Mijn favoriete spel op 5G levert 6,4% op (en is 10% korting)

Mijn favoriete spel op 5G levert 6,4% op (en is 10% korting)

Laten we een duik nemen in een gloednieuwe CEF die veel mensen negeren – en kijken hoe we deze naar een aantal snelle winsten kunnen rijden (en een groeiend dividend van 6,4%).

Wanneer een nieuwe CEF de skids naar beneden rolt, gaan onze antennes altijd omhoog, want in een nieuw fonds stappen voordat iemand anders het oppakt, is een van de meest opwindende manieren om rijkdom (en een rijke inkomstenstroom) op te bouwen in CEF’s.

Dat komt omdat de meeste CEF-investeerders van nature conservatief zijn en de neiging hebben nieuwe fondsen te mijden (zelfs die van enkele van de beste CEF-managers in de branche). Dat resulteert in grote kortingen waar we op kunnen springen – en in korte tijd snel 10%, 20% of zelfs 30% winst kunnen behalen.

En dat is wat het fonds dat we vandaag gaan bespreken ons zou kunnen geven – als het natuurlijk de management karbonades heeft om de goederen te leveren. Die vraag zullen we ook beantwoorden.

Hoe we werken aan nieuwe CEF’s voor grote winsten op de reguliere markt

Als je lid bent van mijn CEF Insider service en dit plan klinkt bekend, het is omdat we het al hebben gebruikt om wat snelle winsten te behalen. Werp je gedachten terug (slechts voor een seconde!) naar de nachtmerrieachtige dagen van eind maart 2020. Je herinnert je misschien dat we destijds de BlackRock Science & Technology Trust II (BSTZ), die op dat moment slechts ongeveer acht maanden oud was (maar een nette 7,3% opleverde) CEF Insider portefeuille.

Toen we kochten, was de korting van 7% van BSTZ op de intrinsieke waarde (NIW, of de waarde van de aandelen in zijn portefeuille) ongeveer het dubbele van die van zijn zusterfonds, de BlackRock Science & Technology Trust (BST), hoewel de twee CEF’s vrij gelijkaardig zijn. Toen we BSTZ slechts twee maanden later verkochten, behaalden we een mooi rendement van 21%.

Bijna precies een jaar later, op 26 maart 2021, maakten we opnieuw gebruik van BSTZ, dat volgens CEF-normen nog vrij nieuw was, op iets minder dan twee jaar oud. Deze keer wenkte het fonds ons met een korting die was gedaald tot een belachelijke 11,8% (terwijl BST werd verhandeld tegen een premie).

Dat was een duidelijke verkeerde prijsstelling, dus kochten we BSTZ opnieuw. Onze beloning is sindsdien nog eens 22% rendement, wat zowel BST als de NASDAQ overtreft!

Dit zijn het soort rendementen dat een nieuwe CEF (vooral een handel met een grote korting) ons kan geven. Dit verhaal is vandaag de dag bijzonder relevant omdat het nieuwe fonds waar we het over gaan hebben een ander technisch spel is, de Neuberger Berman Next Generation Connectivity Fund (NBXG), die in mei 2021 werd gelanceerd, keert een dividend van 6,4% uit en wordt op het moment dat ik dit schrijf met een opvallende korting van 9,6% op de NAV verhandeld.

Managementteam heeft een verborgen technisch voordeel

De beheermaatschappij van NBXG, Neuberger Berman, is niet zo bekend als BlackRock, met “slechts” $402 miljard onder beheer, vergeleken met $7 biljoen van BlackRock.

Plus, hoewel Neuberger Berman een aantal sterke CEF’s biedt, staat het niet bekend om technisch inzicht; haar fondsen richten zich vooral op gemeentelijke obligaties, energiebedrijven en vastgoed. Maar laat dat je niet afschrikken van NBXG – een van de managers, Yan Taw Boon, doet hebben veel ervaring in de techniek, waaronder negen jaar als engineer bij ARM, Cadence, Broadcom en Huawei.

De achtergrond van Boon, plus de ‘connectiviteit’ in de naam van het fonds, kunnen u erop wijzen dat NBXG de verspreiding van supersnelle 5G-netwerken wil aanboren. Je hebt gelijk, en het management heeft een portfolio opgebouwd om precies dat te doen, ongetwijfeld met hulp van Boon’s “laarzen op de grond”-ervaring:

Een goed doordacht spel over de komende 5G-revolutie

Zoals je hierboven kunt zien, hanteert NBXG een brede benadering van 5G, te beginnen met het voor de hand liggende: aandelen van telecombedrijven zoals T-Mobile VS (TMUS). Het bevat ook softwaremakers die zich richten op communicatie en connectiviteit, zoals een bedrijf voor sociale media Snap Inc. (SNAP) en cloudbeveiligingsbedrijf CrowdStrike (CRWD). Toegegeven, fabrikant van zware apparatuur Deere & Co. (DE) lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het is eigenlijk goed gepositioneerd om te profiteren, omdat zijn machines nodig zijn om 5G-infrastructuur te bouwen.

Het komt neer op? NBXG heeft de 5G-revolutie vanuit alle hoeken gedekt en heeft ook een solide beheer. Maar CEF-investeerders hebben, op hun typische manier, ervoor gekozen om dat allemaal over het hoofd te zien en vast te houden aan het gebrek aan voorgeschiedenis van Neuberger Berman met technologie. Dat is een deel van de reden waarom NBXG die korting van 9,6% heeft, die de laatste tijd zelfs groter is geworden, van een lichte premie bij aanvang.

Die korting heeft vooral weinig zin als je kijkt naar de prestaties die NBXG heeft geleverd. Het is nog vroege innings, maar de portefeuille van NBXG heeft beter gepresteerd dan de SPDR S&P 500 ETF (SPY) en de telecommunicatiesector, blijkt uit de prestaties van de benchmark iShares US Telecommunications ETF (IYZ), wat echt de beste maatstaf is om de prestaties van NBXG te meten.

Een uitbetaling van 6,4% met groei in het verschiet

Zoals u hieronder kunt zien, is het dividend van NBXG laag volgens CEF-normen, maar dat maakt het veiliger dan het gemiddelde CEF-dividend en maakt het ook klaar voor groei.

Wat voor uitbetalingsverhoging kunnen we hier verwachten? Aangezien we niet veel geschiedenis hebben op het gebied van NBXG, kunnen we een idee krijgen door terug te kijken naar de twee BlackRock tech CEF’s waar we zojuist over spraken, die beide verschillende stijgingen hebben opgeleverd gedurende hun levensduur, en zelfs speciale dividenden, in het geval van BST.

NBXG is te nieuw voor ons om te veel te verwachten op het gebied van uitbetalingsverhogingen op de korte termijn, maar gezien de technologie-zware focus en de outperformance tot nu toe, kunnen we zeker aanzienlijke stijgingen verwachten op de lange termijn.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk