Miljardair Kwek Leng Beng’s stadsontwikkelingen Hotelverliezen gecompenseerd Robuuste huizenverkopen

Miljardair Kwek Leng Beng’s stadsontwikkelingen Hotelverliezen gecompenseerd Robuuste huizenverkopen

Stadsontwikkelingen– gecontroleerd door miljardair Kwek Leng Beng – zei donderdag dat aanhoudende verliezen bij zijn hotels te midden van pandemie-geïnduceerde reisbeperkingen de robuuste verkoop van huizen in Singapore, Australië en China compenseert.

De in Singapore genoteerde ontwikkelaar boekte een nettoverlies van S$32,1 miljoen ($23,7 miljoen) in de eerste helft die eindigde op 30 juni, vergeleken met een winst van S$3,1 miljoen het jaar ervoor. De omzet van de groep steeg met 11% tot S$ 1,2 miljard, gestimuleerd door een stijging van de woningverkopen. De inkomsten uit het hotel en de commerciële eigendommen daalden echter toen regeringen de sluitingen oplegden om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

De resultaten van City Developments werden ook beïnvloed door hogere belastinglasten en financieringskosten. De aanhoudende financiële problemen bij de in geldnood zittende Chinese dochteronderneming Sincere Property, die in China wordt geconfronteerd met faillissementsclaims van een van haar schuldeisers, drukken ook de algemene prestaties, zei het bedrijf vorige week.

City Developments schreef vorig jaar S $ 1,78 miljard af van zijn investeringen in Sincere Property, waardoor de groep een nettoverlies van S $ 1,9 miljard rapporteerde voor 2020, de slechtste financiële prestatie ooit. Het bedrijf zei dat zijn financiële blootstelling aan Sincere Property op 30 juni S$117 miljoen bedraagt ​​en dat al zijn rentevorderingen op de Chinese eenheid zijn afgewaardeerd.

“We zijn optimistisch over een sterker herstel tegen het einde van 2021/begin 2022 en verwachten een sterke latente vraag naar binnenlandse en regionale reizen, met een verdere stijging zodra internationaal reizen is toegestaan”, zei bedrijfsvoorzitter Kwek in een verklaring. Voor de toekomst kijken we vol vertrouwen uit naar een gestaag economisch herstel en een beter groeitraject op de korte termijn, gegeven een universele vastberadenheid om economieën te openen.”

Een lichtpuntje voor de groep zijn de residentiële activiteiten. In Singapore verkocht de groep 971 woningen met een waarde van S$ 1,7 miljard in de eerste helft, een stijging ten opzichte van de 356 eenheden met een waarde van S$ 514,7 miljoen die een jaar geleden werden verkocht. Projecten in China en Australië verkopen ook goed, zei het.

Om in te spelen op de stijgende vraag naar woningen in Singapore, zei City Developments dat het van plan is om de komende maanden vier residentiële projecten te lanceren, bestaande uit bijna 2.000 woningen.

In samenwerking met CapitaLand zal City Developments in het vierde kwartaal CanningHill Piers lanceren, een ontwikkeling van 696 eenheden in Clark Quay aan de overkant van het financiële district Raffles Place. Het project langs de Singapore River maakt deel uit van de herontwikkeling van de voormalige locatie van het winkelcomplex Liang Court tot een gemengd woon-, handels- en hotelcomplex.

In 2022 zei City Developments dat het de residentiële component van het herontwikkelingsproject Fuji Xerox Towers in Tanjong Pagar, aan de rand van het centrale zakendistrict, zal lanceren. Het zal volgend jaar ook twee andere residentiële projecten lanceren in het westen en midden van Singapore.

Kwek, 80, is ook de voorzitter van Singapore’s Hong Leong-groep, opgericht door zijn vader in 1941. Zijn neef Quek Leng Chan, ook miljardair, runt een aparte groep in Maleisië, ook wel Hong Leong genoemd. Met een nettowaarde van $ 8,5 miljard stond Kwek op de 8e plaats op de lijst van Singapore’s 50 rijkste die vandaag werd gepubliceerd. Zijn oudste zoon Sherman is sinds 2018 groeps-CEO van City Developments.

Source link

Zakelijk