PayPal koopt Japans fintech-bedrijf Paidy voor $ 2,7 miljard omdat pandemie digitale betalingen voedt

PayPal koopt Japans fintech-bedrijf Paidy voor $ 2,7 miljard omdat pandemie digitale betalingen voedt

PayPal-posities zei dinsdag dat het heeft ingestemd met overname betaald-een buy now, pay later (BNPL) startup in Japan – voor 300 miljard yen ($ 2,7 miljard) terwijl de Amerikaanse betalingsgigant zijn capaciteiten wil uitbreiden te midden van een pandemie-aangedreven hausse in de vraag naar digitale betalingsoplossingen.

Digitale betalingen, zoals BNPL-schema’s, wonnen vorig jaar op het hoogtepunt van de Covid-19-pandemie aan populariteit toen consumenten – die thuis vastzaten terwijl regeringen lockdowns oplegden om de verspreiding van het virus in te dammen – overgingen op online winkelen.

PayPal zei dat de overname van Paidy zijn positie in Japan, de op twee na grootste e-commercemarkt ter wereld, zal versterken en een aanvulling zal vormen op de bestaande grensoverschrijdende e-commerceactiviteiten van het bedrijf in het land.

“Paidy was een pionier op het gebied van ‘kopen nu, later betalen’-oplossingen op maat van de Japanse markt en groeide snel uit tot de toonaangevende service, waarbij een omvangrijk tweezijdig platform van consumenten en verkopers werd ontwikkeld”, zei Peter Kenevan, vice-president en hoofd van Japan bij PayPal. een uitspraak. “Door het merk, de capaciteiten en het getalenteerde team van Paidy te combineren met de expertise, middelen en wereldwijde schaal van PayPal, wordt een sterke basis gelegd om ons momentum in deze strategisch belangrijke markt te versnellen.”

PayPal zei dat de overname, die naar verwachting in het vierde kwartaal zal worden afgerond, “minimaal verwaterend” zal zijn voor de aangepaste winst per aandeel in 2022.

“Samen met PayPal kunnen we onze missie om het winkelen uit handen te nemen verder verwezenlijken”, zei Paidy-oprichter en uitvoerend voorzitter Russell Cummer in een verklaring.

De deal, die voornamelijk in contanten zal worden betaald, komt op de hielen van de voorgestelde overname van de Australische BNPL-provider Achteraf betalen door rivaal Square – gecontroleerd door Twitter-medeoprichter Jack Dorsey – voor $ 29 miljard. De all-share deal die vorige maand werd aangekondigd, heeft tot doel een wereldwijde betalingsgigant te creëren.

Source link

Zakelijk