Miljardair Lucio Tan’s Philippine Airlines retourneert vliegtuigen, stelt leveringen van nieuwe vliegtuigen uit te midden van verliezen

Miljardair Lucio Tan’s Philippine Airlines retourneert vliegtuigen, stelt leveringen van nieuwe vliegtuigen uit te midden van verliezen

Philippine Airlines – gecontroleerd door miljardair Lucio Tan – heeft vorige maand twee van zijn bestaande vliegtuigen teruggegeven aan de verhuurder en heeft de levering van nieuwe passagiersvliegtuigen uitgesteld omdat aanhoudende verliezen de liquiditeitspositie van de nationale luchtvaartmaatschappij aanzienlijk onder druk zetten.

De luchtvaartmaatschappij boekte een nettoverlies van 16,6 miljard pesos ($ 330,9 miljoen) in de zes maanden eindigend op 30 juni, vergeleken met een nettoverlies van 20,7 miljard pesos een jaar geleden, zei het moederbedrijf PAL Holdings maandag in een persbericht. indienen naar de Filippijnse beurs. De omzet daalde in de periode met 51% tot 18 miljard pesos, als gevolg van de aanhoudende impact van door pandemie veroorzaakte reisbeperkingen.

“De liquiditeitssituatie van de groep werd kritieker in 2020 en 2021 als gevolg van de ernstig zwakke passagiersverkopen en -inkomsten als een nadelig effect van de Covid-19-pandemie”, zei het bedrijf in een verklaring. “De uitbraak van Covid-19 en de maatregelen die zijn genomen door de Filippijnse en buitenlandse regeringen hebben geleid tot verstoringen van de passagiersactiviteiten van PAL, wat heeft geleid tot tijdelijke opschorting en beperkte activiteiten van haar vluchten, zowel voor binnenlandse als internationale routes.”

Om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, begint het bedrijf aan een herstructureringsplan, aangezien de daling van de inkomsten van de luchtvaartmaatschappij de liquiditeitspositie van de groep aanzienlijk onder druk heeft gezet. Het totale kapitaaltekort bedroeg eind juni 86,2 miljard pesos.

Voorafgaand aan het herstructureringsplan heeft PAL een beroep gedaan op overbruggingsfinanciering van zijn belangrijkste aandeelhouder, een bezuinigingsprogramma uitgevoerd, kostenbesparende maatregelen geïmplementeerd en uitgestelde betalingen door gedogen van verhuurders, kredietverstrekkers en leveranciers.

Naast het teruggeven van twee vliegtuigen aan verhuurders in juli, heeft de luchtvaartmaatschappij de levering van nieuwe vliegtuigen die oorspronkelijk vorig jaar en dit jaar op de planning stonden, uitgesteld tot tussen 2026 en 2030.

Tan – die in 1995 naar voren kwam als de controlerende aandeelhouder van PAL toen hij werd benoemd tot voorzitter – herwon in 2014 de controle over PAL nadat hij het controlerend belang van San Miguel Corp. in de luchtvaartmaatschappij had gekocht. Met een nettowaarde van $ 3,3 miljard was Tan, 86, de op twee na rijkste persoon in de Filippijnen op de lijst van miljardairs ter wereld die in april werd gepubliceerd. Zijn zakenimperium omvat tabak, sterke drank, banken en eigendommen.

Source link

Zakelijk