Is het tijd om te wedden op het volgende been van Editas Stock?

Is het tijd om te wedden op het volgende been van Editas Stock?

Het is een wisselvallig jaar geweest voor Editas Medicine (EDIT). Het aandeel zag in augustus meer kopen, maar raakte al snel uitgeput op het niveau van $ 72, voordat het eind september weer onder $ 40 crashte. De aandelen consolideerden de afgelopen weken onder dit niveau en er is reden om aan te nemen dat de ineenstorting van EDIT nog lang niet voorbij is, volgens gegevens verzameld door Schaeffer’s Senior Quantitative Analyst Rocky White.

Volgens de gegevens van White kwam EDIT net terug binnen één standaarddeviatie van het voortschrijdend gemiddelde van 20 dagen, na een lange periode onder de trendlijn. Het eigen vermogen heeft de afgelopen drie jaar vijf vergelijkbare bewegingen ondergaan. Een maand na deze signalen was de EDIT 60% van de tijd lager, met een gemiddelde daling van 7,4%. Een vergelijkbare beweging van zijn huidige positie op $ 37,22 zou de aandelen van Editas Medicine op $ 34,47 brengen. net boven het laagste punt in vier maanden van $ 34,38.

Ondanks het sombere tekort van 47,1% year-to-date, blijven veel analisten verrassend optimistisch, wat in de toekomst zou kunnen leiden tot downgrades. Van de 13 in dekking, noemen zes EDIT een ‘sterke koop’. Bovendien is het consensusprijsdoel voor 12 maanden van $ 52,21 een premie van 40,7% ten opzichte van het huidige niveau.

De korte rente is begonnen af ​​te wikkelen, een daling van 1,4% in de laatste verslagperiode, maar de beren hebben nog steeds de touwtjes in handen. De 6,9 ​​miljoen shortverkochte aandelen vertegenwoordigen 10,2% van de beschikbare float van het aandeel, en het zou iets minder dan vier dagen duren om de aandelen te dekken tegen het gemiddelde dagelijkse handelstempo.

Dit lijkt het perfecte moment om te speculeren over de volgende zet van Editas Medicine met opties. De Schaeffer’s Volatility Index (SVI) van 74% staat hoger dan slechts 12% van de metingen van de afgelopen 12 maanden. Dit suggereert dat optiehandelaren op dit moment relatief lage volatiliteitsverwachtingen inprijzen. Bovendien staat de Schaeffer’s Volatility Scorecard (SVS) van EDIT op 88 van een mogelijke 100. Dit betekent dat de aandelen de neiging hebben om deze volatiliteitsverwachtingen te overtreffen, wat een goede zaak zou kunnen zijn voor put-kopers.

Source link

Zakelijk