Peloton-aandelen kelderen meer dan 30% – en CEO John Foley is niet langer een miljardair

Peloton-aandelen kelderen meer dan 30% – en CEO John Foley is niet langer een miljardair

bovenlijn

De aandelen van Peloton, fabrikant van fitnessapparatuur voor thuisgebruik, zijn vrijdag met meer dan 30% gedaald na het melden van sombere kwartaalresultaten – waardoor CEO John Foley niet langer een miljardair is – toen het bedrijf de nieuwste pandemische favoriet werd om te zien dat zijn bedrijf een klap kreeg door een heropening van de economie.

Belangrijkste feiten

De aandelen van Peloton waren vrijdagmiddag met bijna 34% gedaald tot ongeveer $ 57 per aandeel – het laagste punt sinds juni 2020.

De aandelen van het bedrijf, dat fietsen en loopbanden verkoopt in combinatie met maandelijkse abonnementen voor thuistrainingen, zijn gekelderd sinds ze flauwvallen verdiensten op donderdagmiddag.

De inkomsten en inkomsten van Peloton bleven beide achter bij de verwachtingen, maar wat beleggers echt deed schrikken, was het feit dat het bedrijf zijn verkoopprognose voor het komende jaar met maar liefst $ 1 miljard verlaagde.

Terwijl Peloton een jaar geleden een ongelooflijke groei zag tijdens het hoogtepunt van de pandemie – met een verkoopstijging van 250% in het eerste kwartaal van 2020, laten de recente inkomsten van het bedrijf een duidelijke vertraging zien, waarbij het momentum vervaagt te midden van de bredere heropening van de economie.

Vooral Peloton heeft de impact gevoeld van het feit dat meer consumenten persoonlijk teruggaan naar sportscholen, zoals blijkt uit de recente aankondiging van concurrent Planet Fitness dat het lidmaatschapsniveau bijna terug was op het niveau van vóór de pandemie.

Na een stijging van meer dan 400% tijdens het hoogtepunt van de pandemie in 2020, is de voorraad van Peloton nu tot nu toe met meer dan 60% gedaald in 2021.

Groot aantal: $ 449 miljoen

Dat is hoeveel Foley’s vermogen op vrijdag daalde, waardoor zijn totale vermogen op minder dan $ 1 miljard kwam, volgens Forbes‘ schat. Foley verscheen voor het eerst op de Forbes Billionaires-lijst in april 2021 met een nettowaarde van $ 1,5 miljard, maar dat fortuin is sindsdien afgenomen omdat de aandelen van Peloton dit jaar het moeilijk hebben.

Cruciaal citaat:

“Het is duidelijk dat we de impact van de heropening op ons bedrijf en de hele sector hebben onderschat”, zei Jill Woodworth, Chief Financial Officer van Peloton, in een verklaring.

Belangrijkste achtergrond:

Peloton is de laatste pandemiewinnaar die zijn zakelijke strijd ziet terwijl de economie blijft heropenen. Andere pandemische favorieten zoals smart-tv-bedrijf Roku en online onderwijsbedrijf Chegg, bijvoorbeeld, stelden deze week ook beleggers teleur met winsten en zagen aandelen dalen. Het heropenen van voorraden heeft het de laatste tijd beter gedaan: Uber gemeld de eerste gecorrigeerde winst ooit toen de vraag naar ride-sharing herstelde, terwijl Airbnb zijn “sterkste kwartaal ooit” terwijl reizen blijft herstellen.

Wat te kijken:

Verschillende analisten van Wall Street verlaagden de waardering van het aandeel Peloton na het tegenvallende winstrapport. “De vraag daalt op alle fronten, waardoor we ons afvragen wanneer we een rendement kunnen zien op al het kapitaal dat ze hebben ingezet”, zeiden analisten van Credit Suisse in een notitie. “Op de lange termijn kan de verbonden fitnessmogelijkheid nog steeds intact zijn, maar de weg ernaartoe lijkt moeilijker.”

Verder lezen:

Miljardair Peloton CEO John Foley’s fortuin stort $ 400 miljoen in terwijl aandelen crashen na vertraging van bedrijfsprojecten (Forbes)

Chegg-aandelen kelderen met 48% omdat de inkomsten een klap krijgen door de heropening van scholen (Forbes)

Source link

Zakelijk