Is er een daling op handen voor de aandelen van Endo Pharmaceuticals na de recente stijging van 58%?

Is er een daling op handen voor de aandelen van Endo Pharmaceuticals na de recente stijging van 58%?

De aandelenkoers van Endo Pharmaceuticals (NASDAQ: ENDP) heeft de afgelopen maand een geweldige stijging van 58% gezien, terwijl het in een week tijd met 31% is gestegen. Er zijn een aantal factoren die deze groei hebben gestimuleerd. Ten eerste rapporteerde het bedrijf onlangs zijn Q3-resultaten met een omzet van $ 772 miljoen, ruim boven de consensusschatting van $ 670 miljoen, en een winst van $ 0,80 per aandeel was ruim boven het gemiddelde van $ 0,48 van analistenprognoses. De sterke opleving werd geleid door een grote groei van 37% in het segment Steriele Injectables. De groei van het segment werd aangedreven door Vasostrict – gebruikt voor de behandeling van diabetes insipidus – als gevolg van een toegenomen gebruik als gevolg van de verspreiding van de Covid-19-deltavariant.

Endo verhoogde ook zijn vooruitzichten voor het hele jaar, met een omzet die nu wordt geschat op $ 2,92 miljard en een winst op $ 2,82 per aandeel en aangepast, vergeleken met de eerdere verwachting van respectievelijk $ 2,76 miljard en $ 2,82, halverwege hun bereik. Wat verder goed ging voor het aandeel, was een update over de opioïdengeschillen. Een rechtbank in de staat Californië heeft Endo in het gelijk gesteld in de rechtszaak die is aangespannen tegen fabrikanten van opioïde medicijnen op recept. De rechtbank oordeelde dat Endo niet aansprakelijk was.

Maar nu het ENDP-aandeel de afgelopen maand een grote stijging van 58% heeft gezien, zal het zijn opwaartse traject voortzetten of is er een daling op handen? Afgaand op historische prestaties, is er: een grotere kans op een daling van de ENDP-aandelen de komende maand. Een dergelijke grote stijging is niet gebruikelijk voor ENDP-aandelen en is de afgelopen tien jaar slechts 27 keer voorgekomen. Van deze 27 gevallen resulteerden slechts 12 in een stijging van de ENDP-aandelen in de daaropvolgende periode van één maand (eenentwintig handelsdagen). Dit historische patroon weerspiegelt 12 van de 27, of ongeveer een kans van 44% op een stijging van de ENDP-aandelen de komende maand. Zie onze analyse op Endo Pharmaceuticals Stock Chance of Rise voor meer details.

Dus als dit historische prestaties volgt, is het waarschijnlijk dat EDNP-aandelen in de toekomst naar lagere niveaus zullen dalen. Ook, Endo Pharmaceuticals Voorraadretour geeft een overzicht van de prestaties van het ENDP-aandeel en de kansen op stijging of daling, naast andere belangrijke statistieken.

Berekening van ‘Event Probability’ en ‘Chance of Rise’ met behulp van gegevens van de afgelopen tien jaar

  • Na 31% of meer te hebben verplaatst over een periode van vijf dagen, steeg het aandeel in 39% van de gevallen in de volgende vijf dagen.
  • Na 52% of meer te hebben verplaatst over een periode van tien dagen, steeg het aandeel in 33% van de gevallen in de volgende tien dagen
  • Na 58% of meer te hebben verplaatst over een periode van eenentwintig dagen, steeg het aandeel in 44% van de gevallen in de volgende eenentwintig dagen.

Endo Pharmaceuticals Stock Return (recente) vergelijking met peers

  • Vijfdaags rendement: ENDP hoogste op 30,7%; CNCT laagste op -15,8%
  • Tiendaags rendement: ENDP hoogste op 51,6%; CNCT laagste op 21,2%
  • Twenty-One Day Return: ENDP hoogste op 57,7%; CNCT laagste op -36,0%

Hoewel de ENDP-aandelen mogelijk lagere niveaus vertonen, heeft 2020 geleid tot veel prijsdiscontinuïteiten die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is Merck versus Vertex.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille dat heeft de markt sinds 2016 consequent verslagen.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk