Met Covid-gevallen in opkomst, moet u werk vanuit huis kopen?

Met Covid-gevallen in opkomst, moet u werk vanuit huis kopen?

Ons thema van Werk vanuit huis aandelen – waaronder bedrijven die software leveren die is gericht op connectiviteit, samenwerking en cyberbeveiliging – heeft aanzienlijk minder gepresteerd, met een rendement van slechts ongeveer 1% year-to-date, vergeleken met de S&P 500, die in dezelfde periode met een solide 25% is gestegen. Het thema blijft achter, aangezien investeerders van snelgroeiende softwarenamen die tijdens de pandemie een hoge vlucht namen, naar meer cyclische aandelen en waardekeuzes om de heropening van de economie en de mogelijke rentestijging te spelen. Er is echter waarschijnlijk nog steeds een goede reden om deze aandelen te overwegen. Covid-19 blijkt moeilijker te beheersen ondanks de brede beschikbaarheid van vaccins, waarbij regio’s zoals Europa en Rusland te maken hebben met nieuwe golven van infecties. Het aantal gevallen in de VS is de afgelopen week ook iets gestegen en er zijn zorgen dat er een wintergolf zou kunnen komen als miljoenen Amerikanen tijdens de feestdagen reizen. Als we dit in overweging nemen, is het waarschijnlijk dat organisaties op korte termijn werknemers zullen blijven toestaan ​​om vanuit huis te werken, waarbij hybride werkmodellen op de lange termijn waarschijnlijk zullen blijven bestaan.

Binnen ons thema, DocuSign, een bedrijf dat oplossingen voor elektronische handtekeningen biedt waarmee bedrijven contracten en overeenkomsten digitaal kunnen ondertekenen en beheren, presteerde dit jaar het sterkst, met een stijging van de voorraad met ongeveer 19% year-to-date. Aan de andere kant, videoconferenties belangrijk Zoom was de slechtste presteerder met een daling van het aandeel met ongeveer 25% year-to-date.

[8/16/2021] Zijn werk vanuit huis-aandelen opnieuw een koop nu Covid-gevallen sterk toenemen?

Ons thema van Werk vanuit huis aandelen– waaronder bedrijven die software leveren met betrekking tot connectiviteit, samenwerking en cyberbeveiliging – is sinds het begin van het jaar 11% gestegen, vergeleken met de S&P 500, die in dezelfde periode met ongeveer 19% is gestegen. De underperformance is het gevolg van een rotatie van software en snelgroeiende aandelen naar meer real-economy-weddenschappen door de heropening van Covid-19. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal trends die deze aandelen op korte termijn kunnen helpen. Covid-19-gevallen nemen opnieuw toe in de VS naarmate de zeer besmettelijke delta-variant van het virus zich verspreidt. Het dagelijkse aantal besmettingen bedroeg de afgelopen week gemiddeld ongeveer 130.000, een verviervoudiging ten opzichte van half juli. Dit zou bedrijven ertoe moeten aanzetten hun tijdschema’s voor terugkeer naar het werk te heroverwegen, wat een goed voorteken is voor thuiswerk. Bovendien zouden deze aandelen ook moeten profiteren van de invoering van hybride werkmodellen, die waarschijnlijk zelfs na de pandemie van kracht blijven.

Binnen ons thema, Dropbox een bedrijf dat vooral bekend staat om zijn cloudgebaseerde opslagdiensten, presteerde het sterkst met een voorraad die tot nu toe met ongeveer 45% is gestegen. Aan de andere kant, Okta een cloudbeveiligingsbedrijf dat tools voor identiteits- en toegangsbeheer levert, heeft het het slechtst gedaan, met een voorraad die dit jaar tot nu toe met 7% is gedaald.

[3/29/2020] Werk vanuit huis Aandelen presteren ondermaats, tijd om te kopen?

Ons thema van Werk vanuit huis aandelen heeft dit jaar ondermaats gepresteerd en is sinds begin januari met ongeveer 10% gedaald, vergeleken met de S&P 500, die in dezelfde periode met ongeveer 6% is gestegen. De uitverkoop wordt waarschijnlijk veroorzaakt door hogere vaccinatiepercentages in de VS (er worden nu meer dan 2,5 miljoen doses per dag toegediend) en een bredere rotatie van snelgroeiende aandelen naar meer waarde- en cyclische namen. Dat gezegd hebbende, denken we dat deze aandelen om een ​​aantal redenen een goede langetermijnbelegging blijven. Ten eerste lijkt de trend van thuiswerken een blijvertje te zijn, aangezien bedrijven hun werknemers waarschijnlijk een tijdje op afstand zullen laten werken, zelfs na vaccinaties. Bedrijven als Twitter, Facebook en Shopify geven werknemers de mogelijkheid om permanent thuis te werken. Bovendien, met de bredere trend van meer digitalisering, zouden deze softwarebedrijven die zich richten op connectiviteit, samenwerking en cyberbeveiliging, hiervan moeten profiteren. Binnen ons thema, Slack Technologies heeft het beter gedaan dan zijn collega’s, met een daling van ongeveer 4% year-to-date. Aan de andere kant, Okta was de slechtste presteerder, met een daling van ongeveer 16% year-to-date.

[11/12/2020] Wat het vaccin betekent voor WFH-aandelen?

Werk en leer van eigen aandelen hebben dit jaar een solide run gehad, aangezien Covid-19 de vraag naar connectiviteit, samenwerking en cyberbeveiligingsgerelateerde software stimuleert. Voor perspectief, ons indicatieve thema van Werk en leer van thuisaandelen is met meer dan 190% gestegen year-to-date op een gelijk gewogen basis. Een Coronavirus-vaccin lijkt de komende kwartalen echter een reële mogelijkheid, na de verrassend sterke werkzaamheidsgegevens voor de kandidaat-vaccin van Pfizer die eerder deze week werden vrijgegeven. Dus wat betekent dit voor thuiswerkaandelen? Hoewel we denken dat de vraag naar deze bedrijven op de lange termijn stand zal houden, zouden beleggers op korte termijn de waarderingen kunnen heroverwegen en is meer volatiliteit te verwachten. Bijvoorbeeld, Zoom – een van de grootste begunstigden van de WFH-trend – is sinds het vaccinnieuws met 17% gedaald, terwijl DocuSign is met ongeveer 10% gedaald.

Hoewel het waarschijnlijk is dat begin volgend jaar een vaccin voor het grote publiek beschikbaar zal zijn, kan het minstens een jaar of twee jaar duren voordat de wereldbevolking is gevaccineerd, gezien de uitdagingen op het gebied van productie en distributie. Bovendien lijkt de trend om thuis te werken een blijvende trend, zelfs na de pandemie, aangezien bedrijven kosten willen besparen, toegang willen krijgen tot een grotere basis van talent en werknemers meer flexibiliteit willen geven. Dit moet ervoor zorgen dat de vraag op de lange termijn op peil blijft. Twitter heeft bijvoorbeeld aangegeven dat zijn medewerkers permanent vanuit huis kunnen werken, terwijl Facebook verwacht dat ongeveer de helft van zijn personeel binnen het komende decennium op afstand zal werken. Bovendien hebben de meeste van deze spelers op het gebied van samenwerking en communicatie op afstand bedrijfsmodellen die op abonnementen zijn gebaseerd, met een bepaald niveau van overstapkosten die hen enige zichtbaarheid van de vraag bieden.

[Updated 11/2/2020] Moet u, nu het aantal Covid-gevallen toeneemt, uw werk vanuit huis opnieuw bekijken?

De Covid-19-pandemie heeft mensen gedwongen om steeds meer thuis te werken en te leren, waardoor de vraag naar connectiviteit, samenwerking en cyberbeveiligingsgerelateerde software sterk stijgt. Ons indicatieve thema op Werk en leer van thuisaandelen is year-to-date met bijna 200% gestegen, vergeleken met de S&P 500, die slechts 1,5% is gestegen. Hoewel het thema werd beïnvloed door de grote uitverkoop in de markt van de afgelopen week, met een daling van ongeveer -8%, zal het zich waarschijnlijk snel herstellen gezien het feit dat Covid-19-gevallen in de VS de afgelopen weken sterk zijn gestegen, wat mogelijk vraagt ​​om grotere beperkingen en thuisbestellingen. Zoom (NASDAQ: ZM) is de grootste aanjager van het rendement van het thema geweest, met een stijging van bijna 580% year-to-date. Aan de andere kant, Slack’s (NYSE: WERK) de prestaties waren meer gedempt, met een stijging van 14% dit jaar. Hieronder wat meer over de bedrijven in ons thema.

Zoom is door de pandemie naar voren gekomen als het favoriete videoconferentieplatform, dankzij de eenvoudige gebruikersinterface en het eenvoudige aanmeldingsproces. Het aandeel is sinds het begin van het jaar bijna 580% gestegen, hoewel het de afgelopen 5 handelsdagen met ongeveer -10% is gedaald.

DocuSign biedt oplossingen voor elektronische handtekeningen waarmee bedrijven contracten en overeenkomsten digitaal kunnen ondertekenen en beheren, waardoor een tijdrovend en inefficiënt handmatig proces wordt vermeden. Hoewel het aandeel year-to-date met 173% is gestegen, daalde het de afgelopen 5 handelsdagen met -8%.

CrowdStrike is een cyberbeveiligingsspeler die een door de cloud geleverd platform voor eindpuntbescherming biedt, dat vertrouwt op lichtgewicht software die op de servers of laptops van de klant draait. Het aandeel is dit jaar met 148% gestegen, hoewel het de afgelopen 5 handelsdagen met ongeveer -9% is gedaald.

Okta is een cloudbeveiligingsbedrijf dat tools voor identiteits- en toegangsbeheer biedt waarmee gebruikers veilig toegang hebben tot cloudgebaseerde applicaties vanaf verschillende apparaten. Het aandeel is dit jaar met ongeveer 82% gestegen en is de afgelopen 5 handelsdagen met ongeveer -4% gedaald.

Slack Technologies is vooral bekend om zijn samenwerkingsplatform dat is gepositioneerd als alternatief voor e-mail. De voorraad stond de afgelopen maanden echter onder druk, aangezien Microsoft’s rivaliserende product Teams terrein wint dankzij zijn enorme klantenbestand. Slack-aandelen zijn tot nu toe met ongeveer 14% gestegen en zijn de afgelopen 5 handelsdagen met ongeveer -11% gedaald.

Wilt u worden blootgesteld aan de toenemende digitalisering van de economie door en na Covid-19? Bekijk ons ​​thema op Aandelen internetinfrastructuur

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille dat heeft de markt sinds 2016 consequent verslagen.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk