Lockheed Martin betreedt Oversold-gebied

Lockheed Martin betreedt Oversold-gebied

De Dividendrang formule bij Dividendkanaal rangschikt een dekkingsuniversum van duizenden dividendaandelen, volgens een eigen formule die is ontworpen om die aandelen te identificeren die twee belangrijke kenmerken combineren: sterke fundamentals en een waardering die er goedkoop uitziet. Lockheed Martin heeft momenteel een uitstekende positie, in de top 25% van het dekkingsuniversum, wat suggereert dat het een van de meest “interessante” ideeën is die verder onderzoek door investeerders verdienen.

10 oververkochte dividendaandelen »

Maar het feit dat Lockheed Martin een nog interessanter en actueler aandeel is om naar te kijken, is het feit dat de aandelen van LMT tijdens de handel op vrijdag het oversoldgebied betreden en van eigenaar wisselden voor slechts $ 346,40 per aandeel. We definiëren het oversoldgebied met behulp van de Relative Strength Index, of RSI, een technische analyse-indicator die wordt gebruikt om het momentum te meten op een schaal van nul tot 100. Een aandeel wordt als oververkocht beschouwd als de RSI-waarde onder de 30 daalt.

In het geval van Lockheed Martin Corp heeft de RSI-waarde 29,2 bereikt – ter vergelijking: het universum van dividendaandelen gedekt door Dividendkanaal heeft momenteel een gemiddelde RSI van 49,4. Een dalende aandelenkoers – terwijl al het andere gelijk is – creëert een betere mogelijkheid voor dividendbeleggers om een ​​hoger rendement te behalen. Inderdaad, LMT’s recente geannualiseerde dividend van 10,4/aandeel (momenteel uitbetaald in driemaandelijkse termijnen) komt neer op een jaarlijks rendement van 2,98% op basis van de recente aandelenkoers van $348,93.

Een bullish belegger zou de LMT’s 29,2 RSI-waarde van vandaag kunnen zien als een teken dat de recente zware verkopen zichzelf aan het uitputten zijn, en beginnen te zoeken naar instapmogelijkheden aan de koopkant. Een van de fundamentele datapunten die dividendbeleggers moeten onderzoeken om te beslissen of ze optimistisch zijn over LMT, is de dividendgeschiedenis. Over het algemeen zijn dividenden niet altijd voorspelbaar; maar als u naar de onderstaande historische grafiek kijkt, kunt u beoordelen of het meest recente dividend waarschijnlijk zal worden voortgezet.

Kunnen je hersenen worden getraind om een ​​kaartvoorspellende tovenaar te worden? Klik hier om erachter te komen

Source link

Zakelijk