Philippine Tycoon Manuel Villar’s AllDay Marts Pinnen IPO-prijs aan de onderkant van het bereik;  Still Plans REIT-vermelding

Philippine Tycoon Manuel Villar’s AllDay Marts Pinnen IPO-prijs aan de onderkant van het bereik; Still Plans REIT-vermelding

AllDay Marts– gecontroleerd door miljardair Manuel Villar – prijsde zijn beursintroductie op 0,60 pesos per aandeel, 25% lager dan de maximale indicatieve prijs, wat bijdraagt ​​aan tekenen van afnemende belangstelling van beleggers in een van de populairste IPO-markten in Zuidoost-Azië.

De supermarktketen is het laatste bedrijf dat de afgelopen maanden zijn beursgang drastisch heeft verlaagd. Vorige maand, miljardair Andrew Tan’s Megawereld verlaagde de prijs van zijn vastgoedbeleggingstrust MREIT en verminderde het aantal te koop aangeboden aandelen, waardoor de opbrengst met de helft daalde tot 15,3 miljard pesos ($ 302 miljoen).

Na de prijsverlaging en vermindering van het aantal te koop aangeboden aandelen, was de beursgang van MREIT overtekend en sommige analisten denken dat de lagere prijs AllDay ook zal helpen investeerders aan te trekken. “Het kan een stap zijn om investeerders te verleiden zich in te schrijven voor de IPO”, zegt Darren Blaine Pangan, hoofd online handel bij Timson Securities. “Dit kan het geval zijn te midden van de aanhoudende onzekere omgeving die wordt veroorzaakt door de Covid-19-situatie over de hele wereld.”

Ondanks de afnemende vraag, gaat Vista Land & Lifescapes – dat ook wordt gecontroleerd door Villar – door met zijn plan om tegen het eerste kwartaal van 2022 een aantal van zijn kantoor- en commerciële eigendommen om te zetten in een REIT en een notering op de Philippine Stock Exchange. aan een vertegenwoordiger van het bedrijf. Vista Land was oorspronkelijk van plan om in het vierde kwartaal van dit jaar 200 miljoen dollar op te halen bij de beursgang.

Met de lagere IPO-prijs voor AllDay kan de supermarktketen maar liefst 4,5 miljard pesos ophalen uit de verkoop van maximaal 7,5 miljard aandelen, inclusief de overtoewijzingsoptie van 685,7 miljoen aandelen. De opbrengst van de eerste aandelenverkoop zal worden gebruikt om de schulden van AllDay terug te betalen en de winkeluitbreiding te financieren.

“Wat de vraag betreft, zou ik niet zeggen dat het zwak is, maar het is ook niet erg sterk”, vertelt April Lee-Tan, hoofd onderzoek bij COL Financial. Forbes Azië. “Er zijn nog steeds kopers van bedrijven met goede groeiverhalen. Omdat er echter veel goedkope aandelen zijn om uit te kiezen, zijn fondsen niet bereid een premie te betalen.”

Beleggers worden inderdaad verwend met keuze na de vele noteringen in de Filippijnen dit jaar. Vijf bedrijven hebben dit jaar tot dusver $ 2,2 miljard opgehaald via hun beursintroducties, waaronder het aanbod van instant-noedelgigant Monde Nissin van $ 1 miljard in juni, de grootste verkoop van eerste aandelen ooit in het land.

AllDay, opgericht in 2016, heeft momenteel 33 winkels in de Filippijnen en een online bezorgservice voor boodschappen. Het bedrijf, dat naar verwachting op 3 november op de beurs komt, is van plan zijn kantorennetwerk tegen 2026 te verdrievoudigen tot 100 winkels.

Onder Filippijnse magnaten heeft Villar, 71, een voormalige senator, de afgelopen jaren actief IPO’s van zijn bedrijven gelanceerd. Hij nam AllHome, een thuisverbeteringsketen, openbaar in 2019. Met een nettowaarde van $ 6,7 miljard stond hij op nummer 2 op de lijst van de 50 rijkste van de Filippijnen die vorige maand werd gepubliceerd. Zijn vrouw Cynthia is momenteel senator.

Source link

Zakelijk