Novak Djokovic is de beste tennisser tot op heden.

Novak Djokovic is de beste tennisser tot op heden.

De Duitser denkt dat de nummer één van de wereld Djokovic “het beste tennis van zijn leven speelt”. De Serviër is bezig aan een 22-wedstrijd durende zegereeks.

Zverev staat vrijdag in de halve finales van de Spelen in Tokio tegenover de 34-jarige in wat zijn negende ontmoeting in zijn carrière zal worden – Djokovic leidt in de onderlinge ontmoetingen met 6-2.

De nummer vier van de wereld, Zverev, maakt zijn olympisch debuut, terwijl Djokovic aan zijn vierde Spelen deelneemt in zijn streven naar een eerste gouden medaille.

[Ik heb mijn beste tennis nodig om te winnen. Hij is de favoriet, maar dat weet ik. Er zijn maar weinig jongens in de wereld die hem kunnen verslaan en hopelijk kan ik er daar één van zijn,” vertelde de 24-jarige aan Reuters.

“Ik weet dat ik het eerder heb gedaan, ik weet dat hij het beste tennis van zijn leven speelt, maar hopelijk kan ik morgen ook mijn beste tennis laten zien.”

Sport