Met dit op dividend gebaseerde plan kunt u binnen 7 jaar met pensioen gaan

Met dit op dividend gebaseerde plan kunt u binnen 7 jaar met pensioen gaan

Inmiddels vermoed ik dat je hebt gehoord van de FIRE-beweging – misschien ken je zelfs iemand die deze ‘extreme’ vorm van pensioensparen volgt.

Een acroniem voor “financiële onafhankelijkheid, vervroegd met pensioen gaan”, pleiten voor FIRE om eerder met pensioen te gaan dan de traditionele leeftijd van 65 jaar – en ik bedoel manier eerder. Sommigen klokken zelfs uit in hun jaren ’30!

Ze doen dit door over een periode van jaren een enorme geldvoorraad op te bouwen en vervolgens gestage opnames te maken (sommigen gaan langs de gebrekkige 4%-onttrekkingsregel) om zichzelf te onderhouden. Sommigen blijven werken tijdens hun “pensioen”; anderen klokken volledig uit.

Ik dacht deze week aan de FIRE-mensen en vroeg me af hoe het hen zou vergaan als ze gebruik zouden maken van de rijkdom- (en inkomens-) genererende kracht van closed-end fondsen (CEF’s), die bogen op monsteropbrengsten, soms ten noorden van 10%.

Leden van onze CEF Insider service weten wat CEF’s kunnen doen voor hun pensioeninkomen. Deze fondsen geven ons niet alleen enorme opbrengsten, maar ook de prijsstijgingen die we alleen op de aandelenmarkt kunnen behalen, waardoor we onze rekeningen kunnen betalen zonder een grote geldvoorraad te hoeven sparen (en vaak zonder een enkele voorraad voor contant geld te hoeven verkopen tijdens onze gouden jaar).

Jammer dat CEF’s, ondanks hun stijgende populariteit, voor de meeste mensen nog steeds van de radar zijn. Maar niet voor ons! Laten we voor de lol een paar scenario’s voor vervroegd pensioen bedenken met behulp van deze fondsen met een hoog inkomen (plus ik zal een snelle 3-CEF-portefeuille delen die u daar zou kunnen brengen).

Stap 1: Opslaan

De eerste stap op dit pad is natuurlijk sparen.

Stel dat u een baan in de midden- of hogere middenklasse hebt, zuinig leeft en ongeveer 45% van uw inkomen vóór belastingen bespaart. Hier is hoe dat eruit zou zien, met uw inkomsten en uitgaven gecorrigeerd voor inflatie, over zeven jaar. Ik ga ook uit van een rendement op jaarbasis van 9% (meer over hoe ik tot dat cijfer kwam hieronder):

Besparingen gaan van $ 0 naar $ 365.000 in 7 jaar

Houd er ook rekening mee dat we in het bovenstaande hypothetische niets doen om onze belastingdruk te minimaliseren (dwz geen gebruik van IRA’s, 401ks of andere fiscaal voordelige accounts). Dit kan de tijdlijn versnellen, maar laten we dit terzijde schuiven, gewoon om conservatief te zijn.

Nu, afhankelijk van hoeveel u wilt of kunt besparen, kan uw reis naar die $ 365K korter of langer zijn. Laten we onze bovenstaande cijfers aanpassen om rekening te houden met een paar verschillende scenario’s, variërend van slechts 10% van het inkomen vóór belasting bespaard tot 80%:

Zoals u kunt zien, is zelfs voor degenen die slechts 10% van hun inkomen vóór belastingen willen sparen, $ 365K aan besparingen haalbaar in ongeveer 16 jaar. Dat is niet slecht, vooral omdat de conventionele “wijsheid” je vertelt dat het 40 jaar of langer duurt om met pensioen te gaan. Maar de echte sleutel tot dit alles is hoe u uw spaargeld belegt, en dat is de stap die we hierna zullen bekijken.

Stap 2: Investeren

Natuurlijk, om het rendement te behalen dat we nodig hebben om ons nestei voldoende te laten groeien, moeten we op de aandelenmarkt zijn, en idealiter door closed-end fondsen (CEF’s), zoals we in de volgende stap zullen zien.

Zoals ik in stap 1 al zei, ging ik uit van een rendement op jaarbasis van 9%, iets meer dan de helft van wat de S&P 500, hierboven weergegeven door de prestaties van de SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY)

SPION
,
verdiend in het afgelopen decennium en veel minder dan de 22,7% winst op jaarbasis verdiend door de NASDAQ

NDAQ
, getoond door de benchmark Invesco QQQ Trust (QQQ)

QQQ
,
Over dezelfde periode.

Een belegger die een NASDAQ-achtig rendement zou behalen, zou in iets meer dan vijf jaar financieel onafhankelijk worden met een spaarpercentage van 45%, waarmee hij meer dan een kwart zou besparen op de tijd die nodig is om vervroegd met pensioen te gaan. Zoals ik al zei, ik wilde conservatief zijn!

In werkelijkheid is de kans dat u een rendement van meer dan 9% behaalt over een paar jaar investeringen groot, op voorwaarde dat u niet de pech hebt om vast te lopen uit de aandelenmarkt te verkopen in het midden van een diepe uitverkoop, zoals in 2008/ ’09 bijvoorbeeld. Dat is waar de derde fase cruciaal is: het verkrijgen van een passieve inkomstenstroom.

Stap 3: Verkrijg een passief inkomen via CEF’s

Dit is waar CEF’s van pas komen, omdat ze ons het inkomen opleveren dat we nodig hebben om onze rekeningen te betalen, zelfs in een meltdown, terwijl ze ons blootgesteld houden aan de groei die we alleen in aandelen kunnen krijgen.

Voor verdere bescherming kunnen we CEF’s gebruiken om onze participaties ook te diversifiëren, aangezien er CEF’s zijn die beleggen in S&P 500-aandelen, evenals in specifieke sectoren van de markt, zoals vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s) en technologieaandelen, evenals ook beleggingen zoals bedrijfsobligaties, converteerbare obligaties, preferente aandelen en gemeentelijke obligaties.

Met andere woorden, met een goede mix van CEF’s krijgen we de drie dingen die een vervroegd gepensioneerde nodig heeft:

  1. Hoog inkomen, om onze rekeningen betaald te houden en ons te ondersteunen tijdens een recessie,
  2. Prijswinsten, om onze portefeuille te laten groeien voordat we met pensioen gaan en deze te laten groeien wanneer we uitklokken, en …
  3. Diversificatie, om ons te helpen in te dekken tegen een marktcrash.

Als CEF Insider leden weten dat het heel goed mogelijk is om zo’n portfolio op te bouwen met CEF’s. Hier is een opstelling die de bovenstaande drie “must haves” zou opleveren voor iedereen die snel financiële onafhankelijkheid zoekt.

Neem deze hypothetische portefeuille: de Eaton Vance Limited Duration Income Fund (EVV), de Cohen & Steers Infrastructuurfonds (UTF) en de Kayne Anderson Midstream Energiefonds (KMF).

Met deze opzet heb je bedrijfsobligaties (van EVV), nutsbedrijven (via UTF) en energiebedrijven (met KMF). Alleen al deze drie CEF’s leveren u voldoende inkomsten op om in wezen al uw basisuitgaven (96% om precies te zijn) te dekken (gebaseerd op de kosten die in jaar 7 van het bovenstaande hypothetische bedrag worden vermeld), en u krijgt deze activa met een korting naar netto-inventariswaarde (NAV), om op te starten.

Waarom wil je korting? Want wanneer beleggers hebzuchtig worden en op de markten bieden, zullen fondsen die met hoge kortingen handelen, deze kortingen gaan zien verdwijnen en in premies veranderen, wat hun opwaartse kracht een extra boost geeft. We verkopen dan met winst en roteren naar andere, meer over het hoofd geziene fondsen die met kortingen handelen en herhalen.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk