Miljardair Ken Griffin overtreft groep crypto-investeerders voor zeldzame kopie van Amerikaanse grondwet

Miljardair Ken Griffin overtreft groep crypto-investeerders voor zeldzame kopie van Amerikaanse grondwet

bovenlijn

Hedgefonds-miljardair Ken Griffin kocht een zeldzaam exemplaar van de Amerikaanse grondwet voor $ 43 miljoen, waarmee hij een groep cryptocurrency-investeerders overtrof in een recordveiling donderdag, kondigde Sotheby’s aan in een persbericht.

Belangrijkste feiten

Het “uiterst zeldzame” exemplaar van de eerste editie van de Grondwet werd verkocht voor meer dan het dubbele van de hoge schatting van $ 20 miljoen, wat volgens Sotheby’s een wereldrecord voor alle gedrukte documenten opleverde.

Ken Griffin, die het in Chicago gevestigde hedgefonds Citadel oprichtte en runt, kwam als beste uit de bus in een biedingsoorlog van acht minuten met zijn winnende bod van $ 43,2 miljoen op donderdag.

De miljardair van het hedgefonds was nipt onderboden door ConstitutionDAO, een groep van meer dan 17.000 crypto-investeerders die $ 40 miljoen hebben opgehaald in een poging om het document te kopen.

Het exemplaar in kwestie was een van de laatste eerste edities die nog in particulier bezit was en is een van de slechts 13 overgebleven exemplaren van de officiële editie van de grondwet die in 1787 werd gedrukt.

Griffin zei dat hij van plan is het exemplaar van de grondwet uit te lenen aan het gratis toegankelijke Crystal Bridges Museum of American Art in Bentonville, Arkansas, dat eigendom is van Walmart-miljardair-erfgename Alice Walton.

“We zijn vereerd om een ​​van de belangrijkste documenten in de geschiedenis van ons land te tonen vanuit onze locatie in het Heartland of America”, zegt Olivia Walton, hoofd van de raad van bestuur van Crystal Bridges.

Belangrijkste achtergrond:

Griffin begon Citadel in 1990; vandaag heeft het hedgefonds bijna $ 40 miljard aan activa onder beheer. De miljardair uit Chicago richtte ook een van de grootste marktmakende bedrijven van Wall Street op, Citadel Securities, die verantwoordelijk is voor een op de vijf aandelentransacties in Amerika. Griffin zal de Grondwet toevoegen aan zijn toch al indrukwekkende kunstcollectie met onder meer werken van Willem de Kooning en Edgar Degas.

Groot aantal: $ 20,9 miljard

Dat is hoeveel Griffin waard is, volgens Forbes‘ schat.

Cruciaal citaat:

“De Amerikaanse grondwet is een heilig document dat de rechten van elke Amerikaan verankert”, zei Griffin in een verklaring. “Daarom ben ik van plan ervoor te zorgen dat dit exemplaar van onze grondwet beschikbaar zal zijn voor alle Amerikanen en bezoekers om te bekijken en te waarderen in onze musea en andere openbare ruimtes.”Source link

Zakelijk