Ananas heeft twee jaar nodig om te groeien.

Ananas heeft twee jaar nodig om te groeien.

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zit met de vruchtzetting van ananasplanten? Ik bedoel, als je niet in Hawaï woont, is de kans groot dat je ervaring met deze tropische vrucht beperkt blijft tot het kopen ervan in de plaatselijke supermarkt. Bijvoorbeeld, hoe vaak draagt een ananas vrucht? Vruchten ananassen meer dan eens? Zo ja, sterft de ananas na de vruchtzetting? Hoe vaak draagt de ananas vruchten? Ananas (Ananas comosus) is een overblijvende plant die één keer bloeit en één enkele ananas voortbrengt. Dus ja, de ananas sterft na de vruchtzetting, min of meer. Ananasplanten geven niet meer dan één vrucht – dat wil zeggen dat de moederplant niet opnieuw vrucht geeft.

De favoriete cultivar van commerciële telers is “Smooth Cayenne”, geteeld om zijn smaakvolle, pitloze vruchten en het ontbreken van stekels. Commerciële ananasplanten krijgen vruchten in een twee- tot driejarige vruchtcyclus die 32 tot 46 maanden in beslag neemt om te worden voltooid en geoogst. Ananasplanten sterven inderdaad af na deze cyclus, maar zij produceren uitlopers, of ratoons, rond de hoofdplant terwijl deze bloeit en vrucht draagt. De moederplant sterft langzaam af zodra de vruchtzetting is voltooid, maar de grote uitlopers of uitlopers zullen blijven groeien en uiteindelijk nieuwe vruchten voortbrengen.

Ananasplanten, die tot de familie van de Bromeliaceae behoren, reageren net als sierbromelia’s. Ze sterven af en produceren weer een nieuwe generatie. Omdat tropische ananas alleen buiten groeit in USDA zones 11 en 12, kweken de meeste mensen ze als kamerplant. Als ze buiten worden gekweekt, kunnen de ratels natuurlijk blijven groeien, maar als ze in containers worden gekweekt, zullen ze te vol worden, dus worden ze meestal verpot zodra de moederplant begint af te sterven.

Natuur Voeding