“Risk On” lijkt op zijn plaats te blijven terwijl de markt blijft stijgen na sterke Best Buy-resultaten

“Risk On” lijkt op zijn plaats te blijven terwijl de markt blijft stijgen na sterke Best Buy-resultaten

Belangrijkste leerpunten:

  • Beste koop

    BBY
    wordt de nieuwste retailer met betere inkomsten dan analisten van Wall Street hadden verwacht
  • Verkoop van nieuwe huizen vooruit na sterke gegevens over bestaande huizenverkopen die maandag zijn vrijgegeven
  • Overtuiging enigszins moeilijk te vinden in handel in kleine volumes voorafgaand aan het Jackson Hole-evenement van de Fed

Wat kan Wall Street doen voor een toegift, na weer een grote rally om de week te beginnen?

Misschien niet veel, althans voorlopig. De aandelen stegen slechts een beetje in de pre-market trading. Het ziet er vroeg naar uit dat er een kans is op kleine winsten bovenop wat er gisteren is gebeurd, maar het gebrek aan grote nieuwe ontwikkelingen kan ervoor zorgen dat de zaken op een laag pitje blijven staan.

Dat gezegd hebbende, lijkt de ‘risk-on’-sfeer die we gisteren zagen niet te verdwijnen, met een vroege stijging van de rente op staatsobligaties en ruwe olie na een sterke dinsdag op de Aziatische markten.

De agenda van vandaag is niet helemaal leeg. De verkoop van nieuwe huizen is gepland om 10.00 uur ET en de Best Buy (BBY)-inkomsten vanmorgen hebben het absoluut verpletterd, waardoor de aandelen van het bedrijf een winst van 4% bereikten voor de opening. Als je kijkt naar de inkomsten uit de detailhandel, is het dit kwartaal eigenlijk de ene hoogtepunt na de andere geweest, hoewel de klok tegen het einde van de wedstrijd heel snel afloopt.

Zoals BBY opmerkte in hun release, overliep het bedrijf de vreemde lockdown-periode van vorig jaar, waar klanten meestal beperkt waren tot service aan de stoeprand en afspraken in de winkel, ongeveer de helft van de tijd. De resultaten waren echter sterk, zelfs in vergelijking met twee jaar geleden. Het is goed om te zien dat bedrijven die vergelijking maken, zodat u een idee krijgt van de prestaties ten opzichte van pre-Covid-tijden. BBY verhoogde ook de vergelijkbare verkoopverwachtingen voor de tweede helft van het fiscale jaar, hoewel het nog steeds denkt dat er een daling kan zijn. Het leek niet beïnvloed door alle recente tekorten.

BBY was een rapport waar sommige mensen nerveus over waren, dus de sterke uitkomst zou één ding kunnen zijn dat de aandelen een beetje opfleurt, samen met kracht in China. Ook is de ruwe olie weer gestegen en lijkt het erop dat het klaar is om terug te marcheren naar $ 70 per vat.

Kan overtuiging achterblijven als Fed Gathering-weefgetouwen?

Met de Jackson Hole-vergadering van de Fed die aan het einde van de week op de loer ligt, bestaat de kans dat de markt deze week ronddwaalt op zoek naar een soort van overtuiging op de een of andere manier. Voor veel mensen is het gewoon erg verwarrend waar ze heen moeten en wat ze nu moeten doen, omdat er zoveel gemengde berichten binnenkomen.

Er is een lichter volume, wat begrijpelijk is omdat het het einde van de zomer is. Maar we kunnen de afgelopen dagen ook een lichter volume zien, omdat het op dit moment moeilijk is om op de een of andere manier echte overtuiging te hebben. Misschien kan de Fed ons een weg vooruit wijzen. Maar afgaande op de stevige opwaartse beweging van gisteren, lijkt de weg van de minste weerstand hoger te zijn.

Over hogere verkopen gesproken, de bestaande huizenverkopen voor juli lagen gisteren boven de gemiddelde schatting van analisten met een seizoengecorrigeerd jaarlijks tempo van 5,99 miljoen, volgens de National Association of Realtors. Hoge prijzen en een laag aanbod blijven ons vertellen dat de vraag naar woningen sterk blijft. Maar als je wat dieper in de gegevens gluurt, zijn er enkele tekenen van afkoeling. Het aanbod van bestaande woningen op de markt klikte tot 2,6 maand, tegen 2,5 maand de maand ervoor. En de mediaanprijs steeg jaar op jaar met 17,8%, tegen 23,2% een maand eerder.

Diepteaflezing

Een waarschuwing blijft rond de “breedte” en diepte van deze rally. De belangrijkste indices lijken hier vrij regelmatig nieuwe hoogtepunten te maken. Maar zoals we gisteren opmerkten, weerspiegelt zoveel hiervan enkele van de “mega-caps” en hun enorme weging.

Maandag bood daar meer bewijs van. Tegen het einde van de sessie zou je bijna een stel darts naar een bord kunnen gooien met alle “mega-caps” en het zou zeker hogere aandelen raken. Het waren ook niet alleen de ‘FAANG’s’, hoewel ze allemaal mooie winsten boekten. Het omvatte ook Microsoft

MSFT
(MSFT), Tesla

TSLA
(TSLA), Nvidia

NVDA
(NVDA) en JP Morgan (JPM), allemaal tot de meest gekapitaliseerde bedrijven op de markt.

Onlangs gebeurde dit zonder zoveel participatie lager, om zo te zeggen. Het meest zorgwekkend was de zwakte in de Russell 2000 Index (RUT) van small-capaandelen, die soms wordt gezien als een barometer voor de rest van de markt. Wanneer het begint te markeren, zoals medio 2018, kan dat soms duiden op problemen voor iedereen verderop. Een ander teken van mogelijke problemen is wanneer de mega-caps blijven stijgen, maar de rest van de markt zakt. Zoals een waarnemer onlangs zei, heb je naast de generaals ook wat soldaten nodig.

RUT overtrof eigenlijk de bredere markt maandag, maar blijf deze relatie in de gaten houden. Vorig jaar konden de grootste mega-capnamen de fakkel door de zomer dragen, maar haperden in de herfst. Als ze terrein beginnen te verliezen, is er misschien niet genoeg diepte onder hen om een ​​behoorlijke terugtrekking te voorkomen.

Vaccingoedkeuring geeft maandag een boost

Voorlopig lijken niet al te veel mensen zich zorgen te maken over een terugval, te oordelen naar hoe het op Wall Street aan het begin van de week ging. Nieuws dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het Covid-vaccin van Pfizer heeft goedgekeurd

PFE
(PFE) en BioNTech (BNTX) gaven de markt een schot in de arm, als je wilt, en negen van de 12 S&P-sectoren wonnen maandag terrein. Energie kreeg de grootste boost, samen met het ‘heropenen’ van voorraden, misschien vanwege het idee dat officiële goedkeuring ertoe zou kunnen leiden dat meer bedrijven werknemers verplichten om de foto’s te maken.

Misschien denken investeerders dat de officiële FDA-goedkeuring meer van de aarzelaars zal overtuigen om hun vaccins te krijgen, waardoor ernstige gevallen zullen dalen. Luchtvaartmaatschappijen, hotels, restaurants en casino’s waren enkele van de subsectoren die de week positief begonnen.

Auto’s zijn een andere subsector die de laatste tijd onder de loep wordt genomen, en vanmorgen zagen we sterke inkomsten van Advance Auto (AAP). Het bedrijf versloeg de consensusramingen van Wall Street over omzet en winst, met een vergelijkbare omzetstijging van bijna 6% op jaarbasis, maar de aandelen waren lager in pre-market trading. Dit is er een die je zo nu en dan krijgt, waardoor je een beetje op je hoofd krabt.

Waardering nog steeds historisch hoog, maar solide winst verdwijnt: Het is alweer een tijdje geleden dat we de marktwaardering hebben besproken. U weet waarschijnlijk dat het de laatste tijd historisch hoog was, maar de bijna 90% gemiddelde winstgroei in het tweede kwartaal voor S&P 500-aandelen nam een ​​deel van de voorsprong weg.

Onlangs daalde de 12-maands forward koers-winstverhouding voor de S&P 500 tot ongeveer 21,1 volgens FactSet. Dat is nog steeds ruim boven het 18,2 vijfjaarlijks gemiddelde, maar iets lager dan de pieken eerder dit jaar. De daling van de K/W komt zelfs als de SPX blijft stijgen ten opzichte van recente recordhoogtes, en de enige manier waarop u de index kunt zien stijgen en K/W tegelijkertijd zien dalen, zijn sterke winsten.

Het voorbehoud is dat de winstgroei in het tweede kwartaal tijdens de eerste fase van Covid werd afgemeten aan een van de slechtste winstkwartalen in de geschiedenis een jaar eerder. Toch kun je niet negeren dat de nettowinstmarge voor S&P 500-bedrijven in het tweede kwartaal 13% was, boven het vijfjaarsgemiddelde van 10,6%, volgens FactSet. Analisten blijven ook solide winststijgingen verwachten voor Q3, Q4 en 2022. Je kunt het recente winstsucces geen Covid-toeval noemen. Bedrijven floreren in elke sector.

Mega-Caps zorgden voor groei in het tweede kwartaal, maar ze waren niet de enige: Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat de robuuste bedrijfsgezondheid vooral weerspiegeld wordt in een S&P 500 Index (SPX) die vanaf de afsluiting van maandag ongeveer het dubbele was van het Covid-laagtepunt van maart 2020. Het is onwaarschijnlijk dat een verdubbelingstijd van 18 maanden zich opnieuw zal voordoen, en weerspiegelt waarschijnlijk de snelle ommekeer van die vroege verschrikkelijke voorspellingen van wat Covid zou kunnen doen voor de economie. Dat gezegd hebbende, is de SPX nog steeds met 31% gestegen ten opzichte van zijn pre-Covid-hoogtepunt van februari 2020. Dat is geen geringe prestatie, gezien de spreekwoordelijke “muur van zorgen” die hij moest beklimmen.

Het andere voorbehoud dat je daar zou kunnen weggooien, is er een die we al vaak hebben genoemd. De rally werd in hoge mate aangedreven door een aantal ‘mega-cap’-aandelen die een verbazingwekkende hoeveelheid gewicht in de index zwaaien met hun waarderingen van biljoenen dollars. Daar is iets voor te zeggen, totdat je naar de sectorvisie van het jaar tot nu toe kijkt en ziet dat Energie, Financiën, Vastgoed en Gezondheidszorg

SBRA
behoren tot de leiders. Geen van deze sectoren heeft een enkel bedrijf van $ 1 biljoen.

Ook liet elke sector in het tweede kwartaal een solide winstgroei zien. Het was niet alleen Apple

AAPL
(AAPL), Alfabet (GOOGL), Amazon

AMZN
(AMZN) en Microsoft (MSFT) gloeien helder en alle anderen weerspiegelen hun glans.

Verrassingspatroon: Het is interessant om te zien dat de stijging van de markt op vrijdag en maandag kwam na een recente sprong in volatiliteit. De volatiliteit nam vorige week met 20% toe, volgens Instinet de zevende stijging sinds maart 2020. De markt kalmeerde na elk van de eerste zes pieken in volatiliteit, meldde Barron’s, en het grootste deel van de tijd steeg de SPX in de volgende weken. Nogmaals, er is geen regel dat de geschiedenis zich moet herhalen, maar deze keer lijkt het te gebeuren. De volatiliteit viel terug om de week te beginnen, met de Cboe Volatility Index (VIX) terug onder de 18 na een week geleden de 20 te hebben gepasseerd. VIX is vanmorgen iets hoger, net boven de 17, maar dat gaat waarschijnlijk meer over mensen die op zoek zijn naar mogelijke bescherming in de aanloop naar de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell aanstaande vrijdag.

TD Ameritrade®-commentaar alleen voor educatieve doeleinden. Lid SIPC.

Source link

Zakelijk