Microsoft is nu ’s werelds meest waardevolle bedrijf nadat Apple winst maakt

Microsoft is nu ’s werelds meest waardevolle bedrijf nadat Apple winst maakt

bovenlijn

Microsoft werd vrijdag het meest waardevolle bedrijf ter wereld en verving Apple – dat die positie meer dan een jaar had ingenomen – nadat de aandelen van de iPhone-maker kelderden als reactie op zijn tegenvallende winstrapport een dag eerder.

Belangrijkste feiten

De aandelen van Apple daalden vrijdagochtend bijna 4% tot $ 147,10 per aandeel, waardoor de marktkapitalisatie van het bedrijf daalde tot $ 2,43 biljoen.

Aandelen van Microsoft stegen ondertussen met 0,9% tot $ 327,30 per aandeel, wat het een marktkapitalisatie van $ 2,45 biljoen opleverde.

Apple rapporteerde matige resultaten over het derde kwartaal nadat de markt donderdag sloot: de omzet bleef achter bij de verwachtingen vanwege beperkingen in de toeleveringsketen, waarvan het bedrijf zei dat het $ 6 miljard aan omzet kostte.

Microsoft-aandelen zijn meer dan 5% gestegen sinds het een 11e achtereenvolgende kwartaal rapporteerde dat beter was dan verwacht verdiensten Dinsdag.

De aandelen van Microsoft hebben dit jaar tot nu toe veel beter gepresteerd dan die van Apple, met een stijging van 50% in vergelijking met slechts 13,5% voor de iPhone-maker.

Belangrijkste achtergrond:

Apple was het eerste bedrijf dat de marktwaarde van $ 1 biljoen en $ 2 biljoen overschreed, mijlpalen die het respectievelijk in augustus 2018 en augustus 2020 bereikte. De iPhone-maker werd in juli 2020 ’s werelds meest waardevolle bedrijf nadat het de Saoedi-Arabische oliegigant Saudi Aramco was gepasseerd.

Waarop moet u letten:

Verschillende andere bedrijven hebben marktwaarden van meer dan $ 1 biljoen, waaronder Google-moeder Alphabet ($ 1,95 biljoen) en Amazon ($ 1,68 biljoen). Tesla-fabrikant van elektrische auto’s is onlangs ook boven de $ 1 biljoen gestegen. De aanhoudende stijging van Tesla-aandelen heeft van zijn medeoprichter en CEO Elon Musk de rijkste persoon ter wereld gemaakt – om nog maar te zwijgen van de rijkste in de geschiedenis – met een nettowaarde van $ 286,8 miljard, volgens Forbes‘ schat.

Verder lezen:

Aandelen sluiten op recordhoogte nadat Tesla $ 1 biljoen aan marktwaarde heeft bereikt (Forbes)

Amazon en Apple voldoen beide niet aan de winstverwachtingen, daarbij verwijzend naar haperingen in de toeleveringsketen (Forbes)

Dit is waarom Facebook-, Twitter- en Google-aandelen dalen, zelfs als de markt bijna recordhoogtes bereikt (Forbes)

Source link

Zakelijk