Moet je deze legacy-speler voor gewichtsverlies kiezen boven Peloton-voorraad?

Moet je deze legacy-speler voor gewichtsverlies kiezen boven Peloton-voorraad?

We denken dat Peloton voorraad (NASDAQ: PTON), een fitnessbedrijf voor thuis dat geconnecteerde hometrainers en loopbanden en gerelateerde fitnessabonnementen verkoopt, is momenteel een betere keuze in vergelijking met WW Internationale voorraad (NASDAQ: WW), een bedrijf dat vooral bekend staat om zijn gewichtsverlies- en fitnessdiensten, ondanks de hogere waarderingsmultiple van Peloton. Terwijl Peloton handelt tegen ongeveer 5,8x de achterblijvende inkomsten, handelt WW International tegen ongeveer 1x de achterblijvende inkomsten. Bovendien heeft Peloton ook nog geen jaarlijkse winst gemaakt, vergeleken met WW International, dat bijna constant winstgevend is geweest. Er is echter meer aan de hand met de vergelijking. Laten we een stap terug doen om een ​​vollediger beeld te krijgen van de relatieve waardering van de twee bedrijven door te kijken naar de historische omzetgroei en de groei van de operationele marge. Ons dashboard Peloton Interactive vs WW International: branchegenoten; Welk aandeel is een betere gok? heeft hier meer details over. Delen van de analyse worden hieronder samengevat.

1. Peloton’s omzetgroei is sterker geweest

De inkomsten van Peloton zijn in het meest recente kwartaal (Q4 FY’21) met ongeveer 54% op jaarbasis gegroeid tot ongeveer $ 937 miljoen, dit is ruim beter dan WW International, die de inkomsten in het meest recente kwartaal met -7% zag dalen. Terwijl Peloton bleef profiteren van de sterke vraag naar zijn fitnessapparatuur en het verbeterde aanbod van zijn producten, ziet WW een daling als gevolg van een moeilijke vergelijking met vorig jaar, en een daling in zijn Studio fitness-activiteiten, waardoor het aantal abonnees met bijna 30 daalde. % tov vorig jaar. Het gemiddelde historische groeipercentage van Peloton was ook hoger en consistenter. Peloton heeft bijvoorbeeld zijn inkomsten de afgelopen drie jaar elk jaar ongeveer verdubbeld, terwijl de inkomsten van WW International in dezelfde periode met minder dan 2% zijn gestegen.

Ergens naar uitkijken, Peloton inkomsten naar schatting met 30% joj groeien tot $ 5,2 miljard in 2022, terwijl WW volgens onze schattingen waarschijnlijk een daling van -5% zal zien. Ons WW Internationale Opbrengst dashboard geeft meer inzicht in de omzet van het bedrijf.

2. WW heeft dikkere marges, maar Peloton boekt betere margegroei

Peloton blijft verliesgevend, met een operationele marge van ongeveer -5% over het afgelopen boekjaar. Ter vergelijking: WW International boekte marges van ongeveer 15% over de afgelopen 12 maanden. De marges van Peloton zijn echter gestaag hoger aan het worden. Als we kijken naar de laatste driejarige verandering in de operationele marge, dan is er in Peloton’s marges meer verbetering te zien, namelijk een stijging van ongeveer 17%, vergeleken met de WW-marges, die met -10% zijn gedaald.

Vooruitblikkend, zal Peloton op korte termijn waarschijnlijk enige druk op de marges zien als gevolg van hogere marketinguitgaven en lagere prijsrealisaties voor sommige producten als gevolg van recente prijsverlagingen. Aan de andere kant zou WW International kunnen profiteren van de toenemende digitale druk en mogelijk toenemende belangstelling voor zijn fysieke locaties, aangezien de economie na Covid-19 blijft heropenen. Dat gezegd hebbende, denken we nog steeds dat de marges van Peloton op de lange termijn meer opwaarts gericht zijn, gezien de digitale dienstverlening, die lagere directe kosten en meer winstpotentieel heeft naarmate de inkomsten toenemen.

Het net van alles

Nu meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking volledig is ingeënt tegen Covid-19, terwijl de algemene economische activiteit aantrekt, zal de vraag naar vrijetijdsproducten die gericht zijn op de trend om thuis te blijven waarschijnlijk een beetje afkoelen. Beide bedrijven hebben echter positieve punten om naar uit te kijken. Peloton, bijvoorbeeld, richt zich op uitbreiding naar commerciële gebieden en het verwerven van nieuwe klanten via zijn corporate wellness-programma en via deals met bedrijven in de gezondheidszorg. WW International zou, ondanks recente tegenwind, ook een herstel kunnen zien in zijn Studio-activiteiten, die vóór de pandemie bijna de helft van de abonnementsinkomsten vertegenwoordigden.

Hoewel de huidige waardering van WW International veel lager is dan De waardering van het peloton, met Peloton met een achterblijvende omzet van 5,8x, vergeleken met WW met slechts ongeveer 1x, denken we dat Peloton deze premie rechtvaardigt vanwege de sterkere groeipercentages en het margepotentieel op de lange termijn. Peloton heeft ook een lager financieel risico, met een schuld als percentage van de marktkapitalisatie van 3%, vergeleken met WW, die een schuld heeft tot een marktkapitalisatie van ongeveer 115%. Hoewel Peloton een ‘pandemische voorraad’ wordt genoemd, denken we dat het bedrijf en zijn bedrijf veerkrachtig zullen blijken, gezien de sterke consumentenbinding via hardware, de uitbreiding naar internationale markten en de lancering van meer betaalbare producten. Peloton-aandelen blijven sinds half januari ook met ongeveer 46% gedaald, wat mogelijk een goed instappunt vormt voor beleggers.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille dat heeft de markt sinds 2016 consequent verslagen.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk