Redelijk sterk banenrapport laat zien dat economie herstelt van laatste vertraging

Redelijk sterk banenrapport laat zien dat economie herstelt van laatste vertraging

Het laatste banenrapport van het Bureau of Labor Statistics laat een arbeidsmarkt zien die weer wat vaart krijgt na het verlies van stoom in het 3e kwartaal (blijkbaar als gevolg van de Covid-opleving veroorzaakt door de Delta-variant van het virus).

De algemene resultaten waren iets beter dan de econoomverwachtingen. Aan de kant van de huishoudens daalde het werkloosheidspercentage van 4,8 naar 4,6%, terwijl nog eens 354.000 werknemers meldden dat ze in dienst waren. De arbeidsparticipatie blijft echter steken op 61,6%, ruim onder het niveau van vóór de pandemie.

De BLS meldde dat er 531.000 nieuwe payroll-banen door werkgevers waren toegevoegd, boven de verwachtingen van de econoom (die gemiddeld ongeveer 450.000 had voorspeld). De loongroei was sterk in de meeste sectoren, waarbij Leisure en Hospitality het voortouw namen met 164.000 nieuwe banen (hoewel de werkgelegenheid daar nog steeds met 1,4 miljoen lager ligt dan vóór de pandemie). Vrijwel elke belangrijke sector van de economie breidde de werkgelegenheid uit, met uitzondering van het openbaar onderwijs (waar Covid het opnieuw inhuren van leraren en personeel blijft belemmeren).

En, heel belangrijk, de lonen zetten hun recente stijging voort. Op jaarbasis stegen de lonen voor alle arbeiders met 4,3% en voor de productiearbeiders stegen ze met 4,6%, in de afgelopen 12 maanden zijn de lonen met maar liefst 4,9% gestegen.

Over het algemeen zien we een terugkeer naar de trend die we voor het grootste deel van 2021 hebben waargenomen, met een sterker herstel op de arbeidsmarkt, nu we de hoek omgaan met de laatste door Covid veroorzaakte vertraging. Werkgevers creëren meer banen en halen werknemers terug.

Maar de arbeidsparticipatie blijft ver onder het niveau van vóór de pandemie, wat bijdraagt ​​aan de krappe arbeidsmarkten die werkgevers dwingen de lonen van werknemers te verhogen. Aanhoudend hoge ontslag- en vacaturepercentages dragen ook bij aan die druk, aangezien veel werknemers zich verzetten tegen een terugkeer naar de status-quo van lage lonen met weinig kans op opwaartse mobiliteit.

Al met al vinden we een herstel waarbij de banengroei sterk is en werknemers een groter deel van de voordelen eisen.

Source link

Zakelijk