Lopen de Bitcoin-prijzen het risico op een terugval nadat ze hun laatste hoogtepunt hebben bereikt?

Lopen de Bitcoin-prijzen het risico op een terugval nadat ze hun laatste hoogtepunt hebben bereikt?

De Bitcoin-prijzen klommen vandaag naar een nieuwe, recordhoogte, overtroffen hun eerdere zenit en stegen tot bijna $ 67.000.

‘S Werelds meest prominente digitale valuta bereikte vanmorgen $ 66.974,77, volgens CoinDesk-gegevens.

Sindsdien is de cryptocurrency erin geslaagd om bijna al zijn recente winsten te behouden en handelde het ten noorden van $ 66.000 sinds het zijn nieuwe hoogtepunt bereikte, onthullen aanvullende CoinDesk-cijfers.

Sommige marktanalisten hebben hun bezorgdheid geuit dat bitcoin overbought is, wijzend op technische indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI).

De RSI meet de mate waarin een actief overgekocht of oververkocht is door recente prijswijzigingen te evalueren.

Terwijl een waarde van 30 of minder voor deze indicator over het algemeen wijst op oververkochte omstandigheden, suggereert een waarde van 70 of hoger dat een activum overbought is en mogelijk op weg is naar een trendverandering.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

CoinDesk-verslaggever Omkar Godbole sprak hierover in een artikel eerder vandaag gepubliceerd, waarin staat dat:

“De dagelijkse RSI signaleert overbought condities. Een mogelijkheid van een tijdelijke terugval kan dus niet worden uitgesloten.”

Nick Mancini, onderzoeksanalist bij crypto sentiment data provider Handel in de keten, gaf commentaar op deze situatie:

“Er zijn momenteel verschillende indicatoren die aangeven dat BTC zich in het ‘overbought’-gebied bevindt, maar deze indicatoren zijn het grootste deel van de maand oktober eigenlijk oververkocht.”

Hij benadrukte het beleggerssentiment en de marktdynamiek en bood een bullish perspectief.

“We zien enige potentiële weerstand voor Bitcoin rond de $ 68.000, maar zolang de houding van de handelaar optimistisch blijft en tegelijkertijd de handelsvolumes blijven toenemen, verwachten we dat Bitcoin voor deze stap minstens een paar procentpunten hoger zal stijgen.”

Brett Sifling, een beleggingsadviseur voor Gerber Kawasaki Vermogens- en beleggingsbeheer, sprak ook met de zeer optimistische mentaliteit van beleggers.

“Het marktsentiment op de korte termijn is erg optimistisch”, zei hij, “vooral omdat we zojuist alle hoogste punten hebben gebroken.”

Armando Aguilar, vice-president van Digital Assets Strategy voor Wereldwijde adviseurs van Fundstrat, bood een soortgelijk perspectief en stelde dat de cryptomarkten momenteel worden gekenmerkt door “extreme hebzucht”.

Hij merkte op dat “een 90+ RSI lijkt overeen te komen met eerdere BTC-toppen.”

Aguilar sprak ook over de stijgende marktdynamiek.

“De kapitaalinstroom in BTC-futures, de koopvraag van spot BTC en de algemene macro-omstandigheden blijven bullish”, zei hij.

“Bovendien zal de visuele barrière van een nieuwe ATH en FOMO een rol spelen om het momentum vast te houden. De marktkapitalisatie van crypto’s is in oktober gestegen van $ 1,9 naar $ 2,6 biljoen.”

“Ik denk dat er nog meer ruimte is voor BTC om te draaien voordat er een tijdelijke terugval plaatsvindt”, aldus Aguilar.

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether, EOS en sol.

Source link

Zakelijk