Lees dit voordat u Kimberly-Clark-aandelen koopt

Lees dit voordat u Kimberly-Clark-aandelen koopt

We denken dat Procter & Gamble Co. is momenteel een betere keuze in vergelijking met Kimberly-Clark Corporation. P&G-aandelen worden verhandeld tegen ongeveer 4,6x de achterblijvende inkomsten, vergeleken met ongeveer 2,3x voor Kimberly-Clark. Klopt dit gat in de waarderingen van de bedrijven? Wij geloven van wel. Hoewel beide bedrijven hebben geprofiteerd sinds de pandemie, met een algemene toename van de vraag naar hun producten, begint Kimberly-Clark de vraag terug te trekken naar pre-pandemische niveaus, aangezien het waanzinnige hamsteren van hygiëneproducten is gestopt. Aan de andere kant heeft Procter & Gamble zijn sterke omzet- en EBIT-groei voortgezet, wat tot uiting komt in de stijgende waarderingsmultiples. De inkomsten van PG zijn gestegen van $ 65,1 miljard in FY’17 naar $ 76,1 miljard in FY’21 (het fiscale jaar van PG eindigt in juni). De operationele marges daalden eerst sterk van 29% in FY ’17 naar 8% in FY ’19, maar zijn sindsdien sterk hersteld tot 23,6% vanaf FY ’21. Ondertussen zag KMB de omzet stijgen van $ 18,3 miljard in FY ’17 tot $ 19,1 miljard in FY ’20, waarbij het grootste deel van de groei tijdens de pandemie kwam (de inkomsten stegen van $ 18,4 miljard in FY’19 tot $ 19,1 miljard in FY’20). De vraag is de afgelopen kwartalen echter afgenomen en de LTM-inkomsten bedragen $ 18,9 miljard.

Er is echter meer aan de hand, waardoor PG zelfs bij deze waarderingen een betere gok is dan KMB. Laten we een stap terug doen om een ​​vollediger beeld te krijgen van de relatieve waardering van de twee bedrijven door te kijken naar de historische omzetgroei, evenals de groei van het bedrijfsresultaat en de operationele marge. Ons dashboard Procter & Gamble vs Kimberly-Clark Corporation: welk aandeel is een betere gok? heeft hier meer details over. Delen van de analyse worden hieronder samengevat.

1. Procter & Gamble is de duidelijke winnaar op het gebied van omzetgroei

Terwijl de inkomsten van Kimberly-Clark het moeilijk hadden als gevolg van onstabiele verkoopvolumes en fluctuerende pulpprijzen, heeft Procter & Gamble de afgelopen vier jaar een gestage omzetgroei gezien. De inkomsten van Procter & Gamble stegen van $ 65,1 miljard in FY ’17 tot $ 76,1 miljard op LTM-basis, een stijging van 17%, terwijl Kimberly-Clark in deze periode een groei van slechts 3% heeft gezien, met inkomsten die stegen van $ 18,3 miljard in FY ’17 tot $ 18,9 miljard op LTM-basis.

Verder is Procter & Gamble een grotere onderneming, met 4x de omzet van die van Kimberly-Clark, en een meer gediversifieerde onderneming dan laatstgenoemde.

2. Procter & Gamble haalt Kimberly-Clark over margegroei

Beide bedrijven zagen een daling van de marges van FY ’17 naar FY ’19, waarbij de marges van Kimberly-Clark leden onder de stijgende pulpprijzen, en Procter & Gamble zag een scherpe daling van de marges van 19,8% in FY ’18 naar 8% in FY ’19 als gevolg van een eenmalige bijzondere waardevermindering. De marges van Procter & Gamble zijn sindsdien echter hersteld van 8% naar 23,6%, terwijl de EBIT-marges van KMB in dezelfde periode zijn gedaald van 16,2% naar 15,3%.

3. Procter & Gamble in een veel betere nettokaspositie

De verhouding schuld/eigen vermogen van PG bedraagt ​​momenteel 9,1%, minder dan de helft van die van KMB 20,8%. Verder heeft PG een betere cashbuffer, met contanten als percentage van de activa van 8,6%, hoger dan de 1,7% van KMB. Wij zijn van mening dat Procter & Gamble een aanzienlijk lager financieel risico loopt in vergelijking met Kimberly-Clark.

Het net van alles

Hoewel de inkomsten en marges van Procter & Gamble veel groter zijn dan die van KMB, heeft de eerste ook een sterkere groei gezien in inkomsten en operationele marges in vergelijking met KMB. Kijkend naar het herstel na Covid, heeft PG het veel beter gedaan dan KMB, met LTM-inkomsten die meer dan 12% hoger zijn dan het pre-Covid fiscale jaar (FY 2019), terwijl de LTM-inkomsten van KMB slechts ongeveer 3% hoger zijn dan die in FY 2019. Terwijl PG een hogere P/EBIT-ratio heeft van 25x versus KMB’s 15x, en een hogere P/S-ratio van 4,6x versus KMB’s 2,3x, heeft PG het potentieel om door te gaan op de vlucht, ondersteund door sterke financiële cijfers. We denken dat dit verschil in waardering in de loop van de tijd nog groter kan worden. Als zodanig zijn we van mening dat Procter & Gamble momenteel een betere koopkans is in vergelijking met Kimberly-Clark-aandelen.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille dat heeft de markt sinds 2016 consequent verslagen.

Investeer met Trefis Marktconforme portefeuilles

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk