Netflix-aandelen op een recordhoogte – wat nu?

Netflix-aandelen op een recordhoogte – wat nu?

Netflix-voorraad (NASDAQ: NFLX) steeg de afgelopen week met meer dan 4% en wordt momenteel verhandeld tegen $ 613 per aandeel, wat een recordhoogte is voor de streaminggigant. Het aandeel steeg onlangs na enkele positieve aankondigingen van Chief Content Officer Ted Sarandos. Hij zei dat Squid Game – een overlevingsverhaal in de Koreaanse taal dat onlangs is gelanceerd – al voorbij Lupin en Money Heist is gevlogen als het populairste Netflix-origineel in een vreemde taal. Het zou ook de meest populaire serie kunnen worden die het bedrijf tot nu toe heeft geproduceerd. Het meest bekeken tv-programma in uren in de eerste 28 dagen was Bridgerton seizoen één, met 625 miljoen kijkuren. De show had acht afleveringen, wat wijst op een gemiddeld kijkerspubliek – in de eerste vier weken – van ongeveer 78 miljoen per aflevering. Om de zaken in perspectief te plaatsen, de meest recente Super Bowl had minder dan 92 miljoen kijkers.

Netflix kondigde ook een overeenkomst aan om het videogamebedrijf Night School Studio over te nemen om games van Night School en andere ontwikkelaars aan abonnees te leveren zonder extra kosten, en zonder advertenties of in-game aankopen. Dit alles suggereert dat de recente zorgen over de lichte groei van het aantal abonnees in de eerste helft van 2021, gekoppeld aan een inhoudslei die was aangetast door productiebeperkingen die door de pandemie werden opgelegd, waarschijnlijk van voorbijgaande aard zullen zijn. Voor het derde kwartaal van 2021 verwacht Netflix 3,5 miljoen netto-toevoegingen aan abonnees, wat een stijging zou zijn van 1,5 miljoen in het tweede kwartaal van 2021. Maar zal het aandeel van Netflix de komende weken zijn stijgende lijn voortzetten, of is een correctie in het aandeel waarschijnlijker?

Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoersgegevens van een bedrijf over de afgelopen tien jaar identificeert, zijn de rendementen voor NFLX-aandelen waarschijnlijk bijna 4% in de volgende één maand (21 handelsdagen) periode na een stijging van 4,3% ten opzichte van de voorgaande periode van één week (vijf handelsdagen). Er is ook een kans van 60% dat het aandeel de komende maand een positief rendement oplevert. Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent in het aanhouden van NFLX-aandelen voor een kortere of langere periode? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen Voorspelling van de aandelenkoers van Netflix na een stijging of daling. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar één dag! Voor meer informatie over historische rendementen van Netflix en vergelijking van rendementen met peers, zie Netflix-voorraadteruggave.

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

INDIEN NFLX-aandelen bewogen met -5% over vijf handelsdagen, DAN in de komende 21 handelsdagen beweegt het NFLX-aandeel gemiddeld 4,5%, met een waarschijnlijkheid van 61% op een positief rendement.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in NFLX-aandelenbewegingen:

Q1: Is de prijsvoorspelling voor Netflix-aandelen hoger na een daling?

Antwoord geven:

Overweeg twee situaties,

Case 1: Netflix-voorraad daalt met -5% of meer in een week

Case 2: Netflix-voorraad stijgt met 5% of meer in een week

Is de prijsvoorspelling voor Netflix-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

NFLX voorraad gaat het beter na Case 1, met een verwacht rendement van 4,6% in de komende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de afgelopen week), versus een verwacht rendement van 3,9% voor Case 2. Dit impliceert een prijsvoorspelling van $ 642 in Case 1 en een bedrag van $ 637 in Case 2 met een NFLX-marktprijs van $ 613,15 op 2-10-2021.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een verwacht rendement van 3,1% in de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een verwacht rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de verwacht rendement voor de S&P 500 na een stijging of daling.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe de voorspelling voor Netflix-aandelen waarschijnlijk zal veranderen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven:

Als u Netflix-aandelen koopt en vasthoudt, is de verwachting dat de schommelingen op korte termijn op den duur zullen verdwijnen en dat de positieve langetermijntrend u in het voordeel zal zijn – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor NFLX-aandelen, het rendement in de komende N dagen na een verandering van -5% in de afgelopen vijf handelsdagen wordt beschreven in de onderstaande tabel, samen met het rendement voor de S&P500:

Q3: Hoe zit het met het gemiddelde rendement na een stijging als je even wacht?

Antwoord geven:

Het gemiddelde rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling, zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er beter aan doet kortetermijnweddenschappen te vermijden. Meer specifiek, nadat de S&P500 in vijf dagen 5% is gestegen, is het gemiddelde rendement over de volgende zeven handelsdagen negatief. U kunt alleen een nominale winst verwachten als u minimaal twee weken (10 handelsdagen) belegd blijft. Maar dit gemiddelde rendement stijgt tot 11,7% over een periode van een jaar (252 handelsdagen).

Het is behoorlijk krachtig om de trend zelf te testen voor Netflix-aandelen. Het zou geweldig zijn om te horen hoe de resultaten zich verhouden tot uw eigen intuïtie.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk