Miljardair Lee Shau Kee’s Henderson Land om $ 14 miljard aan waterkant te bouwen in het centrum van Hong Kong

Miljardair Lee Shau Kee’s Henderson Land om $ 14 miljard aan waterkant te bouwen in het centrum van Hong Kong

Henderson Landontwikkeling– gecontroleerd door miljardair Lee Shau Kee – zal in totaal HK$113 miljard ($14,5 miljard) investeren om een ​​iconisch monument te bouwen met 148.645 vierkante meter aan kantoor- en winkelruimte aan het centrale havenfront van Hong Kong.

De totale investering omvat het record HK$50,8 miljard dat Henderson Land betaalt voor het land, ook wel Site 3 genoemd, nadat winnen de overheidsveiling op de duurste vastgoedmarkt ter wereld. Het bod overtrof de vorige recordprijs voor een commerciële site in de stad die in 2019 werd vastgesteld door Sun Hung Kai toen het HK $ 42,2 miljard betaalde voor het perceel boven de Treinterminal West Kowloon.

Henderson Land zei dat het nog eens HK$63 miljard zal besteden aan de bouw van een kantoor- en winkelcomplex op de 47.967 vierkante meter grote waterkant, direct naast de wolkenkrabber International Finance Centre in het centrum van Hong Kong. Het bedrijf stelt voor om drie gebouwen te creëren, met een gemengd gebruikt blok het dichtst bij de haven en de andere twee zullen kantoren zijn, zei de regering in een verklaring. Het plant ook een tuin met joggingpaden en veel buitenruimte.

“Site 3 zal de aanwezigheid van Henderson Land in Central aanzienlijk vergroten en het bereik van het bedrijf buiten Hong Kong uitbreiden, waardoor Hong Kong een van de voorbeeldige steden van wereldklasse wordt”, zegt Martin Lee Ka-shing, Henderson-voorzitter en zoon van de oprichter van het bedrijf, Lee Shau. Kee, zei in een uitspraak. “We zijn ervan overtuigd dat het project een gunstig financieel rendement voor het bedrijf zal opleveren.”

Het pand werd fel bestreden en trok biedingen aan van de grootste ontwikkelaars van Hong Kong, waaronder Sun Hung Kai, CK Asset Holdings van miljardair Li Ka-shing en tycoon Peter Woo’s Wharf Real Estate Investment. De metro-exploitant van de stad, MTR Corp., werkte samen met Chinachem Group, terwijl Robert Ng Chee Siong’s Sino Land samenwerkte met Great Eagle Holdings van de familie Lo en China Merchants Group om concurrerende gezamenlijke biedingen in te dienen.

Het project zal in twee fasen worden ontwikkeld, waarbij de eerste fase ongeveer 270.000 vierkante voet kantoorruimte en 340.000 vierkante voet winkel-, eet- en uitgaansgebieden omvat die tegen 2027 voltooid moeten zijn, zei Henderson Land. De tweede fase, bestaande uit 390.000 vierkante voet kantoorruimte en 600.000 vierkante voet winkelruimte en een ondergrondse verbinding met het Centraal MTR-station, moet in 2032 worden voltooid.

Henderson Land zei dat het ook een stadspark zal creëren met meer dan 300.000 vierkante meter open ruimtes die Central zullen verbinden met de promenade aan het water en de Star Ferry Clock Tower en de bijbehorende piazza-ruimte. Het publiek heeft 24 uur per dag toegang tot deze voorzieningen.

De ontwikkeling is gebaseerd op het concept van een brug die tot doel heeft een iconisch monument van wereldklasse in Hong Kong samen te stellen, de connectiviteit tussen het achterland en het havenfront in Central te verbeteren en een enorme hoeveelheid groene en openbare ruimtes te creëren. zei.

“De site zal toegankelijk zijn voor mensen van alle leeftijden en achtergronden, een brug slaan tussen gemeenschappen en tegelijkertijd ecologische duurzaamheid en een gezonde levensstijl promoten”, zei Lee. “Voor ons is dit een monumentaal project buiten de fysieke grenzen van Site 3. Het zal worden ontworpen met functies die ten goede komen aan en uitstralen naar andere delen van de stad met het vermogen om in de loop van de tijd te evolueren en opnieuw vorm te geven.”

De oudere Lee, 93, richtte in 1963 samen met Kwok Tak-Seng, de overleden vader van de miljardair Kwok-broers van Hong Kong, Sun Hung Kai op. Hij begon Henderson Land 13 jaar later en maakt nu het grootste deel van zijn vermogen uit. Met een nettowaarde van $ 31,7 miljard, was Lee de op één na rijkste persoon van Hong Kong toen de World Billionaires-lijst in april werd gepubliceerd.

Source link

Zakelijk