Miljardair Branson verkocht deze week $ 300 miljoen aan Virgin Galactic-aandelen terwijl de aandelen tuimelden

Miljardair Branson verkocht deze week $ 300 miljoen aan Virgin Galactic-aandelen terwijl de aandelen tuimelden

bovenlijn

De Virgin Group van Sir Richard Branson verkocht deze week ongeveer $ 300 miljoen aan aandelen van het Brits-Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic, profiterend van een recente stijging van de prijzen voordat het aandeel met meer dan 25% begon te tuimelen.

Belangrijkste feiten

in een regelgevende indienen voor het eerst gemeld door CNBC, maakte Branson’s Virgin Investments bekend dat het tussen dinsdag en donderdag ongeveer 10,4 miljoen aandelen heeft verkocht voor $ 299,9 miljoen via ongeveer een dozijn transacties, waardoor zijn belang werd teruggebracht tot ongeveer 46,3 miljoen aandelen, of 18% van de uitstaande aandelen.

De beleggingsonderneming die door Branson wordt gecontroleerd, begon dinsdag aandelen te verkopen tegen een prijs van $ 34,39, en ging de volgende twee dagen door, terwijl de prijzen met meer dan 26% daalden.

Virgin Investments gaf ook bijna 58.000 aandelen – ter waarde van bijna $ 2 miljoen – weg aan een niet nader genoemde voormalige werknemer.

De aandelen van Virgin Galactic daalden met 3,4% tot $ 25,07 in pre-market trading, waardoor de verliezen tot bijna 30% werden opgedreven vanaf een slot van maandag van $ 35,21.

In een verklaring zei Virgin dat de opbrengst van de verkoop “de [Virgin Group’s] portfolio van wereldwijde vrijetijds-, vakantie- en reisbedrijven die nog steeds worden getroffen door de impact van de Covid-19-pandemie, naast… de ontwikkeling en groei van nieuwe en bestaande bedrijven.”

Sleutelachtergrond

Virgin Galactic-aandelen hebben dit jaar een wilde rit gemaakt. Het aandeel verdrievoudigde bijna toen retailbeleggers zich in het eerste kwartaal in sterk shorted-aandelen stortten, maar zakte toen bijna 70% naarmate de ijver wegebde. De aandelen schoten deze zomer snel weer omhoog in afwachting van Bransons eerste reis naar de ruimte. De succesvolle vlucht van vorige maand markeerde de tweede vlucht van Virgin Galactic in een reeks van testvluchten die bedoeld waren om de eerste commerciële passagiers, die naar verwachting volgend jaar zullen vliegen, voor te bereiden. De aandelen begonnen echter de volgende dag te crashen nadat Virgin Galactic haar voornemen aankondigde om $ 500 miljoen aan aandelen aan investeerders te verkopen.

Groot aantal

$ 4,6 miljard. Dat is hoeveel de 71-jarige Branson waard was na de sluiting van de markt op donderdag, volgens Forbes.

Verder lezen

Miljardair Branson’s Virgin Galactic-bestanden verkopen $ 500 miljoen op voorraad één dag nadat ze de ruimte hebben bereikt (Forbes)

Richard Branson’s 17-jarige reis naar de ruimte: hoe de oprichter van Virgin de eerste miljardair werd die zijn eigen raket vloog (Forbes)

Live: Inside Richard Bransons reis naar de ruimte (Forbes)

Source link

Zakelijk