Mijn no-nonsense gids om met pensioen te gaan op dividenden (met slechts $ 500K bespaard)

Mijn no-nonsense gids om met pensioen te gaan op dividenden (met slechts $ 500K bespaard)

Doe jezelf een plezier en sluit alle ‘experts’ buiten die zeggen dat het onmogelijk is om alleen op dividenden met pensioen te gaan. Ze hebben het gewoon fout! Want zelfs vandaag, met stijgende aandelen (en dividendrendementen in de tank), kunt u kan absoluut een portefeuille opbouwen die een solide 7%+ oplevert.

We gaan het nu doen, en we gaan het gemakkelijk doen…met slechts drie fondsen. Deze fondsen – onderdeel van een unieke activaklasse die closed-end fondsen (CEF’s) worden genoemd – betalen 7,6% tussen hen, en de grootste opbrengst van het stel gooit een enorme uitbetaling van 8,7% weg!

En ze zijn nog maar het begin.

Een dividendrendement van 7,6% is genoeg om u $ 38.000 per jaar te betalen op slechts $ 500.000 geïnvesteerd, en u hoeft niet te trekken een enkele cent van uw opdrachtgever om die geldstroom te krijgen. Het beste van alles is dat september de perfect maand om je nestei te verplaatsen naar een portfolio van CEF’s zoals die waar we vandaag in duiken, zoals ik binnenkort zal uitleggen.

(We zijn trouwens niet de enigen die high-yieldspelen als deze onder de aandacht brengen. A recent artikel in Investor’s Business Daily adviseerde ook hoogrentende CEF’s als sterke bronnen voor pensioeninkomen, en ik was blij daarin te worden geciteerd.)

Voordat we naar namen en tickers gaan, laten we eens kijken waarom een ​​strategie die alleen op dividenden gericht is, echt uw enkel en alleen veilige pensioenoptie.

Waarom het aanbevolen pensioenplan van Wall Street een puinhoop is

Vraag het een willekeurige adviseur en zij zullen u waarschijnlijk vertellen dat een dividend van 7,6% ofwel onmogelijk te vinden is, of, als u… doen vind er een, te kwetsbaar om te worden gesneden. (Deze fantasieloze reactie komt voort uit het feit dat een meerderheid van deze mensen nog nooit van CEF’s heeft gehoord.)

In plaats daarvan zullen ze u waarschijnlijk naar de zogenaamde “4%-regel” sturen, die stelt dat u 4% van uw portefeuille moet verkopen voor elk jaar dat u met pensioen gaat. Je hebt ongetwijfeld gehoord van dit schema; zijn eenvoud is verleidelijk. Maar denk er even over na: heb je ooit gehoord van iemand die het met succes heeft gebruikt?

Waarschijnlijk niet.

Dat komt omdat, hoewel het opnemen van 4% in vele jaren goed werkt, u onvermijdelijk geld op precies het verkeerde moment opneemt! Herinnert u zich de voordelen van het gemiddelde van de dollarkosten die u waarschijnlijk hebt gebruikt om uw spaargeld op te bouwen? Dit is hetzelfde fenomeen maar dan omgekeerd!

Met een opnameportefeuille van 4%, u verkoopt meer aandelen wanneer de prijzen laag zijn en minder wanneer de prijzen hoog zijn. Het is een recept om geen geld meer te hebben.

Dus, voor uw eigen veiligheid, smeek ik u om de 4%-regel te negeren en eens goed te kijken naar onze alleen-dividendstrategie, die CEF’s inschakelt.

CEF’s zijn vergelijkbaar met beleggingsfondsen, maar met twee belangrijke verschillen:

  1. Ze betalen enorme dividenden: Terwijl ik dit schrijf, gooien CEF’s gemiddeld 6% uitbetalingen weg en veel betalen heel veel meer. Wanneer u begint met een gemiddelde uitbetaling van 6%, is het gemakkelijk om CEF’s te ‘cherry-picken’ die 7% of meer betalen.
  2. Ze handelen vaak voor minder dan ze eigenlijk waard zijn. In tegenstelling tot ETF’s en beleggingsfondsen beschikken CEF’s over een ‘one-click’-indicator die ons vertelt wanneer ze goedkoop zijn en wanneer ze duur zijn. De korting op NAV (of intrinsieke waarde) genoemd, is uniek voor CEF’s en zichtbaar op elke fondsscreener die zijn zout waard is.

September kan prime time zijn voor oogstjacht

Hier is nog een reden waarom deze strategie nu heel logisch is: we zouden in september een terugval kunnen krijgen, wat de dividendrendementen op CEF’s en andere dividendinvesteringen zou opdrijven.

Dat weten we uit de geschiedenis: volgens een recente Barron’s artikel, september is de slechtste maand voor aandelen – als je bijna een eeuw teruggaat, tot 1928, hebben september de S&P 500 naar een verlies van gemiddeld 0,99% geduwd. Dat is een groot verschil met de op een na slechtste maand, mei, met een verlies van 0,11%.

Als deze maand dit voorbeeld volgt, kunnen de CEF-kortingen groter worden en zou ook hun dividendrendement een mooie stijging kunnen zien. Hier zijn drie voorbeelden van CEF’s die goed zouden passen bij een niet-opnamestrategie, nu of na een storm in september:

CEF nr. 1: “Geen opname”: een dividend van 6,3% voor 94 cent op de dollar

Ons eerste voorbeeld is de BlackRock Enhanced International Dividend Trust (BGY), die 86% van zijn portefeuille buiten de Amerikaanse kusten houdt en handelt met een korting van 6,4% ten opzichte van de intrinsieke waarde, dus we betalen 94 cent op de dollar voor zijn bezit.

De portefeuille is een waslijst van bekende (in hun thuismarkten) aandelen zoals AstraZeneca PLC (AZN), Prudential PLC

PBIP
(PUK),
geest maker Diageo PLC (DEO) en Canadese telecom Telus Corp. (TU).

BGY heeft ook een dividend van 6,3% en, ja, betaalt maandelijks. De uitbetaling hield ook stand tijdens de puinhoop van 2020, waardoor de investeerders een betrouwbare reddingslijn voor contant geld kregen. Dat is precies het soort beproefde dividend dat we willen voor onze niet-opnamestrategie.

BGY’s rotsvaste uitbetaling

Laten we nu verder gaan met…

Geen opname CEF nr. 2: Een zeldzaam maandelijks dividend van 7,9%

Als u geen drie CEF’s wilt kopen om uw dividend van 7% te ontvangen, kunt u wegkomen met alleen de Eaton Vance Tax-Managed Global Buy-Write Opportunities Fund (ETW). Het geeft je een dividend van 7,9% en veel diversificatie: met 55% van zijn portefeuille in de VS en de rest in het buitenland, combineert ETW Amerikaanse megacorps zoals appel

AAPL
(AAPL)
en Microsoft

MSFT
(MSFT)
met Europese steunpilaren zoals Nestle SA en geneesmiddelenmaker Roche Holding AG.

Het fonds schrijft ook call-opties op zijn portefeuille, een slimme strategie waarmee het contante premies kan innen in ruil voor de optie om zijn aandelen op een later tijdstip te verkopen aan de betaler van die premies. Het is een bewezen manier om extra geld te genereren dat het enorme dividend van 7,9% van ETW ondersteunt. En met het fonds dat handelt tegen een premie van 0,2% ten opzichte van de NAV – in wezen par – kunt u er zeker van zijn dat u niet te veel betaalt.

CEF nr. 3: een op waarde gerichte CEF-opbrengst van 8,7%

Eindelijk is er de Gabelli Equity Trust (GAB), gerund door waardebeleggende goeroe (en populaire commentator) Mario Gabelli. Deze biedt het grootste dividend van het stel: een monsterrendement van 8,7%! (Hoewel u, in tegenstelling tot onze eerste twee keuzes, elke drie maanden moet wachten op uw uitbetaling, in plaats van maandelijks dividend te ontvangen.)

Gabelli’s oog voor waarde heeft zijn vruchten afgeworpen voor beleggers: na de crash van 2020 heeft zijn fonds de S&P 500 gedomineerd, afgaand op het totale NAV-rendement (of de prestaties van zijn portefeuille alleen, inclusief dividenden die het op zijn posities ontvangt).

GAB is het meest op de VS gerichte fonds van onze drie voorbeelden, met 80% van zijn portefeuille in eigen land belegd. MasterCard

MA
(MA),
Berkshire Hathaway

BRK.B
(BRK.A)
en Texas Instrumenten

TXN
(TXN)
zijn voorbeelden van volledig Amerikaanse large-caps onder de grootste posities.

het fonds doet handel met een premie – 3% op dit moment, maar dat is onder het gemiddelde van 5,6% van het afgelopen jaar en ruim onder het 52-weekse hoogtepunt van 15%, dus het is nog steeds een koopje, ook al betalen we technisch een beetje meer dan de waarde van de portefeuille.

Veel meer grote CEF-dividenden waar deze vandaan kwamen

Alles bij elkaar genomen hebben we een gemiddeld dividend van 7,6% van deze drie fondsen, plus een mooie geografische balans. En twee van hen – ETW en BGY – sturen contant geld jouw kant op elke maand. En dit zijn slechts drie voorbeelden van de enorme “niet-opnamevriendelijke” dividenden die beschikbaar zijn in CEF-land.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: 7% dividend elke maand voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk