Knijp 8% dividend uit van groeiende kleine bedrijven

Knijp 8% dividend uit van groeiende kleine bedrijven

Sinds traditionele banken in de loop der jaren zijn teruggevallen op zakelijke leningen, zijn BDC’s (bedrijfsontwikkelingsbedrijven) tussenbeide gekomen. Ze boden de broodnodige schulden, aandelen en andere financiële oplossingen aan kleine bedrijven – en de broodnodige inkomsten aan dividendinvesteerders.

Als activaklasse leveren BDC’s 8% op. We bespreken zo meteen drie populaire betalers – met dividenden tot 8,3%.

Het congres sloeg in 1980 BDC’s op met een paar pennenstreken, waardoor een structuur werd gecreëerd die wordt gestimuleerd om kleinere bedrijven van financiering te voorzien. BDC’s krijgen speciale belastingvoordelen en in ruil daarvoor moeten ze ten minste 90% van hun belastbare winst als dividend aan aandeelhouders teruggeven.

Als dat bekend klinkt, komt dat omdat dezelfde afweging wordt gemaakt door vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s), die 20 jaar eerder op dezelfde manier werden gevormd.

Net als bij REIT’s leidt de bepaling dat BDC’s 90% van hun inkomen als dividend moeten uitkeren tot superhoge opbrengsten. Een gemiddeld rendement van 8% is enorm:

Dat is een rendement van 8% … op GEMIDDELDE

Zorg ervoor dat je deze branche met je ogen wijd open verkent.

De BDC-ruimte is notoir moeilijk – zowel om in te opereren als om in te investeren. Bedrijven voor bedrijfsontwikkeling moeten wel concurreren met andere financieringsbronnen; ze hebben de neiging om te investeren in kleinere bedrijven, die buitengewoon gevoelig zijn voor economische omstandigheden; en ze zijn moeilijk te beoordelen met minimale informatie over hun portfoliobedrijven. (Track records zijn belangrijk in deze ruimte.)

Maar als u een poging wilt wagen tot werkelijk levensveranderende opbrengsten met groeipotentieel, is het moeilijk om deze PE-achtige aandelen te evenaren.

Vandaag zal ik u kennis laten maken met drie BDC’s die potentieel laten zien.

PennantPark Floating Rate Capital (PFLT)

Dividendrendement: 8,9%

In februari heb ik een paar high-yieldspelen verkend die zou zelfs een schok kunnen krijgen van stijgende rentetarieven.

Onthoud: BDC’s zijn kredietverstrekkers. In verschillende mate kunnen ze leningen aangaan met een variabele rentecomponent – en hoe hoger de rente, hoe hoger de winst van de BDC.

Binnenkomen PennantPark Floating Rate Capital (PFLT).

De huidige portefeuille van PennantPark bestaat uit ongeveer 100 middelgrote bedrijven, verspreid over 42 verschillende industrieën. Deze bedrijven zijn onder meer glasdistributeur American Insulated Glass, marketingdienst Phoenix Marketing International en veterinaire ziekenhuisdienstverlener Pathway Partners.

Zoals de naam al aangeeft, doet PFLT deze investeringen bijna volledig via senior gedekte leningen met variabele rente.

Die blootstelling leek een zegen aan het begin van het jaar, toen de rente leek te stijgen te midden van een ongebreideld economisch herstel. Maar toen deden ze het niet. De koersen draaiden in feite achteruit, van 1,7% in maart, terug naar 1,3% vandaag, en PFLT heeft duidelijk vergelijkbare prestaties in de sector om dat te bewijzen.

Enerzijds biedt PFLT nog steeds een hoog dividend – niet minder maandelijks uitbetaald – en behoort het tot de best gepositioneerde BDC’s voor wanneer de rentetarieven eindelijk van de bodem stuiteren.

De keerzijde? Dividendveiligheid blijft een vraagteken. Ik vermeldde dat in februari de analisten van Janney Montgomery Scott voorspelden dat PFLT niet genoeg netto rente-inkomsten (NII) zou verdienen om het dividend in zowel 2021 als 2022 te dekken. Nou, meer recentelijk was Oppenheimer het daarmee eens en zei dat NII niet zou voldoen aan de kern $ 1,14 aan dividenden die PennantPark naar verwachting zal uitbetalen.

Hoofdstraat Hoofdstad

HOOFD
(HOOFD)

Dividendrendement: 6,1%

Hoofdstraat Hoofdstad (MAIN) komt het dichtst in de buurt van een betrouwbare blue-chip-aandeel die de BDC-industrie heeft.

Dit bedrijf voor bedrijfsontwikkeling van $ 2,8 miljard biedt schuld- en aandelenkapitaaloplossingen aan bedrijven in het lagere middensegment, en schuldfinanciering (voornamelijk leningen met een eerste retentierecht met een vlottende rente) aan bedrijven in het middensegment.

Het typische doelbedrijf genereert jaarlijkse inkomsten tussen $ 10 miljoen en $ 150 miljoen, en ongeveer $ 3 miljoen tot $ 20 miljoen in EBITDA. De portefeuille bedraagt ​​momenteel 177 beleggingen, waarvan de grootste slechts 3,2% van de totale beleggingsinkomsten vertegenwoordigt. Ondertussen maakt geen enkele sector meer dan 7% van de portefeuille uit qua kosten, en MAIN is zelfs geografisch gediversifieerd, met niet minder dan 15% geïnvesteerd in een van de vijf Amerikaanse regio’s.

De uitkeerbare netto-investeringsinkomsten (DNII) zijn sinds 2007 elk jaar verbeterd en de langetermijnprestaties weerspiegelen dat verhaal grotendeels.

Per aandeel is dat patroon iets minder nauwkeurig: terwijl de DNII tussen 2018 en 2020 groeide, daalde de DNII per aandeel van $ 2,76 in 2018 in feite tot $ 2,66 in 2019 en vervolgens $ 2,26 in 2020. Maar de zaken normaliseren zich duidelijk op de korte termijn . De 12-maands DNII met een achterstand is 11% hoger dan het totaal van 2020 en een stijging van 6,6% per aandeel.

De zaken zijn zelfs zo goed dat Main Street zelfs terugging naar het verhogen van het reguliere dividend, met 2,4% tot 21 cent per maand. Dat klinkt misschien niet veel, maar het is beter dan wat de rest van de industrie de afgelopen jaren heeft gedaan. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Main Street een geschiedenis heeft van het uitgeven van speciale dividenden uit overtollige winsten – het stopte tijdens de pandemie om de normale uitbetaling intact te houden, maar een terugkeer naar de normaliteit zou een eventuele terugkeer naar dat extra geld kunnen betekenen.

De grootste wrijving is niet verrassend. Beleggers hebben de neiging om massaal naar de best-in-class operators te trekken, en dat is duidelijk het geval in MAIN-aandelen, die worden verhandeld tegen 1,8 keer de intrinsieke waarde van het bedrijf – een van de dikste premies in de hele sector.

Prospect Kapitaal (PSEC)

Dividendrendement: 9,3%

Prospect Kapitaal (PSEC) is een andere enorme BDC met $ 6,2 miljard geïnvesteerd in 124 portefeuillebedrijven. Het doet voornamelijk zaken via seniorleningen met eerste en tweede pandrecht en mezzanineschulden, maar het zal ook beleggen in producten zoals collateralized loan bonds (CLO’s), marktleningen en meergezinsvastgoed.

Net als Main Street spreidt Prospect Capital zijn investeringen over een breed scala van industrieën, van energie tot gezondheidszorg tot financiële diensten tot voedsel. Maar het vermelden waard is een vrij groot concentratierisico, namelijk dat 20% van de portefeuille is belegd in National Property REIT, waardoor het nog moeilijker wordt om PSEC te beoordelen, aangezien de REIT in wezen zijn eigen portefeuille van 58 eigendommen is.

Met een marktkapitalisatie van $ 3 miljard is Prospect Capital een van de weinige BDC’s die groter zijn dan Main Street. Maar het wordt zelden als in dezelfde klasse beschouwd … althans, niet door inkomensinvesteerders. Dat komt omdat PSEC een pokdalige dividendgeschiedenis heeft waardoor de BDC zijn maandelijkse uitbetaling in zowel 2015 als 2018 heeft verlaagd. Dat heeft de aandelen op lange termijn grotendeels onder controle gehouden.

Het betekent ook dat beleggers nauwlettend moeten letten op het vermogen van PSEC om aan haar verplichtingen te voldoen. En op dit moment lijkt het erop dat de BDC weinig ruimte heeft voor fouten. Volgens de meeste schattingen voor 2021 en 2022 ligt de NII van Prospect Capital slechts een cent of twee boven of onder de verwachte 72 cent per aandeel aan jaarlijkse dividenden.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: 7% dividend elke maand voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk