Moet u stoppen met het betalen van uw studieleningen?

Moet u stoppen met het betalen van uw studieleningen?

Moet je stoppen met het betalen van je studieleningen?

Dit is wat u moet weten.

Studiefinanciering

In het kielzog van $ 8,7 miljard aan annulering van studieleningen, vragen veel leners van studieleningen zich af of ze in aanmerking komen voor vergeving van studieleningen. Sinds hij in januari president werd, heeft president Joe Biden studieleningen opgezegd voor ongeveer 500.000 leners van studieleningen. Met in totaal 45 miljoen leners van studieleningen die gezamenlijk $ 1,7 biljoen aan studieleningen verschuldigd zijn, hebben de meeste leners van studieleningen geen vergeving van studieleningen ontvangen. Voor een dwarsdoorsnede van deze kredietnemers voor studieleningen, zijn velen de hoge kosten van studieleningen beu en willen ze gewoon hun studieleningen niet betalen. Sommigen kunnen hun studieschuld niet betalen, terwijl anderen denken dat wanbetaling een effectieve vorm van protest is. Dit roept de vraag op: Moet je stoppen met het betalen van je studieleningen?


Studieleningen: waarom sommige leners van studieleningen geen studieleningen willen betalen

Gedurende de eerste 100 dagen van het presidentschap van Biden sponsorde het Debt Collective – een op lidmaatschap gebaseerde vakbond van debiteuren en hun bondgenoten – de Biden Jubilee 100 waarin 100 leners van studieleningen “stakers” werden, vermoedelijk om te stoppen met het betalen van hun studieleningen. Hun doel was dat Biden binnen de eerste 100 dagen na het presidentschap van Biden alle schulden voor studieleningen zou annuleren – inclusief zowel particuliere als federale studieleningen. Hoewel dat doel niet werd bereikt, gaven de stakers verschillende redenen om te staken tegen studieleningen: financiële problemen te midden van de Covid-19-pandemie; dreiging van uitzetting; voedselonzekerheid; medische kosten; stijgende collegegeld; mentale gezondheid; angst voor ziekte; en andere onbetaalde rekeningen. De stakers van studieleningen deelden hun verhalen over hoe de annulering van studieleningen de nodige financiële verlichting zal bieden:

Mijn kredietscore zou hoger zijn, minder stress, meer geld om van te leven.” — Dave Amato ($ 80.000 aan studieleningen)

Ik zou mijn familie kunnen helpen toegang te krijgen tot betere huisvesting, ik zou kunnen beginnen met sparen voor mijn toekomst.” — Armen Henderson ($ 600.000 aan studieleningen)

“Ik kan een huis kopen en generaties rijkdom opbouwen voor mijn familie.” — Shamell Bell ($ 300,00 aan studieschuld)


Studieleningen: is het een goed idee om te stoppen met het betalen van studieleningen?

Moet je stoppen met het betalen van je studieleningen? Voordat we die vraag beantwoorden, laten we om te beginnen benadrukken dat schulden voor studieleningen duur kunnen zijn. In sommige gevallen is een studieschuld onbetaalbaar. De stijgende collegegeldkosten hebben ertoe geleid dat miljoenen leners van studieleningen hun volwassen leven zijn begonnen met de ketenen van studieleningen. Dit komt bovenop andere kosten van levensonderhoud, waaronder huisvesting, voedsel en andere benodigdheden. Dat betekent niet dat je je studieleningen gewoon moet negeren of weigeren te betalen. Ook, hoewel het annuleren van studieleningen studentenleemleners kan helpen, betekent dat niet dat Biden de studieleningen van iedereen zal annuleren. Of je nu denkt dat studieleningen oneerlijk of te duur zijn, of dat je studie niet heeft geleid tot de baan die je had verwacht, het is belangrijk om te onthouden dat studieleningen een financiële verplichting zijn. Of je nu particuliere of financiële studieleningen hebt, uiteindelijk heb je een promesse ondertekend met de federale overheid of een particuliere geldschieter, of beide. Als u gewoon stopt met het betalen van uw studieleningen, kan uw credit score eronder lijden, kan er beslag op uw loon worden gelegd en kan uw financiële situatie verder worden beschadigd. Hier zijn enkele mogelijke opties in plaats daarvan:

1. Neem contact op met je studieleningbeheerder om de opties te bespreken

Uw eerste aanspreekpunt moet uw studieleningbeheerder zijn. Je bent misschien geen fan van je studieleningbeheerder, maar de eerste stap is om je financiële situatie te bespreken en opties te verkennen. Je hoeft je niet meteen aan opties te binden, maar het is belangrijk om aan te geven dat je hulp nodig hebt bij het betalen van je studieleningen. Het negeren van uw financiële situatie of hopen dat uw studieschuld zal verdwijnen, zijn geen haalbare opties.


2. Controleer of u in aanmerking komt voor bestaande kwijtschelding van studieleningen

De vergeving van Biden-leningen voor studieleningen is uitgebreid tot leners van studieleningen, voornamelijk in twee categorieën: leners van studieleningen met een totale en blijvende handicap en leners van studieleningen die een hogeschool of universiteit bezochten die hen misleidde of oplichtte. Biden heeft bijvoorbeeld $ 1,5 miljard aan studieleningen geannuleerd via de lenersverdediging tegen terugbetalingsregel. Deze opties voor opzegging van studieleningen zijn beschikbaar voor leners van federale studieleningen en kunnen resulteren in volledige opzegging van studieleningen of gedeeltelijke opzegging van studieleningen, afhankelijk van de feiten en omstandigheden. (Dit is wat de vrijstelling van studieleningen van Biden betekent voor uw studieleningen).


3. Schrijf u in voor een inkomensgestuurd aflossingsplan

Als u het financieel moeilijk heeft, kunt u zich het beste inschrijven voor een inkomensafhankelijk aflossingsplan zoals PAYE, REPAYE, IBR of ICR. Deze inkomensgestuurde terugbetalingsplannen stellen uw federale studieleningbetaling in op basis van uw inkomen, gezinsgrootte en woonstaat. Voor sommige leners kan de betaling van hun studielening zo laag zijn als $ 0 per maand. Dit is een betere optie dan het simpelweg niet betalen van je studieleningen uit protest. Als u uw studielening elke maand volledig en op tijd betaalt, kunnen uw federale studieleningen voor studenten na 20 jaar (niet-gegradueerde studieleningen) of 25 jaar (afgestudeerde studieleningen) worden opgezegd. Als je al bent ingeschreven voor een inkomensgestuurd aflossingsplan, zorg er dan voor dat je je financiële gegevens bijwerkt bij je studieleningbeheerder. Dit kan leiden tot een lagere aflossing van de studielening als u bijvoorbeeld een inkomensdaling krijgt of uw baan verliest.


4. Overweeg vergeving van openbare dienstleningen

Als je geen 20 of 25 jaar wilt wachten om vergeving van studieleningen te krijgen, overweeg dan een ander type vergeving van studieleningen waarmee je de federale studielening binnen 10 jaar kunt annuleren. Het programma voor vergeving van openbare leningen is beschikbaar voor leners van federale studieleningen die voor een gekwalificeerde openbare dienst of non-profit werkgever werken, 120 gekwalificeerde maandelijkse studieleningen betalen en aan andere vereisten voldoen. Om vergiffenis voor openbare dienstleningen te krijgen, is het een verbintenis van ten minste 10 jaar, voltijds (minstens 30 uur per week), maar het is een van de snelste manieren om vergeving voor studieleningen te krijgen.


5. Overweeg faillissement voor uw studieleningen

Als u het financieel moeilijk heeft en er geen andere opties voor u beschikbaar zijn, kunt u een advocaat raadplegen om uw opties te evalueren. Traditioneel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hypotheken of creditcardschulden, zijn studieleningen niet aflosbaar in faillissement. Er zijn echter uitzonderingen als u een ongepaste financiële tegenspoed kunt aantonen. Dat gezegd hebbende, is er een hoge standaard om onnodige financiële problemen te bewijzen, dus annulering van studieleningen door faillissement is de uitzondering, niet de regel. Opzegging van studieleningen is een hot topic geworden op Capitol Hill. Er is momenteel een tweeledig voorstel om de annulering van studieleningen door faillissement een gemakkelijker pad te maken voor leners van studieleningen. Met voldoende tweeledige steun zou het Congres deze rekening voor studieleningen kunnen goedkeuren, die leners van studieleningen die het financieel moeilijk hebben, zou kunnen helpen.

Hier zijn opties om te overwegen voor het terugbetalen van studieleningen als je studieleningen sneller wilt afbetalen:


Studieleningen: gerelateerde literatuur

Komt u in aanmerking voor $ 8,7 miljard aan kwijtschelding van studieleningen?

Dit is wat de vrijstelling van studieleningen van Biden betekent voor je studieleningen

Annulering van studieleningen werd vandaag gericht op Capitol Hill

Opzegging van studieleningen kan meer leners helpen, maar dat betekent niet dat Biden de studieleningen van iedereen zal opzeggen

Source link

Zakelijk