Pinterest-aandelen kelderen met 12% nadat PayPal geruchten over een deal van $ 45 miljard beëindigt

Pinterest-aandelen kelderen met 12% nadat PayPal geruchten over een deal van $ 45 miljard beëindigt

bovenlijn

Aandelen van Pinterest kelderden maandag met 12% nadat digitale betalingsgigant PayPal zei dat het op dit moment niet geïnteresseerd was in het kopen van het sociale-medianetwerk, waarmee een einde kwam aan speculaties over een mogelijke overname van $ 45 miljard, wat een van de grootste fusies van het jaar zou zijn geweest.

Belangrijkste feiten

PayPal “is op dit moment niet bezig met een overname van Pinterest”, zei het bedrijf in één zin uitspraak maandag inspelend op marktgeruchten rond de mogelijke overname.

Beleggers hadden gemengde reacties op het nieuws: de aandelen van Pinterest werden tegen de middag verpletterd en daalden met 12%, terwijl de aandelen van PayPal bijna 4% stegen.

Vorige week kwam er nieuws naar voren dat PayPal op zoek was naar een nieuwe grote acquisitie, met meerdere verkooppunten verslaglegging dat het bedrijf in een vroeg stadium in gesprek was met Pinterest voor een deal.

De digitale betalingsreus van Silicon Valley naar verluidt overwoog een bod om Pinterest te kopen voor ongeveer $ 70 per aandeel, wat een waardering van meer dan $ 40 miljard zou hebben opgeleverd.

Een deal met de fotobladwijzersite Pinterest, die de afgelopen jaren meer online winkelfuncties heeft geïntroduceerd en samenwerkt met Shopify, had op papier logisch kunnen zijn voor PayPal, aangezien het bedrijf blijft streven naar uitbreiding naar e-commerce.

Pinterest ging in 2019 naar de beurs en zag zijn omzet in 2020 met bijna 50% stijgen tot $ 1,7 miljard te midden van een golf van nieuwe gebruikers; PayPal was ondertussen een spin-off van eBay in 2015 en heeft vandaag meer dan $ 20 miljard aan jaarlijkse inkomsten.

Belangrijkste achtergrond:

PayPal heeft een geschiedenis van het maken van grote deals. Vorige maand heeft het bedrijf gekocht Japans buy-now-pay-later-platform Paidy voor 2,7 miljard dollar. PayPal’s grootste acquisitie tot nu toe was in 2019, toen het coupon- en winkelbeloningssite Honey kocht voor ongeveer $ 4 miljard. Een andere deal lijkt waarschijnlijk, volgens sommige experts, aangezien PayPal had meer dan $ 19 miljard in geldmiddelen, equivalenten en beleggingen op haar balans sinds juni vorig jaar.

Groot aantal: bijna $ 400 miljoen

Dat is hoeveel het fortuin van Pinterest-medeoprichter en CEO Ben Silbermann maandag viel, waardoor zijn nettowaarde op $ 2,9 miljard kwam, volgens Forbes‘ schat. Silbermann bezit een belang van 38% in het bedrijf, dat in april 2019 naar de beurs ging en wereldwijd meer dan 450 miljoen gebruikers heeft.

Verder lezen

PayPal ontkent berichten dat het een overnameovereenkomst met Pinterest nastreeft (Forbes)

Source link

Zakelijk