Republikeinen stellen studieleningen voor met 0% rente

Republikeinen stellen studieleningen voor met 0% rente

Studieleningen zonder rente zijn zojuist voorgesteld in het Congres – door een Republikein.

Dit is wat u moet weten.

Studiefinanciering

Sen. Marco Rubio (R-FL) heeft de wetgeving opnieuw ingevoerd – de Gebruikmaken van kansen voor Americans Now (LOAN) Act – dat zou de rentetarieven op federale studieleningen elimineren. Ja, u leest het goed. “Geen rente op studieleningen” en “Republikeins.” Het lijkt erop dat de meeste Democraten hebben voorgesteld om studieleningen te wijzigen, maar Rubio denkt dat dit de toekomst van de terugbetaling van studieleningen kan veranderen. De LENING Act, die Rubio voor het eerst introduceerde in 2019, zou leners van studieleningen die gebukt gaan onder studieleningen helpen hun studieleningen sneller af te lossen. Rubio introduceerde de LOAN Act voor het eerst in mei 2019. Studieleningen zijn deze week een hot topic geworden op Capitol Hill, met debatten over opzegging van studieleningen.


Studieleningen zonder rente

Hier is hoe de LENING Act zou werken:

  • zou van toepassing zijn op federale studieleningen;
  • elimineer rente op federale studieleningen;
  • in plaats daarvan zou een eenmalige, niet-samengestelde startvergoeding worden gebruikt die leners van studieleningen betalen gedurende de looptijd van hun studielening.
  • de origination fee gaat in aan het begin van schooljaar 2022;
  • De originatievergoeding zal in de loop van de tijd niet stijgen;
  • Leners van studieleningen worden automatisch in een op inkomen gebaseerd terugbetalingsplan (IBR) geplaatst, waarbij ze 10% van hun aangepast bruto-inkomen betalen boven 150% van de federale armoedegrens, behalve in tijden van onvoorziene financiële tegenspoed;


Studieleningen: ondersteunt Biden geen rente op studieleningen?

Als presidentskandidaat steunde president Joe Biden geen studieleningen zonder rente. In plaats daarvan heeft Biden zich gericht op $ 10.000 aan annulering van studieleningen. Biden heeft zich ook gericht op het vereenvoudigen van de terugbetaling van studieleningen door inkomensgestuurde terugbetalingsplannen te herzien die gebaseerd zijn op 5% van het discretionaire inkomen. Hij wil ook dat meer leners van studieleningen vergeving van studieleningen krijgen via het programma Public Service Loan Forgiveness, en hij zou tweejarige en vierjarige openbare hogescholen en universiteiten collegegeldvrij maken. Als president heeft Biden drie miljard dollar aan studieleningen geannuleerd en tweemaal de vrijstelling van studieleningen verlengd voor miljoenen kredietnemers van studieleningen. Het onderwerp van het elimineren van rente op federale studieleningen is door sommige progressieven aan de orde gesteld, maar het idee heeft nooit grip gekregen tijdens de presidentiële campagne van 2020, in het Congres of tijdens het presidentschap van Biden. Evenzo, toen Rubio oorspronkelijk de LENING-wet invoerde, had de voorgestelde wetgeving geen co-sponsors — hetzij van Republikeinen of Democraten. Nu, met Rubio’s herinvoering van de rekening voor studieleningen, valt nog te bezien of er enige steun is onder Democraten of Republikeinen voor het afschaffen van de rentetarieven van federale studieleningen.


Studieleningen: eindanalyse

Met inbegrip van Biden’s verlenging van de vrijstelling van studieleningen, zullen leners van federale studieleningen $ 110 miljard aan annulering van studieleningen krijgen. Sinds maart 2020 hebben leners van studieleningen geen rente opgebouwd en is er tijdelijk geen sprake van verdraagzaamheid voor studieleningen, wat heeft geresulteerd in een besparing van $ 5 miljard per maand. In de toekomst richt Rubio zich op het helpen van werkende gezinnen om studieleningen af ​​te betalen zonder de aanzienlijke last van dure studieleningen. Hoe? De opstartvergoeding, die in de loop van de tijd niet zal stijgen, helpt leners van studieleningen meer zekerheid te hebben over hun betalingen voor studieleningen, omdat ze meer transparantie hebben over hun toekomstige saldo van studieleningen. Bovendien kunnen leners van studieleningen die momenteel zijn ingeschreven aan een hogeschool of universiteit doorgaan met het huidige systeem van federale studieleningen, of ze kunnen federale studieleningen kiezen zonder rentetarief. Volgens dit voorstel kunnen leners van studieleningen hun studieleningen, inclusief de startvergoeding, boetevrij vervroegd aflossen. Alle leners van federale studieleningen die minder dan 150% van de federale armoedegrens verdienen, hoeven niet elke maand hun studielening te betalen. Er zijn veel hervormingen die de Biden-administratie en het congres kunnen doorvoeren in uw studieleningen met betrekking tot de terugbetaling van studieleningen, vergeving van studieleningen en annulering van studieleningen. Het afschaffen van de rente op studieleningen lijkt echter niet bovenaan die agenda te staan.

Als je studieleningen hebt, zal je rente niet snel verdwijnen. Vanaf 1 februari 2022 wordt uw normale rentetarief weer van toepassing op uw federale studieleningen. Zorg dat je voorbereid bent op het terugbetalen van studieleningen. Hier zijn enkele slimme opties:


Studieleningen: meer lezen

Dit is wat de vrijstelling van studieleningen van Biden betekent voor je studieleningen

Biden verlengt studiefinanciering tot 31 januari 2022

Annulering van studieleningen werd vandaag gericht op Capitol Hill

Opzegging van studieleningen kan meer leners helpen, maar dat betekent niet dat Biden de studieleningen van iedereen zal opzeggen

Source link

Zakelijk