Moet u UnitedHealth-aandelen kopen voor $ 420?

Moet u UnitedHealth-aandelen kopen voor $ 420?

Wij zijn van mening dat de aandelenkoers van UnitedHealth Group (NYSE: UNH) heeft meer ruimte voor groei vanaf het huidige niveau van $ 420. UNH-aandelen zijn 2,2x gestegen ten opzichte van het niveau van ongeveer $ 192 op 23 maart 2020, toen de bredere markten een bodem bereikten. Dit is een lichte outperformance ten opzichte van de S&P 500, die in dezelfde periode 2x groeide. Zelfs als we naar een langere periode zouden kijken, presteerden UNH-aandelen beter dan de bredere markten, met een stijging van 90% in vergelijking met de S&P 500-stijging van 68% sinds 2017.

Een groot deel van deze groei van de UNH-aandelen in de afgelopen jaren kan worden toegeschreven aan gunstige veranderingen in de P/S-ratio. UnitedHealth’s

UNH
de totale omzet groeide in de afgelopen twaalf maanden met 35% tot $ 272 miljard, vergeleken met $ 201 miljard in 2017. De stijging van de inkomsten kan voornamelijk worden toegeschreven aan de toegenomen vraag naar zijn Optum-activiteiten en de groei in Medicare Advantage-inschrijvingen. Het bedrijf heeft sinds 2017 ook meer dan $ 15 miljard uitgegeven aan inkoop van eigen aandelen, wat resulteerde in een daling van het totale aantal uitstaande aandelen met 2%. Als zodanig groeide de omzet per aandeel met 38% tot $ 288 in de afgelopen twaalf maanden, vergeleken met $ 209 in 2017. Gezien een groei van 38% in RPS, is de P/S-multiple van UnitedHealth momenteel uitgebreid tot 1,5x, vergeleken met 1,0x in 2017. Ons dashboard, ‘Factors Driving’ UnitedHealth Group Voorraadretouren‘ heeft de onderliggende cijfers.

UnitedHealth heeft een voortdurende stijging gezien van het aantal inschrijvingen voor Medicare en met de vergrijzende bevolking in de VS zal deze trend zich de komende jaren waarschijnlijk voortzetten. Bovendien, nu de Amerikaanse economie geleidelijk aan opengaat, wordt verwacht dat het werkloosheidscijfer zal dalen, wat een stijging van de door de werkgever verstrekte verzekeringsplannen impliceert. De openstelling van de economie zal ook resulteren in een hoger receptvolume, wat een goed voorteken is voor zijn OptumRx-activiteiten. Ten slotte heeft het snelst groeiende segment van het bedrijf – OptumHealth – zijn bereik uitgebreid tot 99 miljoen mensen, vergeleken met 91 miljoen in 2017. OptumHealth biedt gezondheidszorg via lokale medische groepen en ambulante zorgsystemen. Het segment bleef een sterke groei zien met een omzetstijging van een solide 40% voor de periode van zes maanden eindigend in juni 2021. Merk op dat de inkomsten van OptumHealth tussen 2017 en 2020 bijna zijn verdubbeld tot $ 40 miljard. Over het algemeen ziet UnitedHealth een grotere vraag naar zowel zijn gezondheidsproducten verzekerings- en Optum-activiteiten – en deze trend zal zich naar verwachting de komende jaren voortzetten. Het bedrijf heeft ook zijn winstvooruitzichten voor het volledige jaar 2021 herzien tot $ 18,55 per aandeel (na de Q2-release), halverwege zijn bereik, vergeleken met $ 18,35 eerder. Dit is goed ontvangen door de investeerders en het UNH-aandeel handelt nu dicht bij zijn hoogste niveau ooit.

Kijkend naar de bredere economie, hangt het daadwerkelijke herstel en de timing ervan af van de inperking van de verspreiding van het coronavirus. Ons dashboard Trends in Amerikaanse Covid-19-gevallen geeft een overzicht van hoe de pandemie zich in de VS heeft verspreid en contrasteert met trends in Israël, samen met de trends in vaccinatiegraad. De nieuwe deltavariant heeft geresulteerd in een nieuwe piek in Covid-19-gevallen in de VS. Het 7-daagse gemiddelde staat nu op meer dan 150.000 nieuwe gevallen, vergeleken met een cijfer van slechts 12.000 nieuwe gevallen eind juni. Dat gezegd hebbende, was de markt bereid om door de huidige pandemie heen te kijken en een langetermijnvisie in te nemen. Nu beleggers hun aandacht richten op resultaten voor 2021 en daarna, worden de waarderingen belangrijk bij het vinden van waarde. We zien meer opwaartse kracht in UNH-aandelen, ondanks dat het 20% year-to-date is gestegen en het handelt dicht bij het hoogste niveau ooit van rond de $ 430.

Hoewel UNH-aandelen hogere niveaus kunnen zien, heeft 2020 geleid tot veel prijsdiscontinuïteiten die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is Freeport vs UnitedHealth.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk