MetLife-aandeel om gemengde resultaten te rapporteren in Q3?

MetLife-aandeel om gemengde resultaten te rapporteren in Q3?

MetLife (NYSE: MET) is gepland om zijn fiscale resultaten voor het derde kwartaal van 2021 te rapporteren op donderdag 4 november. We verwachten dat MetLife de omzetverwachtingen zal overtreffen, terwijl de inkomsten waarschijnlijk het doel zullen missen. De verzekeringsgigant overtrof de consensusramingen in het laatste kwartaal, met een omzetstijging van 31% joj tot $ 18,5 miljard. Dit was voornamelijk het gevolg van een winst van 29% joj in de netto-investering, gevolgd door een stijging van 5% van de totale premies. Verder rapporteerde het bedrijf een netto-investeringswinst van $ 1,6 miljard, vergeleken met de winst van $ 231 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden. Naast de omzetgroei, was MET ook getuige van een gunstige daling van de bedrijfskosten als % van de omzet, wat resulteerde in een aanzienlijke sprong in de winstgevendheidscijfers voor het kwartaal – het gecorrigeerde nettoresultaat verbeterde van $ 68 miljoen tot $ 3,4 miljard. We verwachten dat de omzet in het derde kwartaal dezelfde trend zal volgen.

Onze voorspelling geeft aan dat: MetLife’s waardering is $ 71 per aandeel, wat 11% boven de huidige marktprijs van ongeveer $ 64 ligt. Onze interactieve dashboardanalyse op MetLife’s winstvoorbeeld heeft meer details.

(1) Inkomsten zullen naar verwachting de consensusschattingen overtreffen

De inkomsten van MetLife voor het volledige jaar 2020 was $ 67,8 miljard – 3% lager dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dit was te wijten aan een marginale daling van de totale premies, in combinatie met een daling van 9% van de netto-inkomsten uit beleggingen.

  • MET genereert bijna 60% van de totale inkomsten uit premies. Hiervan is bijna 80% afkomstig van verzekeringsbedrijven in de VS en Azië. Terwijl het Amerikaanse segment in het jaar een magere groei van 2% liet zien, daalde het segment Azië licht op jaarbasis. De inkomstenstroom had te lijden onder de impact van de Covid-19-crisis, waardoor de focus van klanten verschoof van langetermijnplanning naar overlevingskansen op korte termijn. Dat gezegd hebbende, verbeterden de premies in het eerste en tweede kwartaal dankzij het herstel van de economie – de totale premies voor de eerste helft van 2021 stegen met 7% joj tot $ 19,5 miljard. We verwachten dat dezelfde trend zich ook in het derde kwartaal zal voortzetten.
  • Het bedrijf haalt bijna 25% van de inkomsten uit de netto-inkomsten uit beleggingen. Het daalde met 9% joj tot $ 17,1 miljard in 2020 als gevolg van lage beleggingsrendementen. Het patroon veranderde echter in de eerste helft van 2021, waarbij de NII met 48% joj verbeterde tot 10,6 miljard dollar. Dit was voornamelijk te danken aan hogere beleggingsrendementen, gedreven door sterke rendementen in de private equity-portefeuille en groei van het belegd vermogen. We verwachten dat hetzelfde momentum zich in het derde kwartaal zal voortzetten.
  • Over het algemeen verwachten we dat de inkomsten van MetLife $ 66,6 miljard zullen bedragen voor FY2021.

Trefis schat de inkomsten van MetLife in het derde kwartaal van 2021 op ongeveer $ 16,5 miljard, iets boven de consensusraming van $ 16,3 miljard. We verwachten dat de groei van de Amerikaanse verzekeringspremies en de nettobeleggingsinkomsten de resultaten over het derde kwartaal zullen stimuleren.

In de toekomst zullen de beleggingsrendementen waarschijnlijk verbeteren in FY2021. Het zal echter waarschijnlijk onder het pre-Covid-19-niveau blijven. Verder zullen de premies naar verwachting enige groei laten zien, met herstel van de economie. Ons dashboard aan De inkomsten van MetLife biedt meer details over de operationele segmenten van het bedrijf, samen met onze prognose voor de komende twee jaar.

2) EPS mist waarschijnlijk de consensusschattingen

De aangepaste winst per aandeel van MetLife Q3 2021 zal naar verwachting 1,61 dollar bedragen per Trefis-analyse, bijna 7% onder de consensusschatting van 1,74 dollar. Het bedrijf rapporteerde een aangepast netto-inkomen van $ 5,2 miljard in 2020 – een daling van 9% joj, voornamelijk als gevolg van een hoger effectief belastingtarief in het jaar. Verder daalde het cijfer met 93% joj tot $ 290 miljoen in het eerste kwartaal als gevolg van hogere kosten en lagere inkomsten. De resultaten over het tweede kwartaal waren echter heel anders, met een nettowinst die steeg van $ 68 miljoen naar $ 3,4 miljard. Dit werd gedreven door omzetgroei en een daling van de bedrijfskosten als % van de omzet van 99% naar 76%. We verwachten dat de lasten in het derde kwartaal licht zullen stijgen.

In de toekomst verwachten we dat de netto-inkomensmarge van MetLife in FY2021 enigszins zal verbeteren, wat zal leiden tot een aangepast netto-inkomen van $ 5,7 miljard – 10% boven dezelfde periode vorig jaar. Het zal waarschijnlijk resulteren in een winst per aandeel van $ 6,60.

(3) Aandelenkoers schatting 11% hoger dan de huidige marktprijs

We komen aan bij MetLife’s waardering, op basis van een EPS-schatting van ongeveer $ 6,60 en een K/W-veelvoud van iets minder dan 11x in fiscaal 2021. Dit vertaalt zich in een prijs van $ 71, wat 11% boven de huidige marktprijs van ongeveer $ 64 is.

Opmerking: K/W-multiples zijn gebaseerd op de aandelenkoers aan het einde van het jaar en gerapporteerde (of verwachte) aangepaste winst voor het volledige jaar

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille dat heeft de markt sinds 2016 consequent verslagen.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk