Ruimteaandelen om te zien terwijl SpaceX en Blue Origin nieuwe mijlpalen zien

Ruimteaandelen om te zien terwijl SpaceX en Blue Origin nieuwe mijlpalen zien

Ons thema van Ruimtevoorraden heeft dit jaar ondermaats gepresteerd, met een daling van 7% year-to-date, vergeleken met een rendement van bijna 18% op de S&P 500. De afgelopen weken hebben zich echter een aantal opmerkelijke ontwikkelingen voorgedaan in de ruimtevaartsector. Elon Musk ondersteunde SpaceX zag zijn waardering vorige week stijgen tot meer dan $ 100 miljard toen het bedrijf een overeenkomst sloot om aandelen van insiders van het bedrijf te verkopen. Dit zou SpaceX het op één na meest waardevolle privébedrijf ter wereld maken, na Bytedance in China. Bovendien lanceerde Jeff Bezos’ BlueOrigin woensdag met succes de tweede bemande missie van zijn New Shepard-raket. Deze spraakmakende ontwikkelingen zouden veel goeds kunnen voorspellen voor beursgenoteerde aandelen met blootstelling aan het ruimtethema. Zoals we eerder hebben opgemerkt, lijken de vooruitzichten voor de langere termijn voor het thema ook veelbelovend, gezien de verschuiving van door de overheid gestuurde ruimteprogramma’s naar door het bedrijfsleven ondersteunde programma’s en de opkomst van een groot aantal ruimtegerelateerde mogelijkheden, zoals herbruikbare raketten, ruimtevaartprogramma’s en toerisme en internet via satelliet.

Hoewel alle aandelen in ons thema aanzienlijk slechter hebben gepresteerd dan de bredere markten, Lockheed Martin was de beste presteerder, met een stijging van 2% year-to-date. Aan de andere kant, Maxar Technologies was de slechtste presteerder, met een daling van het aandeel met ongeveer 22% year-to-date.

[7/15/2021] Maagd Galactic

SPCE
, Aerojet Rocketdyne

AJRD
: Hoe gaat het met ruimteaandelen?

Ons thema van Ruimtevoorraden heeft dit jaar ondermaats gepresteerd, met een stijging van ongeveer 8% year-to-date, vergeleken met een rendement van meer dan 17% voor de S&P 500. Dat gezegd hebbende, zou het er voor deze aandelen wel eens goed kunnen uitzien. Juli wordt een bewogen maand voor de ruimtevaartindustrie. Eerder deze maand, Virgin Galactic (NYSE: SPCE) voltooide met succes zijn eerste volledig bemande testvlucht, die de oprichter Richard Branson naar de ruimte bracht. Afzonderlijk is de particuliere startup Blue Origin van plan om op 20 juli met zijn oprichter, e-commerce miljardair Jeff Bezos, te vliegen als onderdeel van zijn eerste bemande vlucht op zijn New Shepard-raketschip. Deze spraakmakende reizen zullen waarschijnlijk veel ophef creëren voor de ruimtevaartindustrie, waardoor de focus op de korte termijn op beursgenoteerde ruimtevaartaandelen komt te liggen. De langetermijnvooruitzichten voor de sector zien er ook veelbelovend uit, gezien de verschuiving van door de overheid gestuurde ruimtevaartprogramma’s naar door het bedrijfsleven ondersteunde programma’s en de opkomst van een groot aantal ruimtegerelateerde mogelijkheden, waaronder herbruikbare raketten, op satellieten gebaseerd internet en point-to -punt vervoer. Virgin Galactic was de sterkste presteerder binnen ons thema, met een stijging van ongeveer 39% year-to-date. Aan de andere kant, Aerojet Rocketdyne was de slechtste presteerder, met een daling van ongeveer 11% year-to-date.

Bekijk onze Ruimtevoorraden thema voor de volledige lijst van bedrijven en een overzicht van hun financiële prestaties.

[8/10/2020]

De belangstelling van investeerders voor het ruimteverkenningsgebied is toegenomen nadat Elon Musk’s SpaceX’s dit jaar met succes zijn eerste bemande missie heeft voltooid. Er zijn een aantal brede trends die de industrie aandrijven. Ten eerste is er een geleidelijke verschuiving van door de overheid gestuurde ruimtevaartprogramma’s naar door het bedrijfsleven gesteunde programma’s. Bovendien lijken er nieuwe markten open te gaan, variërend van herbruikbare raketten, satelliet-gebaseerd internet, ruimtevaart en point-to-point transport rond de aarde. Per Morgan Stanley

MEVROUW
, staat de wereldwijde ruimtevaartindustrie op het punt om de komende twee decennia aanzienlijk uit te breiden, van ongeveer $ 350 miljard momenteel tot meer dan $ 1 biljoen in 2040. [1]

Hoewel SpaceX in privébezit blijft, hebben we een thema gekozen van enkele beursgenoteerde ruimtevaartbedrijven, waaronder: Lockheed Martin (NYSE: LMT), Aerojet Rocketdyne (NYSE: AJRD), Iridium (NASDAQ: IRDM), en Maagd Galactic als onderdeel van ons thema Ruimtevoorraden om naar te kijken. Delen van de analyse worden hieronder samengevat.

Lockheed Martin ($ 108 miljard marktkapitalisatie, +0% YTD), is een gediversifieerd luchtvaartbedrijf dat ook satellieten en ruimtevaartuigen maakt voor overheids- en commerciële klanten. Het bedrijf ontwikkelt het Orion-ruimtevaartuig dat bedoeld is om te worden gebruikt in NASA’s bemande ruimtevluchtprogramma’s die zich in de diepe ruimte en in een baan om de maan zullen wagen. Het bedrijf biedt ook lanceringsdiensten in het kader van het United Launch Alliance-partnerschap met Boeing

BA
.

Virgin Galactic ($ 4 miljard, +55%) is een ruimtevaartbedrijf dat zich richt op suborbitale ruimtevluchten voor particulieren en onderzoekers. Hoewel het bedrijf zich momenteel in de testfase bevindt en nog geen zinvolle inkomsten genereert, zullen de dingen waarschijnlijk in de komende kwartalen veranderen, aangezien het waarschijnlijk vanaf 2021 commerciële ruimtevluchten begint met betalende ruimtetoeristen, waarbij elke passagier ongeveer $ 250.000 in rekening wordt gebracht.

Aerojet Rocketdyne ($ 3,4 miljard, -7%) is een Amerikaanse fabrikant van raketten en raketvoortstuwing. Hoewel het bedrijf meer dan de helft van zijn inkomsten haalt uit raketafweersystemen, is zijn ruimtevaartbedrijf ook klaar om te groeien gezien zijn contracten met Boeing’s SLS-raket, Northrop’s

NOC
OmegA en de Vulcan-raket van de United Launch Alliance.

Iridium Communications ($ 4 miljard, +20%) exploiteert een constellatie van satellieten die worden gebruikt voor wereldwijde spraak- en datacommunicatie van draagbare satelliettelefoons en andere apparaten. Het bedrijf biedt in wezen communicatiediensten over de hele wereld, zelfs in gebieden waar geen mobiele dekking is. Iridium richt zich grotendeels op overheden en bedrijven in de particuliere sector, waaronder maritieme en luchtvaartoplossingen.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille dat heeft de markt sinds 2016 consequent verslagen.

Investeer met Trefis Marktconforme portefeuilles

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk