Moet u de recente dip in FedEx-aandelen kopen?

Moet u de recente dip in FedEx-aandelen kopen?

[Updated: Sep 24, 2021] FDX-voorraadupdate

De aandelenkoers van FedEx (NYSE: FDX) daalde met meer dan 9% in de handelssessie van gisteren, na de winst voor het eerste kwartaal van 2022, die onder de consensusraming lag, en het bedrijf verlaagde ook zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar, voornamelijk als gevolg van stijgende arbeidskosten. De operationele marges van het bedrijf daalden in het eerste kwartaal tot 6,4%, vergeleken met 8,2% in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf wees op een krappe arbeidsmarkt voor hogere lonen, resulterend in een stijging van 13% in personeelskosten en 14% groei in aangekochte transportkosten. Hoewel de stijging van deze kosten in lijn was met de totale omzetgroei, was deze hoger dan de onderneming eerder had verwacht.

Nu verwacht FedEx dat de arbeidskosten pas in de tweede helft van het huidige fiscale jaar zullen afnemen en verlaagt daarom de vooruitzichten voor het hele jaar. We hebben ons model voor FedEx nu bijgewerkt om rekening te houden met de laatste driemaandelijkse release en richtlijnen. We schatten nu dat de gecorrigeerde winst per aandeel voor 2022 voor 2022 $ 20,50 is, vergeleken met $ 21,33 eerder. We hebben geen wijzigingen aangebracht in onze omzetprognose van $ 91,2 miljard, en de wijziging in de winst per aandeel is het gevolg van een herziening van de nettomarges met -25 basispunten tot minder dan 6%. We handhaven echter onze K/W-veelvoud van ongeveer 16x, wat zich vertaalt in FedEx-waardering van $ 326 per aandeel, vergeleken met $ 348 eerder. Ondanks een herziening van -6% van onze prijsschatting voor FDX-aandelen, blijft het een premie van meer dan 40% ten opzichte van de huidige marktprijs van ongeveer $ 230. Wij zijn van mening dat beleggers de recente dip kunnen gebruiken als koopkans voor langetermijnwinsten.

[Updated: Sep 22, 2021] FDX Q1-inkomstenupdate

FedEx (NYSE: FDX) rapporteerde onlangs zijn resultaten voor het eerste kwartaal van 2022, die onder onze verwachtingen lagen. Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 22,0 miljard, in lijn met onze voorspelling, en iets boven de consensusraming van $ 21,9 miljard. De omzetgroei van 14% joj werd geleid door een hogere omzet voor al zijn segmenten – Express

EXPR
, Grond en Vracht. Ons dashboard aan Inkomsten van FedEx biedt meer details over de bedrijfssegmenten.

Echter, kijkend naar de bottom line, rapporteerde het bedrijf een aangepaste winst per aandeel van $ 4,37, ver onder onze voorspelling van $ 5,11 en $ 5,00 volgens de consensusschatting. Dit kan worden toegeschreven aan stijgende kosten, voornamelijk een beperkt arbeidsaanbod met hogere lonen tot gevolg, terwijl ook de brandstofkosten in het recente verleden zijn gestegen. Het bedrijf verwacht dat de beschikbaarheid van arbeidskrachten in de tweede helft van het boekjaar zal afnemen. Dat gezegd hebbende, verlaagde het zijn winstvooruitzichten voor het volledige jaar 2022 om nu in het bereik van $ 19,75 tot $ 21,00 te liggen, vergeleken met de eerdere verwachting van $ 20,50 tot $ 21,50. We werkten eerder met een prognose van $ 21,33 voor het volledige fiscale 2022, en we zullen ons model binnenkort bijwerken om de onlangs aangekondigde cijfers weer te geven. Het is onwaarschijnlijk dat de Q1-cijfers goed zullen passen bij de beleggers, vooral gezien een neerwaartse bijstelling van de vooruitzichten voor het hele jaar. Na handelsuren is het FDX-aandeel zelfs meer dan 5% gedaald.

[Updated: Sep 20, 2021] FDX Q1-inkomstenvoorbeeld

FedEx (NYSE: FDX) is gepland om zijn fiscale resultaten voor het eerste kwartaal van 2021 op dinsdag 21 september te publiceren. We verwachten dat FedEx de omzet en winst waarschijnlijk boven de verwachtingen zal uitbrengen. Met een toename van het aantal Covid-19-gevallen in de VS, is het waarschijnlijk dat het transportvolume van FedEx in de loop van het kwartaal hoger is gestegen, wat een goed voorteken is voor de algehele omzetgroei. De laatste tijd heeft het bedrijf een uitbreiding van de marges gezien en dit heeft de winstgroei bevorderd. Hogere inputkosten hebben de algehele margegroei in het eerste kwartaal echter mogelijk onder controle gehouden.

Kijkend naar FDX-aandelen, geeft onze prognose aan dat de waardering van FedEx rond de $ 348 per aandeel ligt, wat 36% hoger is dan de huidige marktprijs van ongeveer $ 255, wat impliceert dat FDX-aandelen aantrekkelijk gewaardeerd zijn op het huidige niveau. Onze interactieve dashboardanalyse op Voorwinsten van FedEx heeft aanvullende details.

(1) Inkomsten zullen naar verwachting hoger zijn dan de consensusramingen

Trefis schat de fiscale inkomsten van FedEx in het eerste kwartaal van 2022 op ongeveer $ 22,0 miljard, iets boven de consensusraming van $ 21,9 miljard. FedEx heeft de afgelopen kwartalen een toename van de vraag naar zendingen gezien, voornamelijk geleid door een toename van e-commerce-orders, omdat mensen tijdens de pandemie liever binnen bleven. Fedex’ collega – UPS – rapporteerde echter een daling van de verzendingen over land in het tweede kwartaal, en dit had ook een negatief effect op de FDX-voorraad. Hoewel dit waarschijnlijk ook een impact zal hebben op FedEx, is het totale aantal Covid-19-gevallen de afgelopen maanden gestegen, en dit betekent dat de grondzendingen op korte termijn hoger kunnen blijven. Terugkijkend op fiscaal Q4 2021, groeide de omzet met een solide 30% tot $ 22,6 miljard, waarbij het Ground-segment een omzetstijging van 27% joj zag, vergeleken met een stijging van 32% voor Express en een sprong van 38% in het vrachtsegment. Ons dashboard aan Inkomsten van FedEx biedt meer details over de bedrijfssegmenten.

2) EPS ligt waarschijnlijk boven de consensusschattingen

FedEx’s aangepaste winst per aandeel voor het eerste kwartaal van 2022 zal naar verwachting $ 5,11 bedragen per Trefis-analyse, 2% boven de consensusschatting van $ 5,00. Het netto-inkomen van FedEx van $ 1,4 miljard in fiscaal Q4 2021 weerspiegelde een grote 2x stijging ten opzichte van het bedrag van $ 663 miljoen in het kwartaal van vorig jaar. Dit kan worden toegeschreven aan hogere inkomsten en marge-uitbreiding. De stijgende kosten kunnen echter van invloed zijn op de algehele winstgroei in het eerste kwartaal.

(3) Aandelenkoers schatting 36% hoger dan de huidige marktprijs

langs onze Waardering van FedEx, met een EPS-schatting van ongeveer $ 21,33 en een K/W-veelvoud van 16x in 2022, vertaalt dit zich in een prijs van $ 348, wat ongeveer 36% boven de huidige marktprijs van ongeveer $ 255 is. Hoewel de 16x K/W-multiple voor FedEx iets boven de niveaus van de afgelopen jaren ligt, is dit gerechtvaardigd gezien de sterke winstgroei. De aangepaste winst per aandeel van FedEx daalde van $ 15,57 in fiscaal 2019 tot $ 9,52 in 2020, voordat hij steeg tot $ 18,23 in 2021, en zal naar verwachting groeien tot $ 21,33 in 2022.

Opmerking: K/W-multiples zijn gebaseerd op de aandelenkoers aan het einde van het jaar en gerapporteerde (of verwachte) winst voor het volledige jaar

Hoewel FDX-aandelen op korte termijn kunnen stijgen, heeft 2020 geleid tot veel prijsdiscontinuïteiten die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is United Parcel Service vs. Sprouts Farmers Market.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk