Marktprofessionals die de trend bestrijden?

Marktprofessionals die de trend bestrijden?

De beurs vierde afgelopen vrijdag het bemoedigende maandelijkse banenrapport. De goedkeuring van de infrastructuurwet na de afsluiting zal waarschijnlijk het optimistische beleggerssentiment verder ondersteunen. Ondanks de recordrally van de S&P 500 op 4 oktobere laag, de laatste enquête van de American Association of Individual Investors (AAII) is slechts 41,5% optimistisch vergeleken met de 7 aprile lezing van 56,9%. Het is ook verrassend dat 32,5% van de beleggers neutraal is over de vraag of de aandelenkoersen de komende zes maanden zullen stijgen.

Voor de tweede week op rij toen alle markten hoger stonden. De iShares Russell 2000 presteerde het best met 6%, terwijl de Dow Jones Transportation Average met 5,9% steeg. Deze winsten stonden in contrast met de winst van 3,2% voor de Nasdaq 100 Index ($NDX) en de stijging van 2% in de S&P 500.

De SPDR Gold-aandelen (GLD)

GLD
steeg sterk in reactie op de FOMC-aankondiging op woensdag en sloot 1,9% voor de week. GLD is nog steeds lager year-to-date (YTD). De YTD-winsten zijn vorige week allemaal verbeterd en hoewel een prestatie van 26,9% van de $NDX indrukwekkend is, was deze in 2020 met 47,65% gestegen en in 2019 met 38%. Velen zullen ook verrast zijn om te horen dat de $NDX in 1999 met 102% is gestegen.

De Invesco QQQ Trust (QQQ)

QQQ
die de $NDX volgt, kwam voor het eerst sinds de week die eindigde op 4 september 2020 boven zijn wekelijkse starc+ band (punt b). Aangezien de starc+-banden zijn gemaakt door wijlen Manning Stoller om meer dan 90% van de prijsactiviteit te omvatten, bevindt de QQQ zich nu in een koopgebied met een hoog risico. Dat betekent niet dat het niet nog hoger kan.

Begin 2020 (punt a) werd de wekelijkse starc+-band zes of zeven weken overschreden vóór de marktdaling van februari-maart. Natuurlijk zou een paar weken zijwaartse actie om de prijs te verlagen ook het risicoprofiel veranderen op basis van de starc band analyse.

De Nasdaq 100 Regel vooruit/weigeren was vorige week weer sterk, wat gunstig is voor verdere winsten. De A/D-lijn daalde wel onder de WMA voor de week die eindigde op 1 oktoberNS (punt c) maar de dagelijkse A/D-lijnen keerden terug naar positief voor het einde van volgende week, toen de wekelijkse terugging naar positief.

Hoewel beleggers en handelaren genieten van de marktactie op basis van de nieuwste Bank of America

BAC
fondsmanager enquête uitgevoerd in de week die eindigde op 14 oktobere deze grote geldmanagers lijken niet zo positief op de aandelenmarkt. Het onderzoek onthulde een “negatieve vooruitzichten voor de wereldwijde groei”, aangezien hun mening het minst optimistisch was in meer dan een jaar.

Het was ook interessant dat hedgefondsen naar verluidt hun netto aandelenblootstelling hadden verlaagd tot 26%, tegen 41% in september. De ondervraagden waren zelfs nog negatiever over de vooruitzichten voor obligaties, hoewel 58% “inflatie als van voorbijgaande aard zag”.

De negatieve vooruitzichten voor obligaties kunnen een probleem zijn voor die managers die wedden op hogere rendementen, aangezien mijn technische vooruitzichten voor rendementen al enkele weken lager wijzen. Het rendement op de 10-jarige T-Note daalde vrijdag met 4,6% en sloot op 1,453%. De opbrengst nadert nu de steun in het gebied van 1,453%, lijn b. Er is extra ondersteuning bij 1,394%, regel a.

De MACD’s en MACD-Hi’s piekten begin oktober en de divergentie op 22 oktobernd hoog, lijn c, gaf aan dat de opbrengsten klaar waren om lager en niet hoger te worden. Beide MACD’s dalen sterk, dus een bodem lijkt op dit moment niet waarschijnlijk.

Veel analisten van Amerikaanse beursvennootschappen uiten hun bezorgdheid omdat ze de spreekwoordelijke “muur van zorgen” lijken op te bouwen in plaats van deze af te breken. Met de S&P 500 op 4700 ligt hij al 7% boven de hoogste eindejaarsdoelstelling van de ondervraagde strategen aan het begin van het jaar.

Morgan Stanley’s

MEVROUW
Mike Wilson reageerde vorige week dat de rally zou kunnen doorgaan tot Thanksgiving, maar denkt wel dat er voor het einde van het jaar een correctie van 10-20% kan zijn. Veel hedgefondsen hebben ook bezuinigd op hun blootstelling aan risico’s, omdat het feit dat de $NDX 16 van de 18 dagen hoger is gesloten, ze merkbaar gespannen maakt. De massale aankoop van telefoontjes door handelaren is ook een teken van een schuimige markt en vorige week handelaren hebben naar verluidt $ 51 miljard uitgegeven op Tesla

TSLA
opties.

Dus met grote geldmanagers en hedgefondsen die sceptisch zijn over de rally, wat is het volgende waarschijnlijke scenario?

Gedurende het grootste deel van de zomer was de achterblijvende actie van de NYSE Composite, vergeleken met de Nasdaq 100 ($NDX) of de S&P 500, een waarschuwing voor een marktrally op een nauwgezette basis. Deze mening werd ondersteund door de NYSE Composite All A/D-lijn die was opgesloten in een handelsbereik.

De handelsbereiken werden op 20 oktober opgeloste aangezien de NYSE-weerstand op lijn a, evenals de eerdere hoogtepunten in de NYSE A/D-lijn, werden overwonnen toen het een indrukwekkende doorbraak beleefde. Bij het bestuderen van het gedrag van de NYSE All A/D-lijn die meer dan vijftig jaar teruggaat, is de voltooiing van een handelsbereik van vier maanden een bullish signaal voor de aandelenmarkt als we het einde van het jaar ingaan.

Dit maakt naar mijn mening een correctie van 10-20% zeer onwaarschijnlijk tegen het einde van het jaar. De kracht van de recente rally en de dagen van opeenvolgende winsten vergroten echter de kans op een correctie van ten minste 1-3% in de komende weken.

Het maakt niet uit wat de schuld is van de correctie, de verkoop zal zwaar genoeg moeten zijn om het vertrouwen van handelaren even te schudden, terwijl het ook de marktprofessionals aan de zijlijn toelaat om weer op de markt te komen. Deze week krijgen we nieuwe cijfers over inflatie en de halfjaarlijkse lezing over het consumentensentiment.

Er zijn nog steeds meer aandelenselectiemogelijkheden waarbij de risicobeheersing veel gunstiger is dan in de marktvolg-ETF’s. Beide nieuwe aandelen die ik onlangs heb aanbevolen uit mijn maandelijkse scan van oktober, zijn vorige week teruggetrokken, maar zijn nog steeds boven goede ondersteuning. Als we een scherpe daling van de markt zien, zou dit een koopkans moeten zijn.

Source link

Zakelijk