Robinhood’s Reddit-aangedreven piek creëert $ 20 miljard aan marktwaarde in slechts twee dagen

Robinhood’s Reddit-aangedreven piek creëert $ 20 miljard aan marktwaarde in slechts twee dagen

bovenlijn

Aandelen van de bruisende aandelenhandel-app Robinhood verlengden woensdag een wilde rally, op een gegeven moment stegen ze met meer dan 80% en veroorzaakten meerdere handelsstops op grote beurzen, nadat een investering van meerdere miljoenen dollars van een van de populairste tech-investeerders van Wall Street was ingeluid bullish sentiment van Reddit-handelaren – en de grootste handelsdag van het aandeel tot nu toe.

Belangrijkste feiten

Om 14.00 uur EDT waren de aandelen van Robinhood woensdagmiddag met bijna 55% gestegen tot $ 72, na dinsdag met 24% te zijn gestegen – een duizelingwekkende reeks van twee dagen die de marktkapitalisatie van het aandeel met bijna $ 18 miljard deed stijgen tot $ 57 miljard.

ARK Invest van investeerder Cathie Wood, een spraakmakende Wall Street-winkel die investeert in “verstorende innovatie” zoals bitcoin en Tesla, heeft een pre-market-golf aangewakkerd en heeft bekendgemaakt dat het bijna 90.000 Robinhood-aandelen heeft gekocht – een belang van meer dan $ 5 miljoen – op dinsdag nacht.

In een woensdag e-mail naar Forbes, Oanda Senior Market Analyst zei dat Wood’s “grote goedkeuring” “enorme retailweddenschappen” inluidde die woensdag tot 81% van de Robinhood-aandelen opleverden, terwijl aandelen tegen 14:00 uur maar liefst 141 miljoen keer werden verhandeld – een overtreffend volume tijdens het debuut van het aandeel vorig jaar week om woensdag Robinhood’s grootste handelsdag tot nu toe te maken.

“Het is niet normaal dat een aandeel van die omvang zo snel beweegt”, zei John Heagerty, een analist bij Atlantic Equities met een eenjarig koersdoel voor aandelen van $ 65, woensdag op CNBC, waarschuwde dat de volatiliteit institutionele beleggers zou kunnen afschrikken. .

Cruciaal citaat

“Investeerders in Robinhood verheugen zich nu de meme-aandelenmanie terugkeert”, zei Moya woensdag, voordat hij waarschuwde: “Deze ijver zal niet lang meer duren, maar bood wel een speciale kans voor vroege investeerders van Robinhood, aangezien alle andere meme-aandelen het niet goed doen. dag.” Hoewel ze in de vroege handelsuren omhoog gingen, daalden de aandelen van AMC en GameStop woensdagmiddag met 7% en 3%. “We hebben deze film eerder gezien en deze pump en dump van Robinhood zal voor veel handelaren niet goed aflopen”, voegde Moya eraan toe.

Raaklijn

In een tv-interview voorafgaand aan het handelsdebuut van Robinhood op donderdag, verdedigde de medeoprichter en CEO van het bedrijf, de miljardair, Vlad Tenev, de waanzinnige detailhandel die sterk kortgesloten aandelen zoals AMC en GameStop in januari naar razendsnelle hoogten tilde en de inkomsten van Robinhood hielp verdrievoudigen in de eerste kwartier. “Ik denk dat het echt is”, zei Tenev, die ook de onzekerheid erkent over de “gevolgen van wat een hoge deelname aan de detailhandel in de markten betekent.” Toen hem werd gevraagd of hij dacht dat Robinhood een meme-aandeel zou kunnen worden, antwoordde Tenev: “Dat is erg naar zichzelf verwijzend. Nee, ik heb er niet veel over nagedacht.”

Sleutelachtergrond

De eerste handelsdag van Robinhood eindigde als een grote teleurstelling voor Wall Street. Het aandeel daalde donderdag met meer dan 8% tot een slotkoers van $ 34,82, een daling ten opzichte van de $ 38 die beleggers een dag eerder voor aandelen betaalden. Experts hebben gewaarschuwd dat het bedrijfsmodel van Robinhood bijzonder gevoelig is voor veranderingen in de regelgeving – een risico dat het bedrijf zelf vorige maand in zijn IPO-prospectus heeft beschreven over de grootste inkomstenfactor, die bekend staat als betaling voor orderstroom en afkomstig is van het routeren van klanttransacties naar marktmakers voor uitvoering. “Elke nieuwe regulering van, of een verbod op, betaling voor orderstroom … kan leiden tot verminderde winstgevendheid, hogere nalevingskosten en een groter potentieel voor negatieve publiciteit”, merkt Robinhood op. SEC-voorzitter Gary Gensler herhaalde woensdag dat het bureau “nauwgezet” naar de marktstructuur kijkt, en vorige maand zei betaling voor bestelling was een van de belangrijkste praktijken die door de regelgevende instanties werden herzien.

Verder lezen

Medeoprichters van Robinhood zijn vandaag $ 600 miljoen rijker na een voorraadstijging van 24% (Forbes)

Robinhood IPO: aandelen tuimelen in handelsdebuut terwijl miljardair CEO Meme-Stock-rage verdedigt (Forbes)

Source link

Zakelijk