Maleisische miljardair Lim Chee Wai’s beste handschoen winst in vierde kwartaal daalt door zwakkere vraag

Maleisische miljardair Lim Chee Wai’s beste handschoen winst in vierde kwartaal daalt door zwakkere vraag

Bovenste handschoen– gecontroleerd door miljardair Lim Chee Wai – zei dat de winst voor het vierde kwartaal op vrijdag met 48% daalde, omdat de verkoop van rubberen handschoenen daalde na een tijdelijk verbod in de VS te midden van beschuldigingen van dwangarbeid in zijn fabrieken.

De nettowinst daalde tot 607,9 miljoen ringgit ($ 146 miljoen) in de drie maanden eindigend op 31 augustus, van 1,2 miljard ringgit het jaar ervoor, zei het bedrijf in een indienen naar Bursa Maleisië. De omzet daalde in de periode met 32% tot 2,1 miljard ringgit toen de vraag naar handschoenen normaliseerde na een versnelde uitrol van de Covid-19-vaccins over de hele wereld, voegde het eraan toe. Het bedrijf boekte vorig jaar recordwinsten op het hoogtepunt van de pandemie toen de vraag naar de beschermende uitrusting sterk toenam.

Een jaar lang verbod op de producten van Top Glove in de VS bleef ook de verkoop drukken, terwijl lockdowns die door de Maleisische regering werden afgedwongen om een ​​hernieuwde piek in Covid-19-gevallen te beteugelen, de productie van het bedrijf ondermijnden.

De VS hieven het verbod vorige week op omdat het bedrijf zei dat het de beschuldigingen van dwangarbeid in zijn Maleisische fabrieken aanpakte. “Deze positieve ontwikkeling zal naar verwachting de verkoop naar de VS stimuleren, wat goed is voor 15% van de totale omzet van de groep”, aldus het bedrijf.

Het Amerikaanse verbod had ertoe geleid dat Top Glove zijn voorgestelde secundaire notering in Hong Kong, die voor het eerst in oktober werd aangekondigd, uitstelde. De aanvraag tot notering is vorige maand verlopen, maar het bedrijf, dat al genoteerd is in Maleisië en Singapore, zei deze week van plan te zijn de aanvraag opnieuw in te dienen.

Lim begon Top Glove – dat tot 100 miljard handschoenen per jaar kan produceren en een van ’s werelds grootste fabrikanten van rubberen handschoenen is – met zijn vrouw Tong Siew Bee in 1991 en nam het bedrijf in 2001 naar de beurs. Met een nettowaarde van $ 3,5 miljard, hij werd gerangschikt nr. 8 op de lijst van Maleisië’s 50 rijkste die in juni werd gepubliceerd.

Source link

Zakelijk