Phillips 66 dividendrendement stijgt tot meer dan 5%

Phillips 66 dividendrendement stijgt tot meer dan 5%

Tijdens de handel op donderdag leverden de aandelen van Phillips 66 meer dan 5% op op basis van het driemaandelijkse dividend (op jaarbasis tot $ 3,68), waarbij de aandelen op de dag slechts $ 73,00 van eigenaar wisselden. Dividenden zijn vooral belangrijk voor beleggers om te overwegen, omdat dividenden historisch gezien een aanzienlijk deel van het totale rendement van de aandelenmarkt hebben opgeleverd. Ter illustratie: stel dat u op 31-12-1999 aandelen van de S&P 500 ETF (SPY) hebt gekocht, dan zou u $ 146,88 per aandeel hebben betaald. Snel vooruit naar 31-12-2012 en elk aandeel was op die datum $ 142,41 waard, een daling van $ 4,67 / aandeel in al die jaren. Maar bedenk nu dat u in dezelfde periode maar liefst $ 25,98 per aandeel aan dividenden hebt ontvangen, voor een positief totaalrendement van 23,36%. Zelfs met herbelegde dividenden komt dat slechts neer op een gemiddeld jaarlijks totaalrendement van ongeveer 1,6%; dus ter vergelijking, het behalen van een rendement van meer dan 5% lijkt aanzienlijk aantrekkelijk als dat rendement duurzaam is. Phillips 66 is een S&P 500-bedrijf, waardoor het een speciale status heeft als een van de large-capbedrijven die deel uitmaken van de S&P 500-index.

Start diavoorstelling: 10 aandelen waar de opbrengsten sappiger werden »

Over het algemeen zijn dividendbedragen niet altijd voorspelbaar en hebben ze de neiging om de ups en downs van de winstgevendheid bij elk bedrijf te volgen. In het geval van Phillips 66 kan het kijken naar de geschiedenisgrafiek voor PSX hieronder helpen bij het beoordelen of het meest recente dividend waarschijnlijk zal worden voortgezet, en op zijn beurt of het een redelijke verwachting is om een ​​jaarlijks rendement van 5% te verwachten.

Speciale aanbieding: neem deel aan het gesprek over inkomensbeleggen op ValueForum.com met een speciale uitnodiging van Seven Days for Seven Dollars.

Source link

Zakelijk