Miljardair Wee Cho Yaw’s UOL koopt residentiële site in Singapore voor $ 400 miljoen te midden van een sterke vraag

Miljardair Wee Cho Yaw’s UOL koopt residentiële site in Singapore voor $ 400 miljoen te midden van een sterke vraag

Een joint venture tussen UOL-groep en Singapore Land-beide in handen van miljardair-bankier en ontwikkelaar Wee Cho Yaw – won de veiling voor een residentieel condominium in de eersteklas Bukit Timah-wijk in het westen van Singapore met een bod van S $ 550,80 miljoen ($ 408 miljoen).

UOL zei dat het van plan is 200 ruime wooneenheden te bouwen op de plaats van het eigendom Watten Estate Condominium, dat momenteel 104 herenhuizen en appartementen heeft die in 1983 zijn gebouwd. Het pand, dat op 220.241 vierkante voet (20.461 vierkante meter) verhoogd land staat , is strategisch gelegen in de buurt van prestigieuze scholen zoals Nanyang Primary en Raffles Girls’ Primary, zei het.

“De overname is een tijdige aanvulling voor UOL Group, aangezien de meeste van onze projecten grotendeels zijn verkocht”, zei Jesline Goh, Chief Investment and Asset Officer bij UOL, in een verklaring.

UOL heeft een belang van 80% in United Venture Development, dat Watten Estate zal herontwikkelen, terwijl Singapore Land, dat gedeeltelijk eigendom is van JG Summit van de Filippijnse miljardair Lance Gokongwei, het resterende belang van 20% bezit. Residentiële ontwikkeling is een slimme sport voor UOL, met een omzetstijging van 81% tot S $ 687,5 miljoen in de eerste helft van het jaar, ondersteund door progressieve inkomstenherkenning van zijn projecten.

Met robuuste verkoop van woningen heeft UOL zijn grondbank actief aangevuld. In april won het bedrijf een staatsgrondveiling toen het het hoogste bod van S$ 381,4 miljoen indiende voor een 99-jarige erfpachtwoning in de noordelijke stad Ang Mo Kio in Singapore. Het pand direct naast het Bishan-Ang Mo Kio-park werd fel betwist, met in totaal 15 biedingen.

De sterke vraag naar nieuwe woonlocaties is niet verwonderlijk gezien de sterke vraag naar woningen in de stadstaat, zelfs nu Singapore de pandemie blijft bestrijden te midden van een recente opflakkering van Covid-19-infecties. Ontwikkelaars hebben in de drie maanden eindigend in september meer dan 4.200 woningen verkocht, een stijging van 23% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, terwijl de prijzen naar recordniveau stegen. gegevens toonde.

UOL, een van de grootste projectontwikkelaars in Singapore, wordt gecontroleerd door de ervaren bankier Wee Cho Yaw, 92, voorzitter emeritus van United Overseas Bank, de op twee na grootste bank van het land naar activa. De bank werd in 1935 opgericht door zijn vader Wee Khiang Cheng als United Chinese Bank. Met een nettowaarde van $ 6,8 miljard, stond Wee op de negende plaats op de lijst van Singapore’s 50 rijkste die in augustus werd gepubliceerd.

Source link

Zakelijk