Peloton bevriest naar verluidt het inhuren van aandelen terwijl aandelen 35% kelderen na sombere winsten

Peloton bevriest naar verluidt het inhuren van aandelen terwijl aandelen 35% kelderen na sombere winsten

bovenlijn

Fabrikant van fitnessapparatuur voor thuisgebruik Peloton is gestopt met inhuren, CNBC eerst gemeld op vrijdag, toen de aandelen van het bedrijf met 35% kelderden na winsten die aantoonden dat het bedrijf een klap kreeg door de heropening van de economie toen meer Amerikanen teruggingen naar sportscholen.

Belangrijkste feiten

De beslissing om het inhuren van alle afdelingen stop te zetten, is naar verluidt gemaakt tijdens een vergadering met alle handen op vrijdag, zonder indicatie van hoe lang dat zou kunnen duren, CNBC gemeld.

Peloton weigerde rechtstreeks commentaar te geven op Forbes op het rapport van een aanwervingsstop.

Het nieuws komt een dag nadat het bedrijf financiële resultaten rapporteerde die een duidelijke groeivertraging vertoonden: zowel de winst als de omzet bleven achter bij de verwachtingen, en erger nog, het bedrijf verlaagde zijn verkoopprognose voor het komende jaar met maar liefst $ 1 miljard.

Tijdens de winstoproep van het bedrijf donderdagavond, hadden de leidinggevenden van Peloton laten doorschemeren dat ze mogelijk kostenbesparingen moesten doorvoeren op gebieden zoals het aannemen van personeel om de vertragende verkoop en gebruikersgroei het hoofd te bieden.

Na een explosieve groei in 2020 verdubbelde het bedrijf zijn totale aantal werknemers in de eerste zes maanden van 2021, met meer dan 3.000.

Nu de aandelen van Peloton met 35% zijn gedaald tot minder dan $ 56 per aandeel, betekent dit dat oprichter en CEO John Foley niet langer een miljardair is, door Forbes‘ berekeningen: zijn vermogen daalde vrijdag met bijna $ 500 miljoen.

Groot aantal: $ 10 miljard

Dat is hoeveel de aandelenkoers van Peloton vrijdag van zijn marktwaarde wegvaagde.

Cruciaal citaat:

“Sommige van deze geïdentificeerde besparingsgebieden omvatten het maken van aanzienlijke aanpassingen aan onze wervingsplannen voor het hele bedrijf, het optimaliseren van marketinguitgaven en het beperken van de ontwikkeling van showrooms”, zei Peloton’s financieel directeur, Jill Woodworth, over de winstoproep.

Belangrijkste achtergrond:

Peloton kwam echt van de grond tijdens het hoogtepunt van de pandemie, toen het bedrijf in het eerste kwartaal van 2020 een enorme omzetstijging van 250% zag. Met klanten die thuis aan het trainen waren, floreerden de zaken en stegen de aandelen van de fabrikant van fitnessapparatuur met meer dan 400% in 2020. Te midden van een bredere heropening van de economie in 2021, heeft Peloton echter de impact gevoeld van meer consumenten die persoonlijk teruggaan naar sportscholen, met een vertragende verkoop en groei van het aantal abonnees. De voorraad is nu tot nu toe met meer dan 60% gedaald in 2021.

Verder lezen:

Peloton-aandelen kelderen meer dan 30% – en CEO John Foley is niet langer een miljardair (Forbes)

Heropening van aandelen leidt de markt hoger na sterk banenrapport, aankondiging van Pfizer (Forbes)

Source link

Zakelijk