steeg bijna 8,5% in pre-market trading. Het nieuws leek de termijnmarkten van een negatieve opening naar een positieve opening te brengen.

Als teken dat het leven misschien weer normaal wordt, toonden analisten van JP Morgan Southwest Airlines:

LUV
(LUV) de liefde door ze te upgraden naar overgewicht. Dit lijkt erop te wijzen dat deze analisten licht zien aan het einde van de deltavarianttunnel. Bovendien, Disney

DIS
(DIS) heeft een schikking aangekondigd met actrice Scarlett Johansson over haar Black Widow-film.

Het persoonlijk inkomensrapport kwam binnen zoals verwacht, terwijl de persoonlijke uitgaven iets hoger waren dan verwacht. Uit de Core PCE Price Index bleek dat de inflatie in lijn met de verwachtingen groeide. De 10-jarige Treasury Note (TNX) was vóór de aankondiging al lager verhandeld en was daarna relatief onveranderd. Het ISM Manufacturing-nummer komt uit nadat de markt is geopend.

De vraag is of de hogere pre-market push van vrijdag stand kan houden? De optimistische start van donderdag eindigde in een neerwaartse noot toen de Dow Jones Industrial Average 1,59% lager sloot en ongeveer 5% lager dan zijn hoogste punt ooit. Wekelijkse werkloosheidsclaims hoger dan verwacht en tegenvallende inkomsten van Bed Bath & Beyond

BBBY
(BBBY) en CarMax

KMX
(KMX), evenals de lagere begeleiding van McCormick (MKC) hielpen de aandelen naar lagere niveaus te trekken.

De S&P 500 sloot het voorgaande kwartaal af met een verlies van 5,8% na het doorbreken van belangrijke technische niveaus op het 50-daags voortschrijdend gemiddelde in het midden van de maand. Om vervolgens gisteren onder het 100-daags voortschrijdend gemiddelde te breken. Veel technische analisten kunnen ervoor kiezen om het 200-daags voortschrijdend gemiddelde te targeten als de volgende neerwaartse beweging op korte termijn. De 200 zweeft momenteel rond het 4134-niveau.

Buiten de seizoensgebonden inzinking van september is de andere donkere wolk boven de markten de aanhoudende kwestie van het schuldenplafond. Het debat is opgehouden door een uitgavenwet die een kloof heeft veroorzaakt tussen gematigde en liberale democraten. Om de zaak te omzeilen, nam de Senaat een doorlopende resolutie aan die de regering tot 3 december zou kunnen financieren. Briefing.com meldde dat de resolutie naar verwachting door het Huis zal worden aangenomen. Huisvoorzitter Nancy Pelosi is van plan om vrijdag over de resolutie te stemmen. De resolutie stelt het Congres in staat om de uitgavenrekening voor een paar maanden in te dienen en zich te concentreren op het schuldenplafond.

China breken

De inkoopmanagersindex van de Chinese industrie daalde in september en brak daarmee een uitbreiding van 18 maanden. Het rapport verraste analisten die geen verandering hadden voorspeld. The Wall Street Journal meldde dat China snel herstelde van de pandemie, maar nog steeds wordt gehinderd door regionale COVID-uitbraken, verstoringen van de toeleveringsketen, havensluitingen, stijgende grondstofprijzen, het tekort aan halfgeleiders en toenemende economische regelgeving.

China’s productie wordt nu geconfronteerd met een toenemende energiecrisis die de productie verder zou kunnen schaden. Morgan Stanley

MEVROUW
economen voorspellen een potentieel verlies van 1% in het bruto binnenlands product van China in het vierde kwartaal als deze problemen aanhouden. De lagere doelstelling voegt toe aan een groeiende lijst van verminderde projecties van andere analisten, waaronder Nomura, China International Capital, Goldman Sachs

GS
, S&P Global en Citigroup

C
.

Oktober schrikt

Hoewel de toenemende lijst met problemen in China een reden tot zorg kan zijn, zijn er nog steeds weinig aanwijzingen dat de recente neergang niets meer was dan een gewone september-inzinking. Nu we echter een nieuwe maand en een nieuw kwartaal ingaan, moeten beleggers zich ervan bewust zijn dat oktober de reputatie heeft soms ronduit eng te zijn. Oktober was gastheer van The Bank Panic of 1907, The Crash of 1929 dat het begin van de Grote Depressie was, en de Zwarte Maandag van 1987. De Stock Trader’s Almanac meldt echter dat oktober gemiddeld een relatief positieve maand is.

Nadat geldmanagers september hebben besteed aan het omschakelen van hun portefeuilleallocaties ter voorbereiding op het einde van het jaar, vinden markten vaak een bodem in oktober en beginnen dan aan het vierde kwartaal. De almanak laat zien dat het vierde kwartaal doorgaans de sterkste seizoenscyclus is voor aandelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de almanak handelt in historische gemiddelden en niet in toekomstige prijsprognoses. Er zijn natuurlijk aanhoudende risico’s zoals het schuldenplafond, stijgende opbrengsten, energietekorten en een verzwakkende Chinese economie die deze oktober een beetje spookachtig kunnen maken. De tijd zal het leren.

Heb een plan: Technische analisten gebruiken ondersteunings- en weerstandsniveaus als een manier om te bepalen waar andere beleggers een effect kunnen kopen of verkopen. Als ruwe olie boven het niveau van $ 76 komt, zouden veel technici de vorige weerstandsniveaus gebruiken om hun volgende prijsdoel vast te stellen.

Hoewel steun- en weerstandslijnen behoorlijk concreet lijken als we naar de geschiedenis kijken, zoekt de markt niet naar de lijnen op uw kaart en verandert ze van richting. Uitbraken mislukken vaak, rally’s verzwakken en bereiken niet altijd de doelen, en dagelijkse volatiliteit kan het beeld troebel maken.

Dit is de reden waarom veel technici een gedefinieerd plan hebben dat hen vertelt wanneer ze een transactie moeten plaatsen, hoeveel ze moeten verhandelen en wanneer ze moeten stoppen. Exit-plannen bevatten meestal wanneer je eruit moet als het slecht gaat, als het goed gaat of als het goed gaat. In feite zullen velen van hen gebruiken schaalmethoden om risico’s te helpen beheersen en winst te nemen.

Zo goed als goud: Over steun en weerstand gesproken, de dollar, goud en zilver worden op interessante niveaus verhandeld. Edelmetalen hebben verloren wat van hun glans toen de Amerikaanse dollar (DXY) de afgelopen vier maanden een rally maakte. Silver (/SI) test het ondersteuningsniveau van $ 22. Goud (/GC) test zijn dieptepunt in augustus. De dollarindex handelt op 94,25, slechts 0,75 onder het weerstandsniveau van 2020.

De samenvloeiing van steun- en weerstandsniveaus tussen deze effecten is geen toeval. Vóór cryptocurrencies werden edelmetalen gezien als een van de weinige alternatieven voor fiat-valuta’s. Als het weerstandsniveau van de dollar standhoudt, kunnen de steunniveaus voor goud en zilver ook stand houden. Als de dollar de weerstand doorbreekt, kunnen die edelmetalen kapot gaan.

Naarmate het debat over het schuldenplafond voortduurt, kan het vertrouwen in de dollar afnemen en kunnen beleggers edelmetalen kiezen als afdekking tegen de onzekerheid. Dit kan een interessant gebied zijn om de komende dagen of zelfs weken in de gaten te houden, afhankelijk van hoe lang het Congres erover doet om het schuldenplafond te achterhalen.

Ontkoppeling van aandelen en obligaties: Een andere interessante relatieverandering is tussen de aandelen en obligaties. U kunt niet te lang met beleggen bezig zijn zonder te leren hoe belangrijk het is om een ​​portefeuille te diversifiëren tussen aandelen en obligaties. Over het algemeen geldt dat wanneer aandelen stijgen, obligaties zullen dalen, wanneer aandelen dalen, zullen obligaties stijgen. Deze acties vullen elkaar aan door een deel van de verliezen en winsten in het andere actief te compenseren, zij het in verschillende mate. Historisch gezien zijn beide activa in de loop van de tijd gegroeid en hebben ze de portefeuilles geholpen te groeien. Uiteraard sluiten assetallocatie en diversificatie het risico van beleggingsverliezen niet uit.

Soms is de omgekeerde relatie tussen aandelen en obligaties ontkoppeld waar ze over het algemeen in dezelfde richting bewegen. Er zijn drie langere perioden waarin dit is gebeurd: 1997-1998, 2004-2006 en 2010-2011. In zijn boek Intermarktanalyse, ontdekte John Murphy dat dit in 1997-1998 gebeurde omdat de Japanse centrale bank staatsobligaties opkocht om de leeglopende yen te helpen ondersteunen. Een studie van Citibank uit 2010 vond vergelijkbare resultaten voor 2004-2006 in vergelijking met wat werd gezien in de periode 2010-2011, toen Aziatische centrale banken Treasuries opkochten om deflatoire valuta’s te ondersteunen.

Sinds maart 2021 zijn de S&P 500 (SPX) en de S&P US Treasury Bond Index in vergelijkbare richtingen bewogen. Aangezien beide activa stijgen, is dit voor veel beleggers positief geweest. Als beide activa zouden weigeren, zou dit uiteraard zorgwekkend zijn voor beleggers. In de paar keer dat aandelen en obligaties zijn ontkoppeld, is dit geen probleem geweest. Maar het is zeker iets om in de gaten te houden.

Dus, wie koopt de schatkisten? De Financial Times meldde op 20 september dat China en Japan opnieuw kopers zijn geweest. Als de vraag naar Treasuries aanhoudt, kunnen beleggers profiteren van de stijging van beide activa. Bovendien zou het kopen van Aziatische centrale banken het afbouwen voor de Fed gemakkelijker kunnen maken.

Voor het geval je het nog niet gemerkt hebt, kunnen relaties ingewikkeld zijn.

TD Ameritrade®-commentaar alleen voor educatieve doeleinden. Lid SIPC.

Source link

Zakelijk