Jihan Wu’s crypto-mijnplatform Bitdeer wordt openbaar in SPAC-deal van $ 4 miljard

Jihan Wu’s crypto-mijnplatform Bitdeer wordt openbaar in SPAC-deal van $ 4 miljard

Bitdeer-technologieën, gecontroleerd door cryptopionier Jihan Wu, is van plan om in de VS naar de beurs te gaan door te fuseren met een blanco chequebedrijf in een deal die het in Singapore gevestigde bitcoin-mijnbedrijf op $ 4 miljard zal waarderen.

Bitdeer is een spin-off van Bitmain Technology, een Chinese gigant voor de productie van bitcoin-mijnbouwchips, mede opgericht door Wu in 2013. Bitdeer bekend gemaakt op donderdag dat het had ingestemd met de fusie met het aan de Nasdaq genoteerde Blue Safari Group Acquisition Corp. Het overnamebedrijf voor speciale doeleinden haalde $ 57,7 miljoen op van zijn beursgang in juni.

Bitdeer zei dat de SPAC-deal naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar zal worden afgerond. Volgens de verklaring behoudt Wu, de voorzitter van Bitdeer, de controle over de entiteit na voltooiing.

“Als leider in cryptomining zullen we onze leidende positie in de cryptominingruimte blijven versterken”, zei Wu in de verklaring. “Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor Bitdeer en we streven ernaar om in de toekomst waarde te creëren voor onze bredere groep belanghebbenden, inclusief onze klanten, werknemers en aandeelhouders.”

Bitdeer werd in januari afgesplitst van Bitmain toen Wu aftrad als CEO en voorzitter bij de Chinese mining-chip-gigant. Het bedrijf biedt diensten voor het delen van rekenkracht aan miners van bitcoin en andere cryptocurrencies. Bitdeer zei dat het momenteel vijf eigen datacenters voor mijnbouw beheert in de VS en Noorwegen. Volgens zijn website heeft het gebruikers uit meer dan 200 landen en regio’s bediend.

Wu wordt erkend als een van de meest prominente figuren in de cryptocurrency-industrie. Hij waagde zich rond 2011 in de ontluikende ruimte en stond bekend als de eerste die Satoshi Nakamoto’s bitcoin-witboek in het Chinees vertaalde. Wu’s Bitmain heeft zijn beursnoteringsplan in Hong Kong in 2019 stopgezet, zes maanden nadat het bedrijf een eerste openbare aanbieding had ingediend. Destijds was de crypto-ondernemer te zien op Forbes‘ China rijke lijst.

Wu is ook medeoprichter van Matrixport, een in Singapore gevestigd platform voor financiële diensten voor cryptografie. Het twee jaar oude bedrijf bereikte de status van eenhoorn na een financieringsronde onder leiding van investeerders, waaronder de Israëlisch-Russische miljardair Yuri Milner’s DST Global in augustus.

Source link

Zakelijk