Mis de verkiezing voor de SALT Cap-oplossing niet!

Mis de verkiezing voor de SALT Cap-oplossing niet!

Veel staten hebben onlangs een “SALT cap workaround”-wetgeving aangenomen waardoor pass-through-entiteiten (PTE) SALT-betalingen op entiteitsniveau als bedrijfskosten kunnen aftrekken in plaats van niet-aftrekbare gespecificeerde aftrekkingen over de “SALT-cap” van $ 10.000 per individuele belastingaangifte. Momenteel hebben 20 staten deze wetgeving aangenomen, en andere overwegen het.

De oplossing voor de SALT-cap is in de meeste staten niet automatisch; de eigenaar moet een verkiezing voor PTE-behandeling indienen voor de deadline, die per staat verschilt. De PTE-verkiezingsdeadline voor de staat New York is 15 oktober 2021. De pass-through-entiteitsbelasting (PTE) van Connecticut voor de tijdelijke oplossing van de SALT-cap is verplicht, wat uniek is. In de meeste staten kan de eigenaar de keuze maken met een tijdig ingediende belastingaangifte, wat handiger is.

Het is in de meeste staten ook essentieel om geschatte PTE-belastingen te betalen. Voor een aftrek van zakelijke kosten in 2021 op de federale aangifte, moet u de geschatte belastingbetalingen vóór 31 december 2021 doen.

Zie mijn bijgewerkte blogberichten over de oplossing voor de SALT-dop hieronder. Als een uittreksel zijn hier enkele updates voor NYS en CA.

U kunt ook zoeken op “SALT cap-oplossing” voor uw staat. Verschillende staten hebben veelgestelde vragen gepubliceerd en veel CPA-bedrijven hebben hierover blogupdates.

Deze waarschuwing is van toepassing op pass-through-entiteiten (PTE), inclusief LLC’s, belast als partnerschappen of S-Corps. Het is niet van toepassing op eenmanszaken. Voor handelaren moet de PTE in aanmerking komen voor: belastingstatus handelaar (TTS).

New York staat

Belastingafdeling NYS: nieuwe begeleiding en verkiezingsaanvraag voor optionele doorbelaste entiteitsbelasting (NYS Belastingdienst, 25 augustus 2021).

De belastingdienst van de staat New York heeft een technisch memorandum uitgegeven en webpagina om informatie te verstrekken over de nieuwe optionele PTET.

New York State’s New Pass-Through Entity Tax – The CPA Journal (CPA-dagboek aug. 2021)

“Verkiezing. Om PTE-belasting in te dienen en te betalen, moet een in aanmerking komend partnerschap of S-vennootschap een onherroepelijke keuze maken op de eerste geschatte vervaldatum van de betaling, namelijk 15 maart van het kalenderjaar voorafgaand aan het jaar waarin de PTE-belastingaangifte is vereist. De keuze wordt jaarlijks gemaakt en wordt van kracht voor het lopende belastingjaar. Alleen voor het belastingjaar 2021 moet uiterlijk op 15 oktober 2021 een verkiezing worden gemaakt.

Belastingafdeling NYS: deadline nadert om u aan te melden voor pass-through-entiteitsbelasting (PTET) (NYS 6 oktober 2021).

“Aanmelden: Log in naar het Business Online Services-account van uw S-bedrijf of partnerschap. (Als het bedrijf geen account heeft, raden we aan er een maken uiterlijk op 8 oktober om te voorkomen dat u de verkiezingsdeadline mist.).”

Californië

SALT-oplossing electieve pass-through entiteitsbelasting (Spidell’s California Minute 18 juli 2021)

Veelgestelde vragen over pass-through entiteitsbelasting vrijgegeven door FTB (Spidell 30 september 2021)

“De FTB verwacht de nieuwe doorbelastingsvoucher voor december 2021 vrij te geven. Die voucher zal instructies geven over hoe de electieve belastingbetaling in de toekomst kan worden gedaan. Merk op dat voor federale doeleinden de entiteiten alleen zullen profiteren van de vermindering van het netto-inkomen op de 2021 K-1’s als de betaling wordt gedaan vóór het einde van het belastbare jaar 2021 van de entiteit.

Hulp bij veelgestelde vragen over fiscale opties voor pass-through-entiteit (FTB)

“Een gekwalificeerde entiteit moet de keuze maken op haar originele, tijdig ingediende aangifte.” Dat betekent dat de PTE-aangifte voor 2021 in 2022 moet worden ingediend.

Andere blogberichten:

Hoe staats- en lokale belastingen boven de SALT-limiet af te trekken?

Ontgrendel staats- en lokale belastingaftrek met een SALT Cap-oplossing. Zie updates per staat.

Source link

Zakelijk