Online Marketplace Carousell wordt de nieuwste eenhoorn van Singapore na het ophalen van $ 100 miljoen

Online Marketplace Carousell wordt de nieuwste eenhoorn van Singapore na het ophalen van $ 100 miljoen

Carrousel heeft zich aangesloten bij Singapore’s groeiende stal van eenhoorns na het inzamelen van fondsen tegen een waardering van $ 1,1 miljard, terwijl de exploitant van de online-advertentiemarktplaats probeert uit te breiden naar items met een groot ticket te midden van een pandemie-geïnduceerde e-commerce-boom.

Het bedrijf haalde $ 100 miljoen op in een financieringsronde onder leiding van de Zuid-Koreaanse private equity-onderneming STIC Investments, zei het in een: uitspraak op woensdag. Carousell werd recentelijk gewaardeerd op ongeveer $ 900 miljoen tijdens een financieringsronde op het hoogtepunt van de pandemie in 2020, zo blijkt uit gegevens van Venture Cap Insights.

“We zijn van mening dat de versnelde acceptatie van digitale ervaringen een kans voor ons is om onze re-commerce-inspanningen te verdubbelen met een focus op gemak en vertrouwen, om een ​​stapsgewijze groei in onze gemeenschap te ontsluiten”, zei Quek Siu Rui, medeoprichter en CEO van Carousell.

Carousell is opgericht in 2012 en exploiteert een online marktplaats waar gebruikers een reeks tweedehands producten kunnen kopen en verkopen, waaronder elektronische gadgets, modeaccessoires en apparaten in Zuidoost-Azië, Taiwan en Hong Kong. Het bedrijf – dat Telenor ASA, Rakuten Ventures, Naver en Sequoia Capital India tot zijn bestaande investeerders rekent – heeft zijn omzet in 2019 meer dan verdubbeld tot $ 15,7 miljoen, volgens Venture Cap Insights.

“We zijn veel verder gegroeid dan categorieën als mode, elektronica en algemene goederen”, zegt Quek. “Naarmate de regio welvarender wordt, willen mensen genieten van de fijnere dingen in het leven. We kijken naar authenticatiemogelijkheden voor producten met een hogere waarde, waaronder luxegoederen en auto’s.”

Singapore heeft zichzelf gepositioneerd als een hub voor startups in Zuidoost-Azië, met de onthulling van de lokale beurs nieuwe regels deze maand om de weg vrij te maken voor de notering van acquisitiebedrijven voor speciale doeleinden, of SPAC’s, waarvan vele de achterdeurlijsten van startups in de VS hebben vergemakkelijkt. staat omvatten tweedehands auto marktplaats Carro en fintech-bedrijf Nium.

Source link

Zakelijk